CHAMPIONS LEAGUE

Ραντεβού με το ένδοξο παρελθόν στην Μαδρίτη

Ραντεβού με το ένδοξο παρελθόν στην Μαδρίτη
μπερναμπεου

Η κατάρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης και η "δίψα" Μπάγερν και Ίντερ για τον τίτλο

Η Μπαρτσελόνα έγινε η τελευταία ομάδα που δεν κατάφερε να βαδίσει στα χνάρια της Μίλαν η οποία πριν από 20χρόνια ήταν αυτή που κατόρθωσε να κατακτήσει τον τίτλο για δύο συνεχόμενες χρονιές.
Έτσι λοιπόν η Ίντερ και η Μπάγερν Μονάχου συγκροτούν το φετινό ζευγάρι που θα διεκδικήσει την κορυφή της Ευρώπης στον τελικό που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά, ημέρα Σάββατο και συγκεκριμένα στις 22 Μαϊου στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" της Μαδρίτης.

Οι δύο ομάδες θα επιδιώξουν να επιστρέψουν ξανά στο προσκήνιο μετά από πολλά χρόνια. Και αν οι "Βαυαροί" επιστρέφουν σε τελικό μετά από εννέα χρόνια καθώς για τελευταία φορά είχαν δώσει το "παρών" ως φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ το 2001 στο Μιλάνο επικρατώντας στα πέναλτι της Βαλένθια, οι "νερατζούρι" κάνουν ξανά την εμφάνιση τους σε τελικό για πρώτη φορά μετά το μακρινό 1975 όταν και είχαν αντιμετωπίσει τότε τον Άγιαξ.

Μπάγερν και Ίντερ έχουν αναμετρηθεί μόλις δύο φορές στο παρελθόν. Αρχικά την περίοδο 1998-1999 στα προημιτελικά του πρώην Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, οι "Βαυαροί" αν και ηττήθηκαν με 2-0 πήραν την πρόκριση καθώς νίκησαν με 3-1 στην ρεβάνς. Τη σεζόν 2006-2007 εξάλλου στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπάγερν νίκησε με 2-0 εκτός έδρας ενώ στο δεύτερο παιχνίδι στην έδρα της δεν υπήρξε νικητής(1-1).

Μάλιστα η τελευταία τους στέψη ήταν ακόμη πιο...μακριά και συγκεκριμένα το 1965. Η Μπάγερν θα διεκδικήσει το πέμπτο τρόπαιο ενώ στην αντίπερα όχθη η Ίντερ το τρίτο.

Με μεγάλο ενδιαφέρον όμως αναμένεται και η μάχη των δύο πάγκων, καθώς οι δύο προπονητές έχουν βάλει την ""σφραγίδα" τους στις ομάδες τους και με την τακτική τους κατάφεραν μέχρι στιγμής να κάνουν...ματ στους αντιπάλους τους, φτάνοντας έως τον τελικό.

Τόσο ο Λουίς Φαν Γκάαλ όσο και ο Ζοζέ Μουρίνιο μάλιστα έχουν καταφέρει στο παρελθόν να κατακτήσουν την κορυφή της Ευρώπης με άλλους συλλόγους. Ο Ολλανδός προπονητής είχε πανηγυρίσει το 1995 με τον Άγιαξ ενώ στην αντίπερα όχθη ο Πορτογάλος πήρε το μετάλλιο του πρωταθλητή Ευρώπης με την Πόρτο το 2004.

Πλέον και οι δύο φιλοδοξούν να γράψουν ιστορία καθώς θέλουν να γίνουν μετά τον Ερνστ Χάπελ και τον Ότμαρ Χίτσφελντ ο επόμενος προπονητής που θα έχει κατακτήσει τον τίτλο με δύο διαφορετικές ομάδες.

Δύο έντονες προσωπικότητες που θα καταστρώσουν τα πλάνα τους ενόψει της αναμέτρησης στην Μαδρίτη και σίγουρα η μεταξύ τους κόντρα στην προπονητική σκακιέρα του "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" θα κρίνει πολλά όσον αφορά στην ομάδα που θα ανέβει φέτος στην κορυφή της Ευρώπης.














TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ