ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ

Ρόμα - Φέγενορντ: Ο Μουρίνιο έγινε ο πρώτος προπονητής με προκρίσεις σε τελικούς τριών διαφορετικών ευρωπαϊκών διοργανώσεων

Ο προπονητής της Ρόμα, Ζοζέ Μουρίνιο, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Φέγενορντ για τα ημιτελικά του Europa League 2021-2022 στο "Ολίμπικο", Ρώμη | Πέμπτη 6 Μαΐου 2022
Ο προπονητής της Ρόμα, Ζοζέ Μουρίνιο, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Φέγενορντ για τα ημιτελικά του Europa League 2021-2022 στο "Ολίμπικο", Ρώμη | Πέμπτη 6 Μαΐου 2022 © 2022 ANDREW MEDICHINI/ASSOCIATED PRESS

Ο Ζοζέ Μουρίνιο θα βρεθεί σε τρίτο τελικό διαφορετικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ύστερα από την πρόκριση της Ρόμα στον τελικό του Europa Conference League.

Η Ρόμα πανηγύρισε τελευταία φορά κάποιο τρόπαιο τη σεζόν 2007-2008, όμως βάζοντας στη μηχανή της τον Ζοζέ Μουρίνιο αναπόφευκτα βρίσκεται κοντά στο να σπάσει την κατάρα των τελευταίων 14 ετών.

Ο Πορτογάλος τεχνικός την οδήγησε στον τελικό του Europa Conference League ύστερα από την ισοπαλία 0-0 στα ημιτελικά κόντρα στη Φέγενορντ, με συνέπεια να γίνει ο πρώτος προπονητής που καταφέρνει να προκριθεί σε τελικούς τριών διαφορετικών διοργανώσεων της UEFA.

Η αρχή φυσικά έγινε με το περιβόητο Κύπελλο UEFA του 2002-2003, όταν είχε αποκλείσει στα προημιτελικά τον Παναθηναϊκό με την εκπληκτική Πόρτο του. Ένα χρόνο αργότερα οδήγησε τους "δράκους" στον τελικό του Champions League, κατακτώντας και τα δύο τρόπαια στην πορεία.

Ακολούθησαν πολλές απονομές, εντός κι εκτός συνόρων, όπως το Champions League του 2010 με την Ίντερ ή το Europa League του 2017 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μέχρι που εμφανίστηκε στη Ρώμη το φετινό καλοκαίρι και καθοδήγησε τους "τζιαλορόσι" μέχρι τον τελικό στη νεοσύστατη διοργάνωση. Ταυτόχρονα, έγινε ο πρώτος προπονητής που οδήγησε τέσσερις ομάδες σε ευρωπαϊκό τελικό.

Αν καταφέρει να πανηγυρίσει το τρόπαιο δε, θα έχει πέντε ευρωπαϊκά και 26 συνολικά στην καριέρα του. Μοναδικές ομάδες τις οποίες δεν έχει οδηγήσει σε τρόπαιο θα είναι οι δύο πρώτες χρονικά, η Μπενφίκα και η Λεϊρία (στις οποίες κάθισε μερικούς μήνες) και η Τότεναμ (στην οποία έμεινε σχεδόν δύο χρόνια).

TAGS ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΡΟΜΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ