ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Ρεκόρ Γκιγκς με 9 πρωταθλήματα!

Ρεκόρ Γκιγκς με 9 πρωταθλήματα!
Ράιαν Γκιγκς

Ο Γκιγκς έγινε ο μόνος Άγγλος με 9 πρωταθλήματα. Aφιέρωμα του SPORT 24 με videos

Αν το προσωνύμιο "κόκκινοι διάβολοι" αντιπροσωπεύει όλη την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τότε ο πιο ταιριαστός εκπρόσωπος του nickname, είναι ο άνθρωπος με τη φανέλα με το νούμερο 11. Πριν τον φετινό τίτλο μοιραζόταν την πρώτη θέση των κατακτήσεων με τους Άλαν Χάνσεν και Φιλ Νιλ, οι οποίοι αμφότεροι έχουν παμηγυρίσει οκτώ πρωταθλήματα με τη Λίβερπουλ.
Ο Ράιαν Γκιγκς αγωνίζεται στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τον Ιουλίο του 1990 κάνοντας ντεμπούτο στις 2 Μαρτίου του 1991 σε έναν αγώνα κόντρα στην Έβερτον στο Ολντ Τράφορντ. Με την πρβταθλήτρια ομάδα του 2007 έχει συνολικά 714 συμμετοχές έχοντας πετύχει 140 γκολ. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Ουαλός διεθνής δεν έχει αγωνιστεί ποτέ σε άλλη ομάδα, γεγονός που τον καθιστά ως μια από τις σημαίες της ομάδας.

Ο γεννημένος στο Κάρντιφ μεσοεπιθετικός είχε την τύχη να τον δει ο Άλεξ Φέργκιουσον σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών (τον επισκέφθηκε σπίτι του!) και εκ τότε δεν τον έχει αποχωριστεί ποτέ. το πρώτο του γκολ το πέτυχε την επόμενη σεζόν κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι γεγονός που τον έβαλε αμέσως στις καρδιές των οπαδών της ομάδας.

Ο πρώτος του τίτλος ήρθε το 1992 όταν οι "κόκκινοι διάβολοι" κέρδισαν στον τελικό του Λιγκ Καπ την Νότιγχαμ, ενώ το 1993 ήρθε και το πρώτο του πρωτάθλημα. Στη συνέχεια για να ξεπεράσει το ρεκόρ των οκτώ τίτλβων ακολούθησαν τα πρωταθλήματα του 1994, 1996, 1997, 1999, 2000, 2001, 2003 και το φετινό.

Κι επειδή οι μεγάλες ομάδες ξέρουν να αναγνωρίζουν τις αξίες τους, ο Γκιγκς τιμήθηκε από το σύλλογο του όταν συπλήρωσε δέκα χρόνια στην ομάδα κόντρα στη Σέλτικ την περίοδο 2001/2002. Ένα χρόνο μετά πετύχαινε το 100ό του γκολ κόντρα στην Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ. Αυτή τη στιγμή είναι δεύτερος σε συμμετοχές με 715, όντας πίσω από τον Μπόμπι Τσάρλτον που έχει 759. Με το συμβόλαιο του να λήγει το 2008 και ίσως ανανεωθεί τότε δεν αποκλείεται να τον περάσει κιόλας.

Στη φωτογραφία πάνω δεξιά μπορείτε να διαβάσετε μια ατάκα του Ραίαν Γκιγκς που χαρακτηρίζει την καριέρα του: "I am a Red for Life, I want to win titles every season and that will happen in United, So why i should ener want to leavue?"





Παρακολουθείστε το γκολ του Γκιγκς κόντρα στην Άρσεναλ το 1999 στον ημιτελικό του κυπέλλου Αγγλίας.



Παρακολουθείστε ένα τετράλεπτο αφιέρωμα στον Ράιαν Γκιγκς το οποίο θα σας αφήσει άφωνους με μερικές στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας του Ουαλού μεσοεπιθετικού. Ίσως του κορυφαίου αριστερού εξτρέμ (μαζί με τον Όφερμαρς) τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.


















TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ