ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Ρονάλντο: "Το να κατακτήσει Euro η Πορτογαλία είναι αντίστοιχο με την κατάκτηση ενός Μουντιάλ"

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ποζάρι με το τρόπαιο του Euro 2016 που κατέκτησε με την εθνική Πορτογαλίας
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ποζάρι με το τρόπαιο του Euro 2016 που κατέκτησε με την εθνική Πορτογαλίας @2016 FRANK AUGSTEIN/AP IMAGES

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο υποστήριξε στο φινάλε του Πορτογαλία - Κροατία ότι σημαίνει πολλά για εκείνον η επίτευξη 900 γκολ στην καριέρα του, τονίζοντας πως η κατάκτηση του Euro με τη χώρα του ισοδυναμεί με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η αναμέτρηση της Πορτογαλίας με την Κροατία για την πρεμιέρα του Nations League είχε το χαρακτήρα κόντρας μεταξύ δύο θρυλικών μορφών του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, του Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Λούκα Μόντριτς, με το φινάλε να βρίσκει μόνο τον έναν χαρούμενο.

Αυτός ήταν ο CR7, όχι μόνο επειδή οι Ίβηρες επιβλήθηκαν με 2-1 των Βαλκάνιων, αλλά και επειδή ο ίδιος σκόραρε και έφτασε τα 900 γκολ στην καριέρα του (νούμερο που δεν έχει άλλος στην ιστορία του ποδοσφαίρου), με τις δηλώσεις του μετά το 2-1 υπέρ της Πορτογαλίας να είναι χαρακτηριστικές.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

"Σημαίνει πολλά το γκολ που πέτυχα. ήθελα εδώ και καιρό να φτάσω στο στόχο των 900 γκολ. Ήξερα πως θα φτάσω το νούμερο αυτό καθώς από τη στιγμή που συνεχίζω να παίζω, ήταν φυσιολογικό να συμβεί.

Συγκινήθηκα επειδή ήταν ένα γκολ ορόσημο. Μοιάζει με αρκετά άλλα ορόσημα αλλά μόνο εγώ ξέρω και οι άνθρωποι γύρω μου, πόσο σκληρό είναι να δουλεύεις κάθε ημέρα, να είσαι σε καλή κατάσταση σωματικά και ψυχολογικά, να βάζεις 900 γκολ.

Είναι ένα μοναδικό ορόσημο στην καριέρα μου", τόνισε ο Ρονάλντο μετά το 131ο γκολ του με την εθνική ομάδα της χώρας του, για προχωρήσει κατόπιν σε μία δήλωση που σήκωσε σκόνη στα social media:

"Το να κατακτήσεις Euro με την Πορτογαλία είναι αντίστοιχο με το να κατακτήσεις ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Έχω ήδη κατακτήσει δύο τρόπαια με την Πορτογαλία που ήθελα πραγματικά.

Δεν μου δίνει κίνητρο αυτό, αυτό που μου δίνει κίνητρο είναι πως απολαμβάνω το ποδόσφαιρο και τα ρεκόρ έρχονται φυσιολογικά".

TAGS ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ