ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Ρανιέρι: "Αδύνατον να έλεγα όχι"

Ρανιέρι: "Αδύνατον να έλεγα όχι"
New Image

Την πίστη ότι η Γιουβέντους θα επιστρέψει στην κορυφή κάνοντας χαρούμενους τους οπαδούς της μετά τον εφιάλτη της Serie B, εξέφρασε ο Ρανιέρι

Ο πρώην τεχνικός της Πάρμα, έκανε λόγο για μία δύσκολη αλλά ταυτόχρονα όμορφη πρόκληση να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Γιουβέντους, αποκάλυψε το παρασκήνιο που προηγήθηκε προτού να βάλει την υπογραφή του στο τριετές συμβόλαιο, ενώ έστειλε μήνυμα στους τιφόζι ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου η ομάδα να τα πάει καλά τόσο σε Ιταλία όσο και στην Ευρώπη.
"Η διαπραγμάτευση ξεκίνησε εντελώς ξαφνικά. Ήταν σαν κεραυνός εν αιθρία, δεν το περίμενα. Είχα διαβάσει στις εφημερίδες το όνομά μου, όμως αναρωτιόμουν και εγώ αν υπήρχε δόση αλήθειας.

Λίγο μετά όμως μου έγινε το πρώτο τηλεφώνημα, πράγμα το οποίο με ευχαρίστησε", τόνισε ο 56χρονος τεχνικός, ο οποίος δεν έκρυψε το γεγονός ότι η Γιουβέντους τον... άρπαξε μέσα από τα χέρια της Μάντσεστερ Σίτι, με την οποία βρέθηκε πολύ κοντά σε συμφωνία.

" Όταν σε καλεί η Γιουβέντους, δεν έχεις πολλά να σκεφτείς. Στην Αγγλία, υπήρχε ένα σχέδιο για να φτιάξουμε μία ομάδα από την αρχή. Όμως η Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει ακόμη περάσει στα χέρια του νέου ιδιοκτήτη.

Οι εβδομάδες περνούσανε... Σε μία ομάδα όπως η Γιουβέντους δεν μπορείς να πεις όχι. Και εγώ δεν αρνήθηκα την πρόταση που μου έγινε.



Στόχος η... σταδιακή επαναφορά στην κορυφή
Μου δίνεται η ευκαιρία να φέρω τη Γιουβέντους στις υψηλές θέσεις. Η ομάδα θα είναι ένα κράμα από πρωταθλητές και νέους παίκτες με μεγάλες προοπτικές. Δεν μου αρέσει να δίνω υποσχέσεις και μετά να μην της τηρώ.

Δεν είναι αλήθεια ότι η Γιουβέντους βρίσκεται σε φάση αναδόμησης. Ενισχύεται για να επιστρέψει στις επιτυχίες το συντομότερο δυνατόν.



Οι οπαδοί θα κάνουν πάντα συγκρίσεις με την... παλιά Γιουβέντους, που όμως δεν υπάρχει πια. Υπάρχει νοσταλγία για εκείνη την ομάδα, όμως θα πρέπει να σκεπτόμαστε το παρόν και το μέλλον.

Η διοίκηση έχει πει ότι στόχος είναι να επιστρέψουμε στην κορυφή σε 5 χρόνια, εμείς θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε πιο σύντομα. Οι οπαδοί υπέφεραν πολύ στην Serie B, τη νέα σεζόν θα πρέπει να κάνουν υπομονή, καθώς πρόκειται για μία δύσκολη χρονιά", κατέληξε χαρακτηριστικά ο Ρανιέρι.

* Το χιουμοριστικό γεγονός πάντως κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ήταν η αναφορά του Κλαούντιο Ρανιέρι στην συμπολίτισσα Τορίνο. " Καλοσωρίζω την Τορίνο στην Serie A", είπε κάποια στιγμή ο νέος τεχνικός των "μπιανκονέρι", ο οποίος αναγκάστηκε να ανακαλέσει με χαμόγελο, όταν οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα τον διόρθωσαν, λέγοντάς του ότι η Τορίνο αγωνιζόταν πέρυσι στην μεγάλη κατηγορία.

" Ε, τότε είναι η Τορίνο που θα μας καλοσωρίσει στην Serie A", ανέφερε ο Ρανιέρι, συμπληρώνοντας ότι ανυπομονεί για τις δύο αναμετρήσεις με τον νέο τεχνικό της "Τόρο", Βάλτερ Νοβελίνο.















TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ