ΜΙΛΑΝ

Ρονάλντο: "Δεν ξέρω αν θα επιστρέψω"!

Brazilian AC Milan striker Ronaldo (C) is followed by his companion (R) while leaving the Pitie-Salpetriere hospital in Paris on February 22, 2008. Three-time world footballer of the year Ronaldo Ronaldo was operated on his ruptured tendon, an injury he suffered in a 1-1 draw against Livorno. AFP PHOTO FRANCK FIFE
Ρονάλντο-Μίλαν AFP

Επιφυλακτικός αναφορικά με την επιστροφή του στα γήπεδα εμφανίστηκε ο Ρονάλντο, ο οποίος αρνήθηκε ότι έχει κάνει χρήση αναβολικών ενώ ευχαρίστησε όσους έχουν σταθεί στο πλευρό του

Εξερχόμενος από το νοσοκομείο "Pitié Salpetriere" του Παρισιού, όπου και πραγματοποιήθηκε η χειρουργική επέμβαση στο γόνατό του, έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν, αφήνοντας ένα μεγάλο ερωτηματικό για το αν θα επιστρέψει εκ νέου στα γήπεδα.
"Εάν αισθάνομαι καλά και δεν αισθάνομαι πόνους, θα συνεχίσω να παίζω. Εάν το σώμα μου με υποστηρίζει τότε θα επιστρέψω στους αγωνιστικούς χώρους", τόνισε στις δηλώσεις του το "φαινόμενο" και συνέχισε:

"Θα είναι δύσκολη απόφαση να αφήσω το ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρει να γυρίσω το συντομότερο δυνατό στην ενεργό δράση, ωστόσο ο τραυματισμός ήταν ένα μεγάλο χτύπημα για μένα.

Θέλω να συνεχίσω να παίζω και η καρδιά μου λέει το ίδιο, όμως το σώμα μου μου στέλνει σημάδια κούρασης. Αυτή η περίοδος θα είναι χρήσιμη, καθώς θα μου επιτρέψει να αναρρώσω και να είμαι σε θέση να ζήσω μία κανονική ζωή στο μέλλον".


"Έχω αγάπη και πάθος για το ποδόσφαιρο"
Τους ερχόμενους μήνες, ο Ρονάλντο θα μοιράσει το χρόνο του ανάμεσα σε Μίλαν και Παρίσι σε μία προσπάθειά του να επιστρέψει στα γήπεδα, ελπίζοντας η αποθεραπεία να διαρκέσει λιγότερο από 20 μήνες, σε σχέση με το διάστημα που έμεινε εκτός δράσης όταν ήταν παίκτης της Ίντερ το 2000.

"Τα κίνητρά μου ήταν τα ίδια όπως και τότε. Ελπίζω ότι αυτή τη φορά δεν θα υπάρξουν οι καθυστερήσεις που βίωσα την τελευταία φορά.

Ο πρώτος τραυματισμός ήταν μία εντελώς καινούρια εμπειρία, όμως τώρα έχω οδηγό αυτό το περιστατικό. Ξέρουμε τί πρέπει να κάνουμε και τί είναι το καλύτερο για να μπορέσω να επιστρέψω στο ποδόσφαιρο.

Υπάρχει πάντα η αγάπη για το ποδόσφαιρο, το πάθος για το άθλημα και την επιθυμία να πετυχαίνω τέρματα. Και αυτό είναι το φως στην άκρη του τούνελ, όμως δεν θα είναι εύκολο".



"Έχω αποκτήσει ό,τι επιθυμούσα με ιδρώτα"
Όσον αφορά το ποδοσφαιρική του μέλλον (τελειώνει το συμβόλαιό του με τη Μίλαν τον Ιούνιο), με τη Μίλαν να έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να τον εγκαταλείψει και το όνειρο του ίδιου να τερματίσει την καριέρα του στη Φλαμένγκο, ο Βραζιλιάνος επιθετικός δήλωσε:

"Έχω μία συμφωνία μέχρι τον Ιούνιο, η Μίλαν είναι για μένα μία μεγάλη οικογένεια. Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν είμαι σε κατάσταση να μιλήσω για το θέμα του συμβολαίου μου.

Ήθελα πάντα να τελειώσω την καριέρα μου στη Φλαμένγκο. Τώρα όμως πρέπει να ξεπεράσω ένα πολύ υψηλό εμπόδιο: πριν σκεφτώ τη Φλαμένγκο, πρέπει να ξεπεράσω αυτές τις δυσκολίες.

Μέχρι στιγμής έχω αποκτήσει όλα αυτά που επιθυμούσα: το κατάφερα με κούραση, με θυσίες, με ιδρώτα, ακόμα και με δάκρυα. Τώρα αισθάνομαι ολοκληρωμένος, τόσο από επαγγελματική πλευρά όσο και από προσωπική.

Τους ευχαριστώ όλους, από τον πρόεδρο της Βραζιλίας που μου έστειλε μήνυμα, μέχρι τον τελευταίο άγνωστο που με υποστηρίζει. Όλα αυτά μου δίνουν δύναμη για να ξεπεράσω αυτή τη στιγμή".








"Δεν έχω πάρει ποτέ αναβολικά"
Το "φαινόμενο" απάντησε επίσης σε διάφορες κατηγορίες που τον έχουν συνδέσει με τη λήψη αναβολικών τον καιρό που ήταν παίκτης της Αϊντχόφεν το 1994, ύστερα από σχετικές δηλώσεις του υπεύθυνου αντιντόπινγκ της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

"Δεν έχω κάνει ποτέ χρήση αναβολικών. Δεν έχω δει ποτέ το άτομα που ισχυρίζεται αυτά τα πράγματα, δεν είχαμε ποτέ συνεργαστεί στο παρελθόν", κατέληξε στις δηλώσεις του.



















TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ