CHAMPIONS LEAGUE

Ρεάλ - Λιόν 3-0

Real Madrid's Karim Benzema celebrates his goal against Olympique Lyon during their second leg round of 16 Champions League soccer match  at Santiago Bernabeu stadium in Madrid March 16, 2011.       REUTERS/Sergio Perez (SPAIN  - Tags: SPORT SOCCER)
Real Madrid's Karim Benzema celebrates his goal against Olympique Lyon during their second leg round of 16 Champions League soccer match at Santiago Bernabeu stadium in Madrid March 16, 2011. REUTERS/Sergio Perez (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER) REUTERS

Η Ρεάλ Μαδρίτης έσπασε την κατάρα και μετά από έξι σερί χρονιές που αποκλείστηκε στους "16", κατάφερε να περάσει στα προημιτελικά του Champions League νικώντας με 3-0 την Λιόν στο "Μπερναμπέου" (videos)

Ο Μαρσέλο στο πρώτο ημίχρονο και οι Καρίμ Μπενζεμά, Άνχελ Ντι Μαρία στο δεύτερο πέτυχαν τα τέρματα της "βασίλισσας".

Οι Γάλλοι στάθηκαν καλά στο πρώτο ημίχρονο έχοντας καλύτερο παίκτη πάντως τον τερματοφύλακά τους, Ουγκό Λορίς, αλλά μετά το γκολ του Μαρσέλο στο 37' δεν είχαν απάντηση.

Ο Καρίμ Μπενζεμά είχε σκοράρει και στο πρώτο ματς, ενώ έφτασε τα 6 γκολ στην διοργάνωση, ενώ στα τελευταία 3 ματς του πρωταθλήματος είχε βάλει από γκολ στο καθένα.

Αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο Πέπε, ο οποίος έμεινε ατιμώρητος για τις δύο "κλοτσιές" σε Λισάντρο Λόπες και Αλί Σισοκό.

Πάντως, οι παίκτες της Ρεάλ, αλλά και της Λιόν, έδειξαν ανθρωπιά, καθώς με την λήξη του ματς φόρεσαν μπλουζάκια που έγραφαν "κουράγιο Αμπιντάλ" (animo Abidal).

REAL MADRID - OLYMPIQUE DE LYON
Ίκερ Κασίγιας, Εστέμπαν Γκρανέρο και όλοι οι παίκτες της Ρεάλ με την λήξη φόρεσαν φανέλα με μήνυμα συμπαράστασης στον Ερίκ Αμπιντάλ (κουράγιο Αμπιντάλ) REAL MADRID - OLYMPIQUE DE LYON
REAL MADRID - OLYMPIQUE DE LYON
Η συμπαράσταση προς τον Αμπιντάλ ήρθε φυσικά και από τους παίκτες της Λιόν REAL MADRID - OLYMPIQUE DE LYON

Ρεάλ - Λιόν 3-0

Σκόρερς: 37' Μαρσέλο, 66' Μπενζεμά, 76' Ντι Μαρία

Γήπεδο: "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", Μαδρίτη

Διαιτητής: Ντάμιρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Οι Μαδριλένοι μπήκαν δυναμικά στο ματς και είχαν πρώτη ευκαιρία στο 4', όταν ο Μαρσέλο από αριστερή περιοχή σούταρε χαμηλά και ο Ουγκό Λορίς απέκρουσε σε κόρνερ στην κλειστή του γωνία.

Από φάουλ του Μεσούτ Εζίλ ο Κριστιάνο Ρονάλντο έπιασε στο 17' την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά ο Λορίς ξανά "καθάρισε" μπλοκάροντας.

Η Λιόν κατάφερε να ισορροπήσει το ματς και να γίνει επικίνδυνη, χάνοντας την πρώτη καλή της ευκαιρία στο 21' με τον Ντελγκάδο, ο οποίος βρέθηκε μόνος στην περιοχή, πλάσαρε από πλεονεκτική θέση, αλλά ο Κασίγιας είχε σωστή τοποθέτηση και απέκρουσε σε κόρνερ χαμηλά στην αριστερή του γωνία.

Για τρίτη φορά ο Λορίς έσωσε την ομάδα του στο 27' αποκρούοντας σε κόρνερ το δυνατό του του Κριστιάνο Ρονάλντο, δεν τα κατάφερε όμως και στην προσπάθεια το Μαρσέλο στο 37', όταν ο Βραζιλιάνος έκανε το 1-0 για την Ρεάλ.

Ο Τσάμπι Αλόνσο έκλεψε και τροφοδότησε τον Μαρσέλο, ο οποίος έκανε το "ένα-δύο" με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, μπήκε στην περιοχή και έπειτα από μία έξοχη προσποίηση πλάσαρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 41' ο Ουγκό Λορίς επέστρεψε στις σπουδαίες επεμβάσεις, καθώς απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Καρίμ Μπενζεμά μέσα από την περιοχή στην κίνηση έπειτα από την σέντρα του Μεσούτ Εζίλ από αριστερά.

Το δεύτερο ημίχρονο

Μπενζεμά και Μεσούτ Εζίλ συνεργάστηκαν άψογα αλλάζοντας την μπάλα δύο φορές στο 52', ο Τουρκογερμανός σούταρε από το ύψος της περιοχής και το σώμα του Κρις η Ρεάλ κέρδισε κόρνερ, για να μπλοκάρει στην εξέλιξη της φάσης ο Λορίς από την κεφαλιά του Σέρχιο Ράμος.

Ο Ρονάλντο έκανε εξαιρετική πάσα στον Μπενζεμά, αλλά τον πρόλαβε το Ρεβεγιέρ μέσα στην περιοχή πριν πλασάρει στο 64', αλλά δύο λεπτά αργότερα δεν μπορούσε να το σταματήσει κανείς και το 2-0 με το 6ο του γκολ στην διοργάνωση.

Ο Μαρσέλο έκλεψε την μπάλα από αριστερά και έβγαλε την βαθιά μπαλιά για τον Εζίλ, ο οποίος δεν την κοντρόλαρε και αυτή έφτασε στον Μπενζεμά που μπήκε στην περιοχή και με άψογο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 66'.

Στο 68' ο Γάλλος στράικερ παραλίγο να βρει ξανά δίχτυα, καθώς από πάσα του Εζίλ βγήκε τετ-α-τετ, αλλά αστόχησε, ενώ στο 72' στην απέναντι εστία ο Μπαφετιμπί Γκομίς επιχείρησε να... κρεμάσει τον Κασίγιας, αλλά ο Ισπανός έδιωξε σε κόρνερ.

Οριστικά η υπόθεση... πρόκριση τελείωσε στο 76', όταν ο Άνχελ Ντι Μαρία από κεφαλιά-πάσα του Εζίλ βγήκε τετ-α-τετ με τον Λορίς και σκόραρε περνώντας την μπάλα πάνω από το σώμα του Γάλλο με εντυπωσιακό ψηλοκρεμαστό πλασέ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Ρικάρντο Καρβάλιο, Μαρσέλο, Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα, Μεσούτ Εζίλ, Ντι Μαρία (78' Γκρανέρο), Κριστιάνο Ρονάλντο (74' Αντεμπαγιόρ), Μπενζεμά (84' Λασανά Ντιαρά).

ΛΙΟΝ: Λορίς, Ρεβεγιέρ, Κρις, Λόβρεν, Αλί Σισοκό, Τουλαλάν, Σέλστρεμ, Γκουρκούφ (69' Πιέ), Μπριάν (46' Μπαφετιμπί Γκομίς), Ντελγκάδο (80' Πιάνιτς), Λισάντρο Λόπες.

*στον πάγκο για την Ρεάλ έμειναν οι Αντάν, Ραούλ Αλμπιόλ, Αρμπελόα και Κανάλες, ενώ για την Λιόν οι Βεκούτρ, Ντιακατέ, Κολοντζιετσάκ και Γκοναλόν

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡΣ

8 γκολ

Σαμουέλ Ετο'ό (Ίντερ)

Μάριο Γκόμεζ (Μπάγερν)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

7 γκολ

Νικολά Ανελκά (Τσέλσι)

6 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

4 γκολ

Εντουάρντο (Σαχτάρ)

Μάρκο Μποριέλο (Ρόμα)

Γκάρεθ Μπέιλ (Τότεναμ)

Λουΐζ Αντριάνο (Σαχτάρ)

Πίτερ Κράουτς (Τότεναμ)

Χέφερσον Φαρφάν (Σάλκε)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

* ΑΣΙΣΤΣ: 5 Κάρλος Μαρτίνς (Μπενφίκα), Άαρον Λένον (Τότεναμ) και Σαμουέλ Ετο'ό (Ίντερ). 4 Χουάν Κούλιο (Κλουζ) και Ντάριο Σρνα (Σαχτάρ). 3 Μπενουά Σεϊρού (Μαρσέιγ), Λουΐς Σουάρες (Άγιαξ), Μεσούτ Εζίλ (Ρεάλ), Χουάν Μάτα (Βαλένθια), Ντόουγκλας Κόστα (Σαχτάρ), Σαμίρ Νασρί (Άρσεναλ), Πίτερ Κράουτς (Τότεναμ) και Τζακ Γουΐλσιρ (Άρσεναλ)

Ρεάλ - Λιόν 3-0 (highlights)


szólj hozzá: RealMadrid 3-0 Lyon Highlights
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ