SUPER CUP ΕΥΡΩΠΗΣ

Ρεάλ Μαδρίτης - Αταλάντα 2-0: Ασταμάτητοι οι Μαδριλένοι, σήκωσαν το UEFA Super Cup με λάμψη Εμπαπέ

Ο Κιλιάν Εμπαπέ
Ο Κιλιάν Εμπαπέ © 2024 DARKO VOJINOVIC / AP IMAGES

Με τον Κιλιάν Εμπαπέ να ανοίγει λογαριασμό για τους μερένχες, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 2-0 της Αταλάντα στην Πολωνία και κατέκτησε το έκτο UEFA Super Cup της ιστορίας της.

Το 6ο UEFA Super Cup της ιστορίας της κατέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης! Οι πρωταθλητές Ευρώπης επιβλήθηκαν με 2-0 της κατόχου του Europa League, Αταλάντα και σήκωσαν ακόμη ένα τρόπαιο.

Ο Φεντερίκο Βαλβέρδε άνοιξε τον δρόμο για τους Μαδριλένους και ο Κιλιάν Εμπαπέ με το πρώτο του γκολ για τη Βασίλισσα σφάγισε τη νίκη και συνάμα την κατάκτηση της κούπας για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι.

Με την κατάκτησή τους αυτή οι Μαδριλένοι έμειναν μόνοι πρώτοι στη σχετική λίστα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση με πέντε κατακτήσεις τις Μίλαν και Μπαρτσελόνα.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Η πρώτη αξιόλογη στιγμή του παιχνιδιού ήρθε στο 24ο λεπτό όταν ο Ντε Ρουν έκανε το γύρισμα από δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Μιλιτάο και προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Κουρτουά με την ομάδα του Γκασπερίνι να αγγίζει το γκολ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης απάντησε στην Αταλάντα με τον ίδιο τρόπο, φτάνοντας μια ανάσα από το γκολ με τον Ροντρίγκο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Ο Βινίσιους βρήκε με ωραία κάθετη τον συμπατριώτη του, ο οποίος όμως σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι των Ιταλών.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου η Αταλάντα απείλησε ξανά. Ο Ντε Ρουν έβγαλε μια γλυκιά σέντρα από δεξιά και ο Πάσαλιτς πήρε την κεφαλιά όμως ο Κουρτουά ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Αυτό λοιπόν που δεν κατάφεραν να κάνουν οι Ιταλοί, το έκαναν οι Ισπανοί με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Ο Μπέλινγκχαμ έδωσε στον Βινίσιους στα αριστερά, ο οποίος έφτασε μέχρι τη μικρή περιοχή και γύρισε στον Βαλβέρδε που δεν δυσκολεύτηκε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και να ανοίξει το σκορ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχασε χρόνο και χτύπησε ξανά στο 68' . Δράστης δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Κιλιάν Εμπαπέ ο οποίος άνοιξε λογαριασμό με τους "μερένχες". Ο Μπέλινγκχαμ βρήκε τον Γάλλο μέσα στην περιοχή και εκείνος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Αταλάντα σφραγίζοντας τη νίκη για την ομάδα του Αντσελότι.

Οι ενδεκάδες:

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ (89' Βάζκεθ), Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Μεντί, Βαλβέρδε, Τσουαμενί, Μπέλινγκχαμ (89' Θεμπάγιος), Ροντρίγκο (76' Μόντριτς), Βινίσιους (88' Γκιουλέρ), Εμπαπέ (83' Ντίαθ)

Αταλάντα: Μούσο, Κολάσινατς (71' Μπάκερ), Τζιμσίτι, Ιέν (90' Παλέστρα), Ρουγκέρι, Έντερσον, Πάσαλιτς (90' Πάσαλιτς), Ντε Ρουν, Ζαπακόστα (63' Γκόντφρεϊ), Λούκμαν, Ντε Κετελάρε (63' Ρετέγκι)

TAGS SUPER CUP ΕΥΡΩΠΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΑΤΑΛΑΝΤΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ