ΡΟΜΑ

Ρανιέρι: "Δεν πιάνεται η Ίντερ"

Roma's players celebrate after a goal against Fiorentina by Mirko Vulcinic during their seria A soccer match at Artemio Franchi stadium in Florence, on February 7, 2010.
(AFP PHOTO / FABIO MUZZI)
Ρόμα-Φιορεντίνα AFP

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι ισοφάρισε το προσωπικό του ρεκόρ και απειλεί αυτό του... Καπέλο, όμως υποστήριξε μετά τη νίκη επί της Φιορεντίνα ότι δεν υπάρχει ομάδα για να σταματήσει την Ίντερ

Η νίκη με 1-0 επί της Φιορεντίνα στο "Αρτέμιο Φράνκι" (82' Βούτσινιτς) έφερε τους "τζαλορόσι" μόνους στη 2η θέση της βαθμολογίας και οκτώ πόντους πίσω από την Ίντερ, όμως ο προπονητής τους αρνήθηκε να χρίσει την ομάδα του υποψήφια διεκδικήτρια του σκουντέτο και αντίπαλο δέος για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο.
"Δεν υπάρχει ομάδα που να μπορεί να παίξει το ρόλο της αντί-Ίντερ τη φετινή σεζόν. Είναι η Ίντερ και αυτό είναι όλο. Είναι δυνατοί και δεν υπάρχει ομάδα που να μπορεί να τους πιάσει στη βαθμολογία", τόνισε ο Ρανιέρι, ο οποίος για την εμφάνιση της ομάδας του στη Φλωρεντία (19ο σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις που μένει αήττητη) δήλωσε:

"Δείξαμε ότι ξέρουμε πως να αντέχουμε την πίεση και βγήκαμε αλώβητοι. Ο Ζούλιο Σέρζιο ήταν απλά εξαιρετικός. Σημειώνω επίσης την απόδοση του Ντανιέλε Ντε Ρόσι, του Μίρκο Βούτσινιτς, αλλά και όλων των παικτών.

Όλοι έδειξαν την επιθυμία για νίκη. Η Φιορεντίνα έπαιξε πολύ καλά και ήμασταν λίγο τυχεροί, κάτι που που είναι απαραίτητο σε ένα παιχνίδι".




Όσον αφορά δε στην επιλογή του να αντικαταστήσει τον (αρνητικό) Φραντσέσκο Τότι στην έναρξη της επανάληψης με τον Ζούλιο Μπαπτίστα, εξήγησε ότι "ήταν απόφαση τακτικής. Θα πρέπει να διασφαλίσω ότι ένας παίκτης είναι σε καλή κατάσταση όχι μόνο για τώρα αλλά και για το μέλλον και αυτή τη στιγμή η φυσική του κατάσταση δεν είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο".


Αξίζει να σημειωθεί ότι με το αποτέλεσμα αυτό, ο Ρανιέρι ισοφάρισε το προσωπικό του ρεκόρ ως προπονητής που είναι 19 σερί ματς χωρίς ήττα (το είχε κάνει και με τη Φιορεντίνα στα μέσα της περασμένης δεκαετίας), ενώ σε περίπτωση που μείνει αήττητος απέναντι σε Παλέρμο και Παναθηναϊκό φτάνει τα 21 ματς και ισοφαρίζει το απόλυτο ρεκόρ της Ρόμα από εποχής Φάμπιο Καπέλο στο "Ολίμπικο".




TAGS ΡΟΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ