ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ρεβάνς με φαβορί για τον τελικό

Ρεβάνς με φαβορί για τον τελικό
'Αρηςατρομητος

Ατρόμητος - Άρης (18:45, ALPHA), ΟΣΦΠ - Θρασύβουλος (21:00, ALPHA) για τελικό

Ο Ολυμπιακός και ο Άρης έχουν αποκτήσει πλεονέκτημα μετά από τους πρώτους αγώνες και καλούνται να το εκμεταλλευτούν για να «σφραγίσουν» το εισιτήριο τους για τον τελικό, την ώρα που ο Θρασύβουλος και ο Ατρόμητος θα προσπαθήσουν να κάνουν την μεγάλη ανατροπή για να είναι φιναλίστ της διοργάνωσης.
Στο γήπεδο «Καραϊσκάκη», ο Ολυμπιακός έχοντας επικρατήσει με 3-2 του Θρασύβουλου στο πρώτο παιχνίδι στη Φυλή, έχει την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση και να συνεχίσει να κάνει όνειρα για την κατάκτηση του νταμπλ, καθώς την Κυριακή στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος υποδέχεται τον Ηρακλή και με νίκη θα κατακτήσει το 11ο πρωτάθλημα τα τελευταία 12 χρόνια.

Η ομάδα της Β΄Εθνικής έχει γράψει ήδη ιστορία με την συμμετοχή της στην ημιτελική φάση και στοχεύει πρώτα απ΄όλα σε μία καλή εμφάνιση για να αποδείξει όπως συνέβη και στον πρώτο αγώνα, ότι δίκαια έφτασε έως εδώ.

Στο Περιστέρι ο Ατρόμητος έχοντας και το μυαλό του στο καθοριστικό παιχνίδι της Κυριακής με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη όπου καλείται να παίξει τα ρέστα του για την παραμονή, έχει πριν μία μεγάλη πρόκληση με την ενδεχόμενη συμμετοχή σε ένα τελικό Κυπέλλου και για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 από τον πρώτο αγώνα που ήταν επεισοδιακός και στον οποίο είχε πολλά παράπονα από τη διαιτησία.

Ο Άρης από την άλλη πλευρά ονειρεύεται την κατάκτηση ενός τίτλου μετά από πολλά χρόνια και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπερασπιστεί στο Περιστέρι το σκορ του πρώτου αγώνα. Πιο αναλυτικά:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΡΗΣ(18:45-Alpha): Οι Περιστεριώτες βρίσκονται σε δύσκολη θέση καθώς κινδυνεύουν άμεσα με υποβιβασμό και η αναμέτρηση της Κυριακής με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, προβάλει ως τελικός για την παραμονή, ωστόσο λίγες μέρες νωρίτερα έχει μπροστά του την πρόκληση της συμμετοχής σε ένα τελικό Κυπέλλου.

Η ομάδα του Πάουλο Κάμπος θα κυνηγήσει έτσι την ανατροπή του εις βάρος της 0-1 από τον πρώτο αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Στην αντίπερα όχθη οι «κίτρινοι» σε μία πολύ καλή σεζόν όπου ήδη έχουν «σφραγίσει» το εισιτήριο τους για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος, κάνουν όνειρα και για την κατάκτηση ενός τίτλου ύστερα από 38χρόνια. Με το αβαντάζ του 1-0 από τον πρώτο αγώνα, η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς θα προσπαθήσει να το διαφυλάξει και να πανηγυρίσει την πρόκριση σε ένα τελικό Κυπέλλου.

Στο αγωνιστικό μέρος, o Γιάννης Σκοπελίτης έμεινε εκτός πλάνων λόγω τραυματισμού. Σε σύγκριση με το παιχνίδι εναντίον της Βέροιας, όμως, στη διάθεση του Κάμπος θα βρίσκονται οι Ιωάννου, Νικολόπουλος, Κορακάκης που ήταν τιμωρημένοι για το πρωτάθλημα, όπως και οι Λουτσιάνο, Μερίνο που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους.

Από την άλλη πλευρά η αποστολή του Άρη μετά τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό την περασμένη Κυριακή, παρέμεινε στην Αθήνα. Στην αποστολή ενσωματώθηκε το βράδυ της Δευτέρας και ο Κώστας Χαλκιάς.Ενα ελαφρύ διάστρεμμα ήταν ο λόγος της αντικατάστασης του Ντιόγο Σιστόν, αλλά δεν φαίνεται ικανό να του στερήσει τη συμμετοχή στον αγώνα της Τετάρτης.

Mικρές ενοχλήσεις αντιμετωπίζουν και οι Βλάνταν Ιβιτς, Κρίστι Βανγκέλι. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Λάζαρος Πολατιάν του συνδέσμου Πέλλας. Βοηθοί του θα είναι οι Φίτσας και Αραμπόπουλος από συνδέσμους Πρέβεζας και Φθιώτιδας αντίστοιχα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ(21:00-Alpha):Με την ψυχολογία στα ύψη μετά τη νίκη-τίτλου στην Ξάνθη και αναμένοντας τον αγώνα με τον Ηρακλή την Κυριακή όπου με νίκη θα κατακτήσουν το πρωτάθλημα, οι «ερυθρόλευκοι» στρέφουν το ενδιαφέρον τους στον δεύτερο τη τάξει θεσμό και θέλουν να κάνουν βήμα για το νταμπλ στην τρέχουσα σεζόν με την πρόκριση στον τελικό.

Το 3-2 με το οποίο επικράτησαν στο πρώτο παιχνίδι στη Φυλή τους προσφέρει ένα σημαντικό αβαντάζ και καλούνται να το διατηρήσουν απέναντι στην έκπληξη της φετινής διοργάνωσης. Ο Θρασύβουλος με την συμμετοχή του στα ημιτελικά έχει γράψει ιστορία και πλέον στοχεύει σε μία καλή εμφάνιση στον επαναληπτικό για να πει έστω αντίο με ψηλά το κεφάλι.

Στο αγωνιστικό μέρος ο Χοσέ Σεγκούρα αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές και να ξεκουράσει κάποιους παίκτες. Ο Κοβάσεβιτς πάντως είναι πιθανόν να αγωνιστεί καθώς είναι τιμωρημένος την Κυριακή στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τον Ηρακλή.

Στα πλάνα του τεχνικού του Ολυμπιακού δεν θα βρίσκονται οι τραυματίες Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Πατσατζόγλου και Ζεβλάκοφ,Άντζας και Σίσιτς, τον τιμωρημένο Τζόρτζεβιτς.

Από την άλλη πλευρά ο Σάκης Τσιώλης δεν υπολογίζει τον τραυματία Μπαριέντος και τον Μίχο, ενώ επιστρέφουν οι Κωστάκης, Ρόκκας και Βασιλείου.

Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Σταύρος Τριτσώνης του συνδέσμου Αθηνών. Βοηθοί του θα είναι οι Νικολακόπουλος και Καρατζίκας επίσης από τον Σύνδεσμο της Αθήνας.






























TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ