Atalanta players celebrate a goal from they teammate Marten de Roon during the Italian Series A soccer match between Roma and Atalanta, at Rome's Olympic Stadium, Monday, Dec. 2, 2024. (AP Photo/Gregorio Borgia)
@2024 Gregorio Borgia/AP IMAGES
Με τα γκολ των Ντε Ρουν και Τζανιόλο στο δεύτερο μέρος η Αταλάντα πέρασε εντυπωσιακά με 2-0 από το "Ολίμπικο" απέναντι στην Ρόμα και έμεινε μόνη στη 2η θέση της βαθμολογίας, έναν μόλις πόντο πίσω από την πρωτοπόρο Νάπολι.
Ούτε στην Ρώμη έκανε στάση η υπερταχεία της Αταλάντα, με την ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι να επικρατεί με 2-0 της Ρόμα στο τελευταίο χρονικά ματς της 14ης αγωνιστικής και με την όγδοη διαδοχική νίκη της στο πρωτάθλημα να παραμένει σε απόσταση αναπνοής (έναν πόντο) από την πρωτοπόρο Νάπολι.
Το ματς στο “Ολίμπικο” ήταν ισορροπημένο, με τους παίκτες του Ρανιέρι να πραγματοποιούν καλή εμφάνιση αλλά εκείνους της Dea να βρίσκουν τον τρόπο στην τελική ευθεία να πάρουν το πολύτιμο τρίποντο.
Στο 69ο λεπτό το σουτ του αρχηγού Ντε Ρουν από το ύψος της μεγάλης περιοχής βρήκε στο σώμα του Τσέλικ και άλλαξε πορεία η μπάλα για να καταλήξει στα δίχτυα του Σβίλαρ ενώ στο 89′ γράφτηκε το τελικό 2-0 για τους μπεργκαμάσκι από ένα πρώην παιδί των Ρωμαίων, τον Τζανιόλο, που σκόραρε με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κουαδράδο.
Μάλιστα, ο Τζανιόλο πανηγύρισε έξαλλα το γκολ του βγάζοντας τη φανέλα του, με τη συγκεκριμένη κίνηση να κρίνεται “ασεβής” από πλευράς τιφόζι των Ρωμαίων και να υπάρχουν αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του, ενώ στο φινάλε του ματς ο 25χρονος Ιταλός μεσοεπιθετικός έγινε “κόκκινο πανί” και για αρκετούς ποδοσφαιριστές της Ρόμα.
Σημειώνεται πως αυτή ήταν μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία της Serie A που η Αταλάντα πετυχαίνει οκτώ νίκες στη σειρά (από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 2020 έτρεξε ένα σερί εννέα νικών), με την Ρόμα από την πλευρά της να χάνει και το δεύτερο ματς πρωταθλήματος με τον Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο της και να είναι μόλις δύο πόντους πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού.