ΑΡΗΣ

Ρεγκέιρο: "Νέο ξεκίνημα η νίκη με Ολυμπιακό"

Ρεγκέιρο: "Νέο ξεκίνημα η νίκη με Ολυμπιακό"
ρεγκειρο

Την πεποίθηση του πως η νίκη με τον Ολυμπιακό σηματοδοτεί μια νέα αρχή για τον Άρη, εξέφρασε ο Μάριο Ρεγκέιρο

Ο... αέρινος "Ρέγκε", μίλησε στο Yellow για τον ρόλο του στην ομάδα, για το νέο ξεκίνημα που σηματοδότησε η νίκη επί του Ολυμπιακού αλλά και για τις μεγάλες στιγμές της αξιοζήλευτης καριέρας του σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο.
Ο πρώην άσος της Βαλένθια, εκτιμά ότι η νίκη επί του Ολυμπιακού, την περασμένη Κυριακή, δίνει στην ομάδα πολύ περισσότερα από τους τρεις βαθμούς. "Η νίκη που πετύχαμε κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν πολύ σημαντική. Όταν κερδίζεις μεγάλους αντιπάλους και μάλιστα αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο, δεν κερδίζεις μόνον βαθμούς αλλά και καλύτερη ψυχολογία για τη συνέχεια. Πιστεύω λοιπόν ότι η νίκη αυτή θα σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα για την ομάδα. Για να έχει πάντως νόημα η επιτυχία κόντρα στον Ολυμπιακό, πρέπει να συνεχίσουμε με νίκες. Το παιχνίδι με τη Λάρισα είναι εξίσου σημαντικό και πρέπει να το κερδίσουμε οπωσδήποτε".

Η μέχρι τώρα βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας δεν είναι σύμφωνη με την ποιότητά της. Ο "Ρέγκε" πάντως δεν ανησυχεί και είναι βέβαιος ότι το χαμένο έδαφος μπορεί να καλυφθεί. "Είναι αλήθεια ότι δεν κάναμε το ξεκίνημα που περιμέναμε και θα αντιστοιχούσε στις δυνατότητες της ομάδας. Όπως βλέπετε όμως, το πρωτάθλημα είναι αρκετά ανταγωνιστικό και δεν υπάρχουν εύκολα ματς για καμία ομάδα. Οι περισσότερες βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους στην βαθμολογία ενώ και οι ομάδες που θεωρούνται φαβορί για τον τίτλο χάνουν βαθμούς τόσο εντός όσο και εκτός έδρας.

Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν είναι εύκολο να δημιουργηθούν δεδομένα που δεν ανατρέπονται. Μπορεί να μην είμαστε ικανοποιημένοι από την βαθμολογική μας θέση αλλά έχουμε και το χρονικό περιθώριο και την ποιότητα ώστε να ανακάμψουμε και να βρεθούμε σύντομα κοντά στην κορυφή. Εννοείται βέβαια ότι για να συμβούν όλα αυτά θα χρειαστεί σκληρή δουλειά από όλους μας".





Ο κόσμος του Άρη και η ευθύνη των παικτών


Ο Μάριο Ρεγκέιρο θεωρεί δεδομένη την βοήθεια του κόσμου αλλά, όπως λέει, η ευθύνη για την ανάκαμψη βαρύνει πρωτίστως τους ποδοσφαιριστές. "Ο κόσμος του Άρη είναι φανταστικός και το αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι. Είναι πολύ όμορφο να παίζεις ποδόσφαιρο σε ατμόσφαιρα όπως αυτή που δημιούργησαν οι οπαδοί μας στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η ευθύνη όμως για την πορεία της ομάδας δεν ανήκει στον κόσμο, αλλά σε εμάς.

Εμείς πρέπει να δουλέψουμε σκληρά ώστε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας και να ανταμείψουμε έτσι τον κόσμο για την στήριξη που μας παρέχει, ακόμη κι όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Στην προσπάθεια πάντως για την εκπλήρωση των στόχων είμαστε όλοι ένα. Παίκτης, προπονητές, διοίκηση και φίλαθλοι, δουλεύουμε από κοινού για φτιάξουμε μια μεγάλη ομάδα".





Ο 30χρονος άσος στάθηκε άτυχος στο ξεκίνημα της σεζόν καθώς έχασε αρκετά παιχνίδια λόγω τραυματισμών. Τώρα όμως τα δύσκολα είναι πίσω του και είναι έτοιμος να αναλάβει τον ηγετικό ρόλο που εξ ορισμού καλείται να παίξει. "Είχα κάποιες ατυχίες αλλά και οι τραυματισμοί είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Τώρα είμαι καλά και θα κάνω ό,τι μπορώ για να φτάσω στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων μου. Πιστεύω ότι όλοι οι παίκτες, ανεξαρτήτως ονόματος και ιστορίας, πρέπει να αισθάνεται ικανοί να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Καταλαβαίνω πάντως ότι από μένα και κάποιους άλλους ποδοσφαιριστές στους οποίους η ομάδα έχει επενδύσει, ο κόσμος, η διοίκηση και το τεχνικό τιμ περιμένουν περισσότερα. Σε στιγμές που τα πράγματα δεν εξελίσσονται θετικά, πρέπει να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας κι εγώ είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ σε αυτόν τον ρόλο, λειτουργώντας πάντα ως μέρος του συνόλου και όχι ένας ξεχωριστός παίκτης".

Η διεθνής καριέρα και ο Ρούμπεν Σόζα


Η σπουδαία καριέρα του Μάριο Ρεγκέιρο περιλαμβάνει πολλούς σημαντικούς σταθμούς. Ο ίδιος όμως δεν δυσκολεύεται καθόλου να ξεχωρίσει την σημαντικότερη απ’ όλες. "Έχω ζήσει μεγάλες στιγμές σε επίπεδο συλλόγων και Εθνικής ομάδας αλλά σίγουρα ξεχωρίζω μια. Ήταν ένα παιχνίδι που δώσαμε με την Εθνική Ουρουγουάης για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2002 στο οποίο τελικά προκριθήκαμε. Παίζαμε την πρόκριση με την Αυστραλία και στο πρώτο ματς είχαμε χάσει 1-0. Στον επαναληπτικό, το γήπεδο είχε γεμίσει ώρες πριν από χιλιάδες φιλάθλους. Ήταν κάτι σαν εθνική γιορτή. Θυμάμαι ότι ήμασταν μέσα στο πούλμαν και μόλις πλησιάσαμε στο γήπεδο είδαμε χιλιάδες ανθρώπους να μας περιμένουν. Πολλοί από αυτούς έκλαιγαν. Εκείνη τη μέρα ο κόσμος μας έκανε να αισθανθούμε πολύ σημαντικοί. Ήταν σαν να είχαμε μια ολόκληρη χώρα στις πλάτες μας. Τελικά κερδίσαμε 3-0 και πήραμε την πρόκριση για το Μουντιάλ".



Ο Ρέγκε είχε την τύχη να υπάρξει συμπαίκτης με ένα από τα μεγάλα ποδοσφαιρικά του ινδάλματα, τον Ρούμπεν Σόζα. "Η Ουρουγουάη είναι μικρή χώρα και φτωχή χώρα αλλά έχει μεγάλη παράδοση στο ποδόσφαιρο. Η πατρίδα μου έχει βγάλει μεγάλους παίκτες και οι προτιμήσεις του καθενός έχουν να κάνουν και με την ηλικία του. Οι παλιοί θυμούνται τον Σκιαφίνο, οι νεότεροι τον Φραντσέσκολι, τον Φονσέκα, τον Σόζα. Εγώ θαύμαζα πάντα τον Σόζα και είχα την τύχη να παίξω μαζί του στην Εθνική ομάδα. Παίζαμε στην ίδια σχεδόν θέση και μου έδινε συμβουλές για το πώς θα γίνω καλύτερος. Μπορώ να πω ότι… έκλεψα και κάποιες από τις κινήσεις του. Είναι σημαντικό να έχεις πρότυπα που σου δείχνουν το δρόμο για να γίνεις καλύτερος, διατηρώντας πάντα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου".

Πελέ ή Μαραντόνα; Ζιντάν...



Στο… προαιώνιο δίλημμα Πελέ ή Μαραντόνα, ο Μάριο Ρεγκέιρο απαντά… Ζιντάν. "Τον Πελέ δεν τον πρόλαβα και ό,τι έχω δει είναι από αφιερώματα σε αυτόν. Τον Μαραντόνα τον είδα να παίζει και ζωντανά επομένως έχω καλύτερη εικόνα για τις ικανότητές του. Είναι και οι δύο τεράστιες προσωπικότητες αλλά ο καλύτερος που έχω αντιμετωπίσει είναι μακράν ο Ζινεντίν Ζιντάν. Βρέθηκα αντίπαλός του στην Primera Division και είδα από κοντά τι μπορούσε να κάνει με την μπάλα στα πόδια. Ήταν ένας απίστευτος παίκτης, σίγουρα ο αγαπημένος μου, αν εξαιρέσει κανείς τους Ουρουγουανούς".

Εκτός από το ποδόσφαιρο, ο Μάριο Ρεγκέιρο αγαπά και το καλό φαγητό και, όπως λέει, οι Έλληνες τού αρέσουν γιατί είναι… καλοφαγάδες. "Δεν έχω δει ακόμη πολλά από τη Θεσσαλονίκη, αλλά γενικά μου αρέσει πολύ ο τρόπος ζωής. Είμαι ήρεμος άνθρωπος και η Θεσσαλονίκη μου προσφέρει την ηρεμία που χρειάζομαι για αποδίδω καλά και στη δουλειά μου. Μου αρέσει πολύ και η ελληνική κουζίνα. Στην Ουρουγουάη είμαστε κρεατοφάγοι και όπως διαπίστωσα μεγάλο μέρος της δικής σας κουζίνας στηρίζεται στο κρέας. Όπου κι αν έχω πάει, το φαγητό ήταν καταπληκτικό. Πάντως στο θέμα της κουζίνας είμαι τυχερός. Και στην Ισπανία η κουζίνα είναι εξαιρετική. Γενικά, έχω την τάση να ζω σε χώρες… καλοφαγάδων".

Ο "Ρέγκε" έχει πάντως κι ένα μικρό παράπονο από τους Έλληνες. "Είπα και πριν ότι μου αρέσει η ζωή στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην Ελλάδα. Αυτό που μπορώ να πω ότι δεν μου αρέσει είναι ότι ο κόσμος δεν τηρεί τους κανόνες ευγένειας στην καθημερινή συναναστροφή του με τους άλλους. Βγαίνεις το πρωί από το σπίτι σου και δεν σου λέει κανείς καλημέρα, περιμένεις κάπου σε μια ουρά και ο άλλος είναι ικανός να περάσει από πάνω σου για να σου πάρει τη θέση.

Το ίδιο συμβαίνει συχνά και στην Ισπανία. Οι λέξεις καλημέρα, καλησπέρα, δεν είναι και πολύ συνηθισμένες. Στην Ουρουγουάη κρατούμε περισσότερο τους τύπους και ο κόσμος φέρεται με περισσότερη ευγένεια. Όλα αυτά πάντως δεν αλλάζουν την γενική εικόνα που έχω για την Ελλάδα. Είναι μια όμορφη χώρα και μου αρέσει να ζω σ’ αυτήν".





Νέα εξέταση την Παρασκευή ο Μπατιόν

Με μία πρωινή προπόνηση που ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα συνεχίστηκε η προετοιμασία του Άρη για το μεθαυριανό παιχνίδι με την Λάρισα (01/11, 19:00) στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Στην σημερινή πρωινή προπόνηση συμμετείχαν όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας με εξαίρεση τον Ρομπέρτο Μπατιόν. Ο Αργεντινός θα εξεταστεί εκ νέου αύριο για να διαπιστωθεί η κατάσταση της αποθεραπείας του, έπειτα από το κάταγμα στα πλευρά που είχε υποστεί στον αγώνα με αντίπαλο τον Ηρακλή.

Μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης ο Ισπανός τεχνικός του Άρη, Κίκε Ερνάντεθ, ανακοίνωσε την αποστολή για τον αγώνα του Σαββάτου με τη Λάρισα στην οποία συμπεριλαμβάνονται είκοσι ποδοσφαιριστές. Σε αυτούς δεν συμπεριλήφθηκε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Σλοβάκος τερματοφύλακας Μάριαν Κέλεμεν αλλά και ο Θανάσης Παπάζογλου.

Αναλυτικά οι 20 «εκλεκτοί» του Ερνάντεθ για το παιχνίδι του Σαββάτου με την Λάρισα είναι οι: Σηφάκης, Βανγκέλι, Νέτο, Ρονάλντο, Γιάχιτς, Λέμπο, Κάλβο, Χαβίτο, Πρίττας, Γκαρσία, Ρεγκέιρο, Ζεντίλ, Κόκε, Βλοντάρτσικ, Νεμπεγλέρας, Καρατζιοβαλής, Ρομπέρζ, Καράμπελας, Σιστόν και Βιτόλο.

Η προετοιμασία του Άρη θα ολοκληρωθεί αύριο όπου οι ποδοσφαιριστές της ομάδας θα προπονηθούν σε δύο γκρουπ. Το πρωί όσοι συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή και το απόγευμα οι υπόλοιποι.

Αύριο το μεσημέρι εξάλλου θα πραγματοποιηθεί η βράβευση του Φρανθίθκο Χαβίτο για την ανάδειξή του ως πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague. Αυτή θα γίνει αύριο στη μία το μεσημέρι στο ARIS MOBILE από τον βετεράνο ποδοσφαιριστή του Άρη και υπεύθυνο των ακαδημιών της ΠΑΕ, Αρτούρ Λεκμπέλο.
























TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ