ΙΤΑΛΙΑ

Ρανιέρι: "Είμαι σε διακοπές και όχι σε σύνταξη, περιμένω μία εθνική ομάδα"

Cagliari's head coach Claudio Ranieri watches during a Serie A soccer match between Torino and Cagliari, at the Olimpic stadium in Turin, Italy, Monday, Aug. 21, 2023. (AP Photo/Luca Bruno)
Cagliari's head coach Claudio Ranieri watches during a Serie A soccer match between Torino and Cagliari, at the Olimpic stadium in Turin, Italy, Monday, Aug. 21, 2023. (AP Photo/Luca Bruno) @ LUCA BRUNO/AP IMAGES

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του πως δεν είναι διατεθειμένος να βγει στη σύνταξη αν και 72 ετών, εκφράζοντας την επιθυμία του να επιστρέψει στους πάγκους για να αναλάβει τα ηνία μίας εθνικής ομάδας.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι μετράει πλέον 38 χρόνια στους πάγκους ως πρώτος προπονητής και έχει να επιδείξει μία αξιοζήλευτη καριέρα, με αποκορύφωμα φυσικά την κατάκτηση του τίτλου της Premier League με την Λέστερ το 2016, ωστόσο δεν έχει την παραμικρή διάθεση να ρίξει τίτλους τέλους.

Λίγους μήνες μετά από την αποχώρησή του από την Κάλιαρι, ο 72χρονος πλεον Ιταλός προπονητής παραχώρησε συνέντευξη στην "Repubblica", όπου μεταξύ άλλων εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει σύντομα στους πάγκους με την ιδιότητα του ομοσπονδιακού προπονητή.

Προς τον παρόν, κάνει διακοπές στην Καλαβρία, με τον άλλοτε προπονητή της Εθνικής Ελλάδας να δηλώνει ευτυχισμένος που απολαμβάνει αυτή την εποχή την θάλασσα αλλά να ξεκαθαρίζει πως δεν έχει βγει σε σύνταξη.

"Είμαι σε διακοπές, δεν έχω πάρει σύνταξη ακόμη. Στην Κάλιαρι έκλεισα έναν κύκλο, ήταν ένα τέλειο τέλος, αλλά πάντα υπάρχει η επιθυμία να συνεχίσω.

Σίγουρα δεν θα γίνω ποτέ τηλεοπτικός σχολιαστής, πραγματικά δεν μου αρέσει. Ως τελευταίο πράγμα, θα ήθελα να προπονήσω μία εθνική ομάδα. Έχω δηλώσει "μία εθνική" και όχι την εθνική Ιταλίας.

Δεν έβαλα ποτέ υποψηφιότητα για τον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και δεν θα το κάνω τώρα", τόνισε ο έμπειρος προπονητής, για να προσθέσει:

"Έχω περάσει υπέροχες στιγμές στην παραλία τον Σεπτέμβριο. Στο παρελθόν, η Σαμπντόρια με πήρε τον Οκτώβριο, η Γουότφορντ το ίδιο, η Κάλιαρι τον Ιανουάριο. Φαίνεται πως είναι ευγενικοί και με αφήνουν να κάνω μεγάλες διακοπές.

Απολαμβάνω τη ζωή μου εδώ, πηγαίνω για ψώνια, στο κρεοπωλείο, στο ψαράδικο, δεν παίζω χαρτιά επειδή δεν ξέρω. Ωστόσο, παρακολουθώ τα πάντα στο ποδόσφαιρο αφού εμείς οι προπονητές είμαστε άρρωστοι".

TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ