ΑΓΓΛΙΑ

Ρομπέρτο: Στη λίστα της Daily Mail με τους χειρότερους κίπερ στην Premier League

Ρομπέρτο: Στη λίστα της Daily Mail με τους χειρότερους κίπερ στην Premier League
EUROKINISSI

O Ρομπέρτο είχε απέναντι στην Τότεναμ μία ακόμα άσχημη ημέρα με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ και έδωσε την "ευκαιρία" στην Daily Mail να τον τοποθετήσει μέσα στη μαύρη λίστα με τους γκολκίπερ που έχουν περάσει στην ιστορία της Premier League για τους... λάθος λόγους.

Η Γουέστ Χαμ αποφάσισε να εμπιστευτεί τον Ρομπέρτο για να καλύψει το κενό κάτω από τα γκολπόστ μετά τον τραυματισμό του Φαμπιάνσκι, όμως ο άλλοτε γκολκίπερ του Ολυμπιακού δεν έχει δικαιώσει σε καμία περίπτωση τους ανθρώπους των Λονδρέζων για την απόφασή τους.

Και αυτό γιατί στα περισσότερα ματς που έχει κληθεί να προστατέψει την εστία των σφυριών έχει δεχτεί αρκετά γκολ, δείχνοντας τρομερή αδυναμία στις εξόδους, με το ματς κόντρα στην Τότεναμ του Ζοζέ Μουρίνιο ( ήττα με 2-3 για την ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι) να τον βάζει μάλιστα στο στόχαστρο των οπαδών της ίδιας του της ομάδας.

Λίγο μετά το τρίτο γκολ που δέχτηκε, με την καρφωτή κεφαλιά του Χάρι Κέιν, αρκετοί ήταν εκείνοι που τον χειροκροτούσαν ειρωνικά κάθε φορά που μάζευε τη μπάλα και πολλοί ήταν επίσης εκείνοι που άρχισαν να αναρωτιούνται μέσω ποσταρισμάτων στα social media αν πρόκειται για τον χειρότερο τερματοφύλακα που έχει εμφανιστεί στα γήπεδα της Premier League.

Με αφορμή μάλιστα αυτό το διαδικτυακό γιουχάισμα κατά του 33χρονου Ισπανού κίπερ, η Daily Mail έσπευσε να τον υπερασπιστεί με έναν ιδιαίτερο τρόπο, αφού ανέφερε πως "απέχει πάρα πολύ από το να θεωρηθεί ο χειρότερος στην ιστορία της Premier League" και παρουσίασε ένα θέμα με μερικούς γκολκίπερ που είχαν πραγματικά άσχημη εμπειρία στην κορυφαία κατηγορία.

Οι Μάσιμο Ταΐμπι και Ρόι Κάρολ που πέρασαν από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και οι Άνταμ Μπόγκνταν και Λόρις Κάριους που φόρεσαν τη φανέλα της Λίβερπουλ βρήκαν θέση στο σχετικό αφιέρωμα, όπως επίσης και ο Πέτερ Ένκελμαν για το απίστευτο αυτογκόλ που δέχτηκε το 2002 στο μεγάλο ντέρμπι του Μπέρμιγχαμ μεταξύ της ομώνυμης ομάδας και της Άστον Βίλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εφημερίδα συμπεριέλαβε στη λίστα και έναν Έλληνα τερματοφύλακα, τον πρωταθλητή Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδας το 2004, Κώστα Χαλκιά, γράφοντας χαρακτηριστικά: "Η παραμονή του Έλληνα στην Premier League με τη φανέλα της Πόρτσμουθ ήταν σύντομη και υπήρχε καλός λόγος για αυτό.

Υπέγραψε τον Ιανουάριο του 2005 και τον έριξαν στα βαθιά σε αγώνα FA Cup με αντίπαλο την Σαουθάμπτον στο μεγάλο τοπικό ντέρμπι, που βρήκε την Πόρτσμουθ να γνωρίζει την ήττα με 2-1.

Έγινε γρήγορα προφανές πως ο Χαλκιάς είχε πρόβλημα όσον αφορά στις τοποθετήσεις του αλλά και στις αποφάσεις που έπαιρνε, με τα λάθη του στην ήττα με 3-0 από την Άρσεναλ, να έχουν ως αποτέλεσμα να χάσει τη θέση του στην 11άδα από τον Τζέιμ Άσνταουν".

ΔΕΙΤΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΛΑΘΗ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΩΝ ΣΤΗΝ PREMIER LEAGUE:

Μάσιμο Ταΐμπι

Άνταμ Μπόγκνταν:

Πέτερ Ένκελμαν

Ρόι Κάρολ

Άντι Μάριοτ

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ