ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Ρανιέρι: "Έτσι ονειρεύομαι την ομάδα"

Ρανιέρι: "Έτσι ονειρεύομαι την ομάδα"
Ρανιερι

Ικανοποιημένος από τις 6 μέχρι στιγμής μετεγγραφές εμφανίζεται ο Ιταλός τεχνικός, ο οποίος επαίνεσε Ιακουίντα και "φωτογράφησε" τον Καναβάρο ως το μεγάλο στόχο

"Θα παλέψουμε για να πάρουμε μία θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είπαμε από την αρχή ότι υπάρχουν τα χρήματα για να φέρουμε το σύλλογο εκεί που είχε συνηθίσει να βρίσκεται τα προηγούμενα χρόνια, όσο ψηλότερα γίνεται στον βαθμολογικό πίνακα.

Οι διοικούντες κράτησαν το λόγο τους", τόνισε ο Ιταλός τεχνικός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην "Gazzetta dello Sport", o oποίος μίλησε αναλυτικά για τα νεά αποκτήματα της ομάδας.

"Τόσο ο Τιάγκο όσο και ο Αλμιρόν έχουν τεχνικές αρετές, καθώς και την αποφασιστικότητα που απαιτείται για να πετύχουν στον ρόλο που θα έχουν στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Έχουν την προσωπικότητα του ηγέτη.

Αυτοί οι παίκτες συνδυάζουν επιθετικές και αμυντικές ικανότητες, ενώ παίζουν σε περισσότερες από μία θέσεις, κάτι που ήταν επιθυμία μου. Είναι δύο πραγματικοί παίκτες της Γιουβέντους και αυτό μου αρέσει καθώς το κέντρο είναι το μυαλό της ομάδας".

Έτοιμη η αμυντική και μεσαία γραμμή
Ο Ρανιέρι μίλησε για τους παίκτες που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη νέα σεζόν σε κέντρο αλλά και αμυντική γραμμή: "Αλμιρόν, Τιάγκο και Ζανέτι μπορούν να κάνουν μία πολύ καλή τριάδα στο χώρο του κέντρου. Ή μπορεί να έχει έναν κεντρικό ρόλο ο Πάβελ Νέντβεντ.

Όσο για την άμυνα, στο αριστερό άκρο είμαι καλυμμένος με τους Μολινάρο, Κρισίτο και Κιελίνι, ενώ είμαστε μία χαρά στη δεξιά πτέρυγα με τους Μπιριντέλι και Ζεμπινά".

Με το θέμα της ανανέωσης ή μή του Νταβίντ Τρεζεγκέ να παραμένει μετέωρο εδώ και 10 ημέρες, ο Ρανιέρι δεν έχει καταστρώσει τα τελικά του πλάνα, με τον Βιντσέντσο Ιακουίντα πάντως να αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Γιουβέντους της αγωνιστικής περιόδου 2007-08.

Πιστεύει στον πρώην "φριουλάνο"
"Γιατί δεν μπορεί ο Ιακουίντα να παίξει δίπλα στον Ντελ Πιέρο ή ακόμη και τον Τρεζεγκέ. Έχω εντοπίσει τον Ιακουίντα εδώ και έξι χρόνια, ενώ του έδωσα συγχαρητήρια για την εμφάνισή του μετά από ένα φιλικό μεταξύ της Ουντινέζε και της Τσέλσι.

Μπορεί να ήταν λίγο άγαρμπος, όμως έβλεπες σε αυτόν τα χαρακτηριστικά ενός μεγάλου παίκτη. Τώρα μάλιστα είναι ένας παγκόσμιος πρωταθλητής. Μου αρέσει γιατί δεν τα παρατάει ποτέ και κυνηγάει όλες τις μπαλιές. Αυτό είναι το πνεύμα πολεμιστή που θέλουμε να υπάρχει στην ομάδα".



Ελπίζει σε παραμονή Νέντβεντ...
Μια που γίνεται κουβέντα για "μαχητές", ο Ρανιέρι μίλησε και για την περίπτωση του Πάβελ Νέντβεντ, με τον 34χρονο Τσέχο μέσο να ανακοινώνει την προσεχή εβδομάδα αν θα συνεχίσει για έναν ακόμη χρόνο στην ομάδα ή θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

"Όπως όλοι, έτσι και εγώ θέλω να μείνει. Υπέφερε στη Serie B, οπότε γιατί να μην πάρει την όμάδα στις πλάτες του και στη Serie A; Πιστεύω πως θα συνεχίσει, καθώς είναι σαν αυτές τις μπαταρίες που δεν... μένουν ποτέ από ενέργεια".

Και σε επιστροφή Καναβάρο
Όσο για τα σενάρια που θέλουν τους Τορινέζους να επιχειρούν να φέρουν πίσω τον Φάμπιο Καναβάρο από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο 56χρονος τεχνικός φρόντισε με τα λεγόμενά του να αφήσει το ζήτημα αυτό να αιωρείται στον ιταλικό ουρανό.

"Δεν έχουμε τελειώσει με τις μετεγγραφές, μας λείπει κάποιος παίκτης στην άμυνα. Ο κεντρικός αμυντικός πρέπει να είναι ηγέτης, κάποιος που να ελέγχει την περιοχή, που να είναι έξυπνος σε θέματα τακτικής, και που θα δείχνει το δρόμος στους υπόλοιπους στην οπισθοφυλακή", τόνισε ο Ρανιέρι, με την "περιγραφή" αυτη να ταιριάζει απόλυτα με το πορτραίτο του αρχηγού της Εθνικής Ιταλίας.

























TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ