ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ

Ράις: "Θα ήταν ασέβεια στη μνήμη του παππού και της γιαγιάς μου αν πανηγύριζα το γκολ με την Ιρλανδία"

England's Declan Rice, left, celebrates after scoring the opening goal of the game during the UEFA Nation's League soccer match between Ireland and England at the Aviva stadium in Dublin, Ireland, Saturday, Sept. 7, 2024. (AP Photo/Peter Morrison)
England's Declan Rice, left, celebrates after scoring the opening goal of the game during the UEFA Nation's League soccer match between Ireland and England at the Aviva stadium in Dublin, Ireland, Saturday, Sept. 7, 2024. (AP Photo/Peter Morrison) @2024 PETER MORRISON/AP IMAGES

Ο Ντέκλαν Ράις δεν θέλησε να πανηγυρίσει το γκολ που πέτυχε με την εθνική Αγγλίας κόντρα στην Ιρλανδία λόγω της ιρλανδικής καταγωγής του και στο φινάλε της αναμέτρησης στο "Aviva Stadium", θέλησε να εξηγήσει σε βάθος την επιλογή του.

Η εθνική Αγγλίας μπήκε με το δεξί στο φετινό Nations League επικρατώντας 2-0 εκτός έδρας της Ιρλανδίας το Σάββατο (7/9), σε ένα ματς που είχε μία απίστευτη ιδιαιτερότητα, από τη στιγμή που τα γκολ των "τριών λιονταριών" επιτεύχθηκαν από παίκτες με ιρλανδική καταγωγή.

Αυτοί ήταν οι Ντέκλαν Ράις και Τζακ Γκρίλις (αμφότεροι έχουν φορέσει τη φανέλα της Ιρλανδίας, με τον μέσο της Άρσεναλ να έχει μάλιστα και τρεις συμμετοχές σε επίπεδο ανδρών), με τον πρώτο να επιλέγει μάλιστα να μην πανηγυρίσει το γκολ του με το οποίο έκανε το 1-0 για την Αγγλία και τον δεύτερο να πανηγυρίζει έξαλλα μετά το 2-0 που σημείωσε.

"Προφανώς η γιαγιά και ο παππούς από την πλευρά του πατέρα μου, είναι όλοι Ιρλανδοί. Προφανώς έχουν πεθάνει, δεν είναι πια μαζί μας.

Πιστεύω πως αν πανηγύριζα θα ήταν ασέβεια από πλευράς μου, από τη στιγμή που δεν βρίσκονται στη ζωή και είναι οι γονείς του πατέρα μου.

Δεν ήθελα να το κάνω, για να είμαι ειλικρινής. Προφανώς και πέρασα φανταστικά όταν αγωνίστηκα με την εθνική ανδρών της Ιρλανδίας, την Κ19 και την Κ21. Έχω σπουδαίες αναμνήσεις που ζουν μέσα μου.

Δεν έχω να πω κάποια άσχημη λέξη, τους εύχομαι όλους τα καλύτερα, όπως κάνω και με τον καθένα", τόνισε ο Ράις, ο οποίος ερωτηθείς για τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του από τους Ιρλανδούς φιλάθλους, απάντησε ως εξής:

"Πολλοί φίλοι της Ιρλανδίας έχουν τη γνώμη τους και τα αισθήματά τους απέναντί μου, κάτι που είναι απολύτως κατανοητό επειδή πήρα την απόφασή μου και άλλαξα εθνική ομάδα ως παιδί.

Αλλά μπορείτε να δείτε πως στη φάση του γκολ μου δεν υπήρχε κάποια εχθρική κίνηση από την πλευρά μου. Δεν ήθελα να πανηγυρίσω. Θα ήταν λανθασμένη κίνηση και επέλεξα να μην την κάνω.

Ήταν ωραίο που σκόραρα αλλά ταυτόχρονα ήταν παράξενο το συναίσθημα".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ NATIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ