SERIE A

Ρωμαϊκή "παγίδα" για την Ίντερ!

Ρωμαϊκή "παγίδα" για την Ίντερ!
Ίντερ-πανηγυρικό

Η πρωτοπόρος Ίντερ δοκιμάζεται στο "Ολίμπικο" με τη Λάτσιο. Τοπικό ντέρμπι στη Γένοβα μεταξύ της Σαμπντόρια και της Τζένοα

Κιέβο-Ρόμα

Η Κιέβο έκανε το μεγάλο "μπαμ" την περασμένη αγωνιστική, καθώς νίκησε με 1-0 την Ουντινέζε στο "Φρίουλι" (έσπασε έτσι το... ρόδι μετά από έξι συνεχόμενες ήττες) και ελπίζει και πάλι στην αποφυγή του υποβιβασμού, αν και ουραγός. Για την αναμέτρηση με τη Ρόμα στο "Μπεντεγκόντι", ο Ντομένικο Ντι Κάρλο δεν υπολογίζει στον τραυματία Μπογκντάνι.

Σε διαρκή ανοδική πορεία βρίσκεται η Ρόμα, η οποία με το 1-0 επί της Φιορεντίνα έφτασε τις τρεις συνεχόμενες νίκες και ροκανίζει σιγά σιγά τη διαφορά που την χωρίζει από το γκρουπ των ομάδων που διεκδικούν την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας περιόδου. Στα αγωνιστικά, ο Λουτσιάνο Σπαλέτι δεν υπολογίζει στους τραυματίες Οκάκα, Πιζάρο, Ακουιλάνι και Πανούτσι.

Λάτσιο-Ίντερ

Η Λάτσιο παρουσιάζει φθίνουσα πορεία στο Καμπιονάτο εδώ και αρκετές αγωνιστικές (καταλυτικό ρόλο έχει παίξει το γεγονός πως ο Μάουρο Ζάρατε δεν έχει τόσο... στενή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα), όμως προέρχεται από σπουδαία πρόκριση στους "8" του Κυπέλλου Ιταλίας, με το 2-1 επί της Μίλαν στο "Σαν Σίρο" το βράδυ της Πέμπτης. Η πρόσφατη παράδοση δεν την ευνοεί κόντρα στην Ίντερ, καθώς δεν έχει καταφέρει να νικήσει τους Μιλανέζους στις 13 τελευταίες μεταξύ τους συναντήσεις ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Ο Ντέλιο Ρόσι δεν μπορεί να στηριχτεί στους Φιρμάνι, Ματουζάλεμ, Σιβίλια και Λιχτστέινερ.

Η Ίντερ χρησιμοποίησε τη νίκη επί της Νάπολι (2-1) στο "Μεάτσα" για να ξεπεράσει την ήττα στο Τσάμπιονς Λιγκ από τον Παναθηναϊκό, και μετά από το "στραπάτσο" της Μίλαν στο Παλέρμο φιγουράρει μόνη στην κορυφή με διαφορά έξι πόντων από τους πλησίεστερους διώκτες της. Για την αναμέτρηση του "Ολίμπικο" η οποία διεξάγεται τρεις ημέρες πριν το ραντεβού με τη Βέρντερ στη Γερμανία, ο Ζοσέ Μουρίνιο θα στερηθεί των υπηρεσιών των Βιεϊρά και Ρίβας.

Αταλάντα-Ουντινέζε

Η Αταλάντα έδειχνε να είναι "έξω από τα νερά της" το τελευταίο διάστημα, όμως την περασμένη Κυριακή επιβλήθηκε με 2-0 της Λάτσιο στο "Ατλέτι Ατζούρι Ντ'Ιτάλια" και πλέον σκοπεύει στη δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη της, αυτή τη φορά κόντρα στην Ουντινέζε. Εκτός μάχης για την ομάδα του Μπέργκαμο έχουν τεθεί οι τραυματίες Ντ'Αγκοστίνο, Τσιγκαρίνι και Τσέρτσι.

Από ήττα-σοκ στο "Φρίουλι" κόντρα στην ουραγό Κιέβο Βερόνα προέρχεται η Ουντινέζε, η οποία κατάφερε πάντως να μετριάσει τις εντυπώσεις με την επιτυχία της μεσοβδόμαδα για το Κύπελλο UEFA με αντίπαλο τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ο Πασκουάλε Μαρίνο δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Ντι Νατάλε καθώς και τους τραυματίες Φερονέτι και Ζαπάτα.

Κάλιαρι-Παλέρμο

Η Κάλιαρι υποδέχεται την Παλέρμο στο "ντέρμπι των νησιών" έχοντας άριστη ψυχολογία μετά την επικράτησή της επί της Σαμπντόρια στο "Σεντ'Ελία" την περασμένη Κυριακή. Ενδεικτικό της δύναμης που έχει η ομάδα της Σαρδηνίας εντός έδρας είναι ότι στα τελευταία πέντε παιχνίδια της εκεί, μετράει ισάριθμες επιτυχίες. Μοναδικοί απόντες για τους "ροσομπλού" θα είναι οι Φέρι και Μπιοντίνι.

Στη μέση του βαθμολογικού πίνακα έχει κολλήσει τις τελευταίες αγωνιστικές η Παλέρμο, με τους Σικελούς όμως να προέρχονται από το θριαμβευτικό 3-1 επί της Μίλαν στο "Ρέντσο Μπαρμπέρα", σε ένα ματς που πανηγύρισαν τρία τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Νταβίντε Μπαλαρντίνι τίθεται αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του, ενώ στο ματς αυτό δεν μπορεί να στηριχτεί στον τραυματία Μπουντάν.

Λέτσε-Γιουβέντους

Δύο πόντοι χωρίζουν μόνο τη Λέτσε από τη γραμμή του υποβιβασμού, με την ομάδα του Μάριο Μπερέτα να φεύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από το "Μασιμίνο" την περασμένη αγωνιστική (1-1 με Κατάνια). Οι "σαλεντίνι" μετρούν μόλις μία εντός έδρας ήττα (3-0 από Ρόμα), ωστόσο θα χρειαστεί να υπερβάλλουν εαυτούς για να καταφέρουν να αποσπάσουν θετικό αποτέλεσμα με αντίπαλο τη Γιουβέντους. Στο αγωνιστικό κομμμάτι, χωρίς προβλήματα θα παραταχθεί η ομάδα της Απουλίας.

Η ήττα στο ντέρμπι με την Ίντερ άφησε τη Γιουβέντους έξι πόντους πίσω από την κορυφή (ισοβαθμεί με τη Μίλαν στη 2η θέση), ωστόσο το περασμένο Σάββατο έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στη Ρετζίνα, την οποία φιλοδώρησε με τέσσερα τέρματα στο χιονισμένο "Ολίμπικο". Το ματς αυτό ήταν ξεχωριστό για τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, καθώς με το τέρμα που σημείωσε από την άσπρη βούλα έφτασε τα 250 με τη φανέλα της "βέκια σινιόρα". Δεν υπολογίζονται σε αυτό το ματς οι τραυματίες Αντράδε, Ζεμπινά, Τρεζεγκέ, Μπουφόν, Σαλιχάμιτζιτς, Κνέζεβιτς, Πόουλσεν, Τιάγκο και Καμορανέζι.

Μίλαν-Κατάνια

Επιτακτική ανάγκη για τη Μίλαν είναι η κατάκτηση του "τριπόντου" κόντρα στην Κατάνια, καθώς η ήττα στη Σικελία από την Παλέρμο την άφησε έξι πόντους πίσω από την συμπολίτισσα και πρωτοπόρο Ίντερ. Ο Κάρλο Αντσελότι παραδέχτηκε πως η εμφάνιση στο "Ρέντσο Μπαρμπέρα" ήταν απογοητευτική και εξέφρασε την πεποίθηση πως η ομάδα του θα επιστρέψει άμεσα στις νίκες με καλή απόδοση. Νοκ-άουτ για τους "ροσονέρι" έχουν τεθεί οι Νέστα και Μποριέλο.

Στην 8η θέση της βαθμολογίας βρίσκεται η Κατάνια, με τους Σικελούς να έχουν πάρει μόλις έναν πόντο στα δύο τελευταία ματς και να προέρχονται από δύο διαδοχικές εκτός έδρας ήττες. Ο Βάλτερ Τζένγκα θα παρακολουθήσει το ματς από τις εξέδρες του "Σαν Σίρο" (τιμωρημένος για δηλώσεις του κατά διαιτητή), ενώ απόντες από πλευράς φιλοξενουμένων θα είναι οι Σιλβέστρε (τιμωρημένος), Τερλίτσι και Γιάμα (τραυματίες).

Νάπολι-Σιένα

Η Νάπολι δεν τα κατάφερε ούτε στην δεύτερη έξοδό της στο Μιλάνο (μετά το 1-0 από τη Μίλαν γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Ίντερ), με αποτέλεσμα να πέσει στην 4η θέση, εννέα πόντους πίσω από την κορυφή και τρεις από τις Μίλαν και Γιουβέντους. Το "Σαν Πάολο" είναι πάντως η "δύναμη πυρός" για την ομάδα του Έντι Ρέγια, με τη μοναδική ομάδα που κατάφερε να φύγει αλώβητη από εκεί να είναι η Κάλιαρι με γκολ στο 95' (2-2). Δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα οι "παρτενοπέι".

Η Σιένα μετράει δύο συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και θα ταξιδέψει με... αέρα στον ιταλικό Νότο καθώς δεν έχει ηττηθεί στις πέντε τελευταίες αναμετρήσεις της με τη Νάπολι ανεξαρτήτως έδρας. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Μάρκο Τζαμπάολο δεν υπολογίζει στους τραυματίες Ελευθερόπουλο, Φικάνια, Κοντρέα και Μανίτα.

Ρετζίνα-Μπολόνια

Έναν μόλις βαθμό κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού βρίσκεται η Ρετζίνα, η οποία μετά από δύο συνεχόμενες νίκες στο Καμπιονάτο δεν κατάφερε να γλιτώσει τη συντριβή με 4-0 από τη Γιουβέντους την περασμένη αγωνιστική. Για το ματς καθοριστικής σημασίας με τη Μπολόνια στο "Ορέστε Γκρανίλο", ο Νέβιο Ορλάντι θα παρατάξει την ομάδα του χωρίς του Τζόζα, Κασιόνε, Λαντσάρο και Πουτζόνι.

Η Μπολόνια κρατούσε μέχρι το 92' τους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι στην Παλέρμο, όμως το γκολ που δέχτηκε σε εκείνο το χρονικό σημείο της στέρησε τη δυνατότητα να ανέβει πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Με αυτό το αποτέλεσμα, ο Σίνισα Μιχαϊλοβιτς μετράει πλέον τέσσερις ισοπαλίες σε ισάριθμα ματς στον πάγκο των "ροσομπλού", ωστόσο ξέρει καλά πως θα πρέπει να έρθουν και οι νίκες για να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής. Οι νεοφώτιστοι θα αγωνιστούν στην Καλαβρία χωρίς τον τιμωρημένο Τέρτσι και τους τραυματίες Βόλπι και Παονέσα.

Τορίνο-Φιορεντίνα

Μόλις μία νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια της μετράει η Τορίνο, γεγονός που την έχει φέρει έναν πόντο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Την προηγούμενη αγωιστική έχασε με "κάτω τα χέρια" από τη Σιένα εκτός έδρας και τώρα καλείται να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα απέναντι στην Φιορεντίνα στο "Ολίμπικο". Ο Τζάνι Ντε Μπιάζι καταστρώνει τα πλάνα τους χωρίς τους τραυματίες Μαλόνγκα, Κορίνι και Αμπρουσκάτο.

Στο γήπεδο όπου πέρυσι "υπέγραψε" την επιστροφή της στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από οκτώ χρόνια (1-0 με γκολ του Οσβάλντο στο 76', στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής), η Φιορεντίνα καλείται να πάρει το "τρίποντο" για να σκαρφαλώσει πάνω από την 6η θέση στην οποία βρίσκεται τώρα. Ο Τσέζαρε Πραντέλι δεν υπολογίζει για την αναμέτρηση του Τορίνου τους τραυματίες Γιόργκενσεν, Νταϊνέλι και Γκόμπι.


Σαμπντόρια-Τζένοα

Η 15η αγωνιστική ολοκληρώνεται με το "Derby della Lanterna" ("το ντέρμπι του φάρου") μεταξύ της Σαμπντόρια και της Τζένοα, με τις δύο ομάδες να αναμετρώνται πέρυσι στη Serie A για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια. Στο ντέρμπι του πρώτου γύρου στο "Λουίτζι Φεράρις" αναδείχτηκαν ισόπαλες 0-0, ενώ στη ρεβάνς (έχουν κοινή έδρα) οι "μπλε" της Γένοβας πήραν τη νίκη με 1-0 με το γκολ του Μάτζο.

Η τυπικά γηπεδούχος Σαμπντόρια έμεινε στην 15η θέση της βαθμολογίας μετά την ήττα από την Κάλιαρι την περασμένη αγωνιστική, ωστόσο δεν πρέπει να παραγνωρίζει κανείς πως οι "μπουτσερκιάτι" μετρούν 3 νίκες στα πέντε τελευταία παιχνίδια τους, ενώ έχουν και ένα ματς λιγότερο (αυτό με τη Ρόμα στο "Ολίμπικο" που είναι προγραμματισμένο για τις 14 Ιανουαρίου). Οι τραυματίες Παλόμπο, Τζίγκλερ δεν υπολογίζονται από τον Βάλτερ Ματσάρι.

Στον αντίποδα, η τυπικά φιλοξενούμενη Τζένοα προέρχεται από εντός έδρας 1-1 με τη Μπολόνια, που ήταν το μοναδικό στραβοπάτημά της στο σπίτι της τη φετινή σεζόν. Στο "Φεράρις" έχουν σημειώσει 16 τέρματα μέχρι στιγμής (είναι η ομάδα με τα περισσότερα τέρματα εντός έδρας στη φετινή Serie A), όμως απέναντί της θα βρει τώρα τη συμπολίτισσα, η οποία ως γηπεδούχος δεν έχει χάσει ακόμα φέτος. Αρκετές απουσίες αντιμετωπίζει το συγκρότημα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι, με τους Γκασμπαρόνι, Μέστο, Πάρο και Ρόμαν.


Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ

Κιέβο-Ρόμα (19.00)
Λάτσιο-Ίντερ (21.30)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Αταλάντα-Ουντινέζε (16.00)
Κάλιαρι-Παλέρμο
Λέτσε-Γιουβέντους
Μίλαν-Κατάνια
Νάπολι-Σιένα
Ρετζίνα-Μπολόνια
Τορίνο-Φιορεντίνα
Σαμπντόρια-Τζένοα (21.30)











































































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ