ΙΣΠΑΝΙΑ

Ρεάλ, Μπάρσα και Ντέπορ τα βραβεία της LFP

Ρεάλ, Μπάρσα και Ντέπορ τα βραβεία της LFP

Η LFP, η Ένωση του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Ισπανίας, βράβευσε σήμερα τους κορυφαίους της περασμένης σεζόν στην Πριμέρα και τη Σεγούντα Ντιβισιόν. Η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Ντεπορτίβο ήταν οι ομάδες που μονοπώλησαν τις διακρίσεις. Διαβάστε αναλυτικά στο Sport24.gr τους "πρώτους" της περιόδου 2011/12 (φωτογραφίες)

Η LFP βράβευσε τους κορυφαίους της περασμένης σεζόν στην Πριμέρα και τη Σεγούντα Ντιβισιόν.

Οι πρωταθλήτριες Ρεάλ και Ντεπορτίβο είχαν τους περισσότερους εκπροσώπους στα βραβεία, ενώ η Μπαρτσελόνα παρέλαβε τα δυο κορυφαία.

Έγιναν σήμερα γνωστοί οι νικητές των βραβείων της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Ισπανίας (LFP) για την περασμένη σεζόν. Στη Liga de Futbol Profesional ανήκουν οι ομάδες των δυο μεγάλων κατηγοριών, της Πριμέρα και της Σεγούντα Ντιβισιόν. Στις περσινές πρωταθλήτριες Ρεάλ Μαδρίτης και Ντεπορτίβο, όπως ήταν φυσικό, κατέληξαν τα περισσότερα βραβεία, όμως για μια ακόμα χρονιά, η Μπαρτσελόνα ήταν εκείνη που πήρε τα δυο σημαντικότερα, αυτά του καλύτερου παίκτη και του καλύτερου προπονητή.

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΙΜΕΡΑ ΝΤΙΒΙΣΙΟΝ

Ρεάλ, Μπάρσα και Ντέπορ τα βραβεία της LFP

Ο Μέσι ψηφίστηκε για τέταρτη σερί χρονιά καλύτερος παίκτης της Πριμέρα Ντιβισιόν και για τρίτη φορά κορυφαίος επιθετικός.

Η LFP παρέδωσε τα βραβεία για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και ο Λιονέλ Μέσι κέρδισε αυτό του καλύτερου παίκτη επίσης για τέταρτη σερί φορά. Καλύτερος προπονητής ψηφίστηκε ο Πεπ Γουαρδιόλα, και αυτός για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Αντίστοιχα, στη Σεγούντα Ντιβισιόν, καλύτερος παίκτης βγήκε ο Χουάν Κάρλος Βαλερόν της Ντεπορτίβο και καλύτερος τεχνικός ο Χοσέ Λουίς Όλτρα, επίσης από την περσινή πρωταθλήτρια της δεύτερης κατηγορίας, Κορούνια.

Οι καλύτεροι της LFP βγαίνουν με την εξής διαδικασία: Για τον κορυφαίο παίκτη και προπονητή των δυο κατηγοριών ψηφίζουν όλοι οι παίκτες των 42 ομάδων που τις απαρτίζουν (20 από την Πριμέρα και 22 από τη Σεγούντα). Για όλα τα υπόλοιπα βραβεία ψηφίζουν οι 42 προπονητές έχοντας για κάθε θέση (αμυντικού, τερματοφύλακα, επιθετικού κλπ) τρεις επιλογές, τις οποίες αποφασίζει η τεχνική επιτροπή της LFP, που αποτελείται από αναγνωρισμένους προπονητές.

Ρεάλ, Μπάρσα και Ντέπορ τα βραβεία της LFP

Ο Σέρχιο Ράμος ψηφίστηκε καλύτερος αμυντικός της Πριμέρα Ντιβισιόν.

Στην Πριμέρα Ντιβισιόν, η περσινή πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε τα βραβεία του καλύτερου τερματοφύλακα, αμυντικού και αμυντικού χαφ. Ο Ίκερ Κασίγιας διαδέχτηκε τον Βίκτορ Βαλντές (νικητή τις τρεις προηγούμενες χρονιές) ως ο κορυφαίος «πορτέρο» της σεζόν 2011/12. Στην άμυνα πρώτευσε ο Σέρχιο Ράμος, κερδίζοντας στην ψηφοφορία τους Χάβι Μαρτίνεθ και Χαβιέρ Μαστσεράνο. Οι προηγούμενοι νικητές σε αυτή την κατηγορία ήταν οι Άλβες (2008/09), Πικέ (2009/10) και Αμπιντάλ (2010/11).

Στη θέση του χαφ, ο Τσάμπι Αλόνσο κέρδισε τους άλλους δυο υποψήφιους, Μπενιάτ (Μπέτις) και Μπουσκέτς (Μπαρτσελόνα) και πήρε το βραβείο που τα προηγούμενα δυο χρόνια είχε πάρει ο Τσάβι Ερνάντεθ. Ο Ινιέστα αναδείχτηκε κορυφαίος μεσοεπιθετικός για τρίτη φορά (οι προηγούμενες το 2008/09 και το 2009/10) και διαδέχτηκε τον περσινό νικητή Χεσούς Νάβας, κερδίζοντας στην ψηφοφορία τους Καθόρλα και Οζίλ. Στην επίθεση, ο Μέσι ξεπέρασε τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Καρίμ Μπενζεμά και βγήκε για τρίτη φορά κορυφαίος επιθετικός.

Ρεάλ, Μπάρσα και Ντέπορ τα βραβεία της LFP

Ο Ίσκο της Μάλαγα ψηφίστηκε ως ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης στην περσινή Πριμέρα Ντιβισιόν.

Ο Ίσκο της Μάλαγα ψηφίστηκε ως ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης, ξεπερνώντας τους Μπενιάτ (Μπέτις) και Ισαάκ Κουένκα (Μπαρτσελόνα). Τέλος, ο Κάρλες Πουγιόλ πήρε το βραβείο του Fair Play, το οποίο αποφασίζουν οι φίλαθλοι μέσω της ομοσπονδίας των συνδέσμων όλης της Ισπανίας. Αναλυτικά τα βραβεία της LFP στην Πριμέρα Ντιβισιόν.

LIGA BBVA (PRIMERA DIVISIÓN)

- Καλύτερος παίκτης: Λέο Μέσι (Μπαρτσελόνα)

- Καλύτερος προπονητής: Πεπ Γουαρδιόλα (Μπαρτσελόνα)

- Καλύτερος τερματοφύλακας: Ίκερ Κασίγιας (Ρεάλ Μαδρίτης)

- Καλύτερος αμυντικός: Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης)

- Καλύτερος χαφ: Τσάμπι Αλόνσο (Ρεάλ Μαδρίτης)

- Καλύτερος μεσοεπιθετικός: Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα)

- Καλύτερος επιθετικός: Λέο Μέσι (Μπαρτσελόνα)

- Βραβείο Fair Play: Κάρλες Πουγιόλ (Μπαρτσελόνα)

- Καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης: Ίσκο (Μάλαγα)

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ΣΕΓΟΥΝΤΑ ΝΤΙΒΙΣΙΟΝ

Η πρωταθλήτρια Ντεπορτίβο είχε τη μερίδα του λέοντος στα βραβεία της Σεγούντα Ντιβισιόν. Ο Βαλερόν πήρε το βραβείο του καλύτερου παίκτη και ο Όλτρα αυτό του καλύτερου προπονητή (για δεύτερη φορά στην καριέρα του, αφού το είχε κερδίσει και πριν δυο χρόνια, στον πάγκο της Τενερίφε). Ο Ντάνι Αρανθούμπια ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος τερματοφύλακας της σεζόν και ο Αντρές Γουαρδάδο ως ο καλύτερος μεσοεπιθετικός.

Ρεάλ, Μπάρσα και Ντέπορ τα βραβεία της LFP

Ο Χουάν Κάρλος Βαλερόν της Ντεπορτίβο ψηφίστηκε ως ο καλύτερος παίκτης της Σεγούντα Ντιβισιόν για την περασμένη σεζόν.

Στις υπόλοιπες θέσεις, ο Άλεξ Λόπεθ της Θέλτα βγήκε καλύτερος χαφ, ο Μαρκ Μπάρτρα της Μπαρτσελόνα Β καλύτερος αμυντικός και ο Ιάγο Άσπας της Θέλτα καλύτερος επιθετικός. Ο Μιγκέλ Άνχελ Γκαρθία της Αλμερία πήρε το Fair Play και ο Χάβι Ερβάς της Κόρδοβα το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου παίκτη. Αναλυτικά τα βραβεία της LFP στην Σεγούντα Ντιβισιόν.

LIGA ADELANTE (SEGUNDA DIVISIÓN)

- Καλύτερος παίκτης: Χουάν Κάρλος Βαλερόν (Ντεπορτίβο)

- Καλύτερος προπονητής: Χοσέ Λουίς Όλτρα (Ντεπορτίβο)

- Καλύτερος τερματοφύλακας: Ντάνι Αρανθούμπια (Ντεπορτίβο)

- Καλύτερος αμυντικός: Μαρκ Μπάρτρα (Μπαρτσελόνα Β)

- Καλύτερος χαφ: Άλεξ Λόπεθ (Θέλτα)

- Καλύτερος μεσοεπιθετικός: Αντρές Γουαρδάδο (Ντεπορτίβο / Βαλένθια)

- Καλύτερος επιθετικός: Ιάγο Άσπας (Θέλτα)

- Βραβείο Fair Play: Μιγκέλ Άνχελ Γκαρθία (Αλμερία)

- Καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης: Χάβι Ερβάς (Κόρδοβα / Σεβίγια)

Πηγές: Marca & As

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ