ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Rotation με "Ιβ"... βασικό

Rotation με "Ιβ"... βασικό
Ν' Ντόι, Ιβανσιτς, προπόνηση, Παναθηναϊκός

Παράπονα του Πεσέιρο λόγω (εικόνας) Βέροιας και ο Ιβανσιτς νέο πρόσωπο στην 11αδα ενόψει Αμπερντίν

Ο Πορτογάλος τεχνικός ο οποίος δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση των ποδοσφαιριστών του παρά την νίκη στην πόλη της Ημαθίας, καταστρώνει τα πλάνα του πλέον για το παιχνίδι με την Αμπερντίν στην έναρξη των αγώνων του συλλόγου για τους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.
Ο 47χρονος τεχνικός στην σημερινή προπόνηση ήταν ιδιαίτερα σαφής με τα όσα δεν του άρεσαν στο ματς με την "βασίλισσα του Βορρά".

" Δεν παίξαμε καθόλου καλά για άλλη μια φορά. Ήμασταν τυχεροί όμως και νικήσαμε και αυτό που θα πρέπει να κρατήσουμε είναι μόνο οι τρεις βαθμοί.

Θα πρέπει να βελτιωθούμε γιατί το παιχνίδι με την Αμπερντίν θα είναι πολύ δύσκολο. Δεν επιτρέπονται τα λάθη στην άμυνα αλλά και οι ανορθόδοξοι τρόποι οργάνωσης του παιχνιδιού μας"

είπε μεταξύ άλλων ο 47χρονος τεχνικός.

Ο Πορτογάλος προπονητής αναφέρθηκε στον λάθος τρόπο ανάπτυξης στο πρώτο μέρος, αλλά και στα πολλά λάθη των παικτών του στην οργάνωση του παιχνιδιού τους τόσο από την μεσαία γραμμή όσο και από τα άκρα. Παράλληλα αναφέρθηκε και στα αδικαιολόγητα λάθη της άμυνας που ευτυχώς δεν στοίχησαν.

Ενδεκάδα βλέπει ο Ιβανσιτς



Αναμφισβήτητα, ο πρωταγωνιστής της Κυριακάτικης αναμέτρησης στην Βέροια ήταν ο Αντρέας Ιβανσιτς που πέρασε ως αλλαγή και με την πρώτη ευκαιρία απέδειξε ότι είναι έτοιμος να προσφέρει στον Παναθηναϊκό. Το γκολ που σημείωσε στο 49' "έλυσε" τα πόδια των συμπαικ΄των του που για 45 λεπτά δεν είχαν απειλήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Ετσι, ο αρχηγός της Εθνικής Αυστρίας θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για βασικός στο παιχνίδι με τους Σκωτσέζους το απόγευμα της Πέμπτης (19:00). Ο "Ιβ" αναμένεται να είναι ένα από τα πρόσωπα στο rotation που είχε υποστηρίξει πως θα κάνει τις μέρες αυτές ο Πορτογάλος τεχνικός, που δεν αποκλείεται να δώσει ανάσες στον ταλαιπωρημένο Καραγκούνη, ο οποίος έδειξε να υποφέρει και από πόνους στους προσαγωγούς (πέραν του χτυπήματος στον αστράγαλο).

Ιβανσιτς: "Θα είναι δύσκολος αγώνας με Αμπερντίν"

Ο Αντρέας Ίβανσιτς στις δηλώσεις του στο περιθώριο της επιτυχίας στην Βέροια, αναφέρθηκε στον τρόπο που αγωνίζονταν οι "πράσινοι" ενώ αναφέρθηκε και στο παιχνίδι με την Αμπερντίν.

" Το πρόβλημα είναι ότι χάναμε εύκολα την μπάλα, δεν είχαμε την κατοχή της και πολλή κίνηση. Δεν παίζαμε γρήγορα και με έλεγχο του παιχνιδιού και γι’ αυτό αντιμετωπίσαμε δυσκολίες. Πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό. Να έχουμε περισσότερη ασφάλεια στον τρόπο παιχνιδιού μας και τότε θα κερδίζουμε πιο εύκολα".

- Ο Παναθηναϊκός γιατί δεν μπόρεσε να δημιουργήσει φάσεις στην αντίπαλη εστία;

" Η Βέροια αμυνόταν καλά με όλους της τους παίκτες και προσπαθήσαμε και στα 90 λεπτά και καταφέραμε τελικά να νικήσουμε 2-0. Αυτό είναι ένα θετικό αποτέλεσμα που θέλαμε".

- Πήγες κατευθείαν στους οπαδούς μόλις σκόραρες...
" Όχι μόνο στους οπαδούς, αλλά και στους συμπαίκτες μου. Είναι σημαντικό που παίζουμε όλοι σαν μία ομάδα και ήμουν χαρούμενος για το γκολ που σημείωσα".

- Ένα σχόλιο για το πρώτο παιχνίδι του ΟΥΕΦΑ με την Αμπερντίν;

" Παίζουμε στο σπίτι μας και πρέπει να ξεκινήσουμε νικηφόρα. Πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό ματς. Θα μιλήσουμε για το παιχνίδι με την Βέροια και τα λάθη που κάναμε και αμέσως θα επικεντρωθούμε στο ματς με την Αμπερντίν.

Θα είναι πολύ δύσκολος αγώνας. Περιμένω μία δύσκολη σκοτσέζικη ομάδα. Δεν θα είναι εύκολο το ματς, αλλά θα είναι σημαντικό να κερδίσουμε

".

Σαλπιγγίδης: "Να καθαρίζεις νωρίς τέτοια ματς"



Ο έτερος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης στην Ημαθία και σκόρερ συνάμα, Δημήτρης Σαλπιγγίδης υποστήριξε ότι ήταν θετικό ότι η ομάδα του παράτηνάσχημη εμφάνιση πήρε την νίκη.

" Δεν μπήκαμε καθόλου καλά στο παιχνίδι. Δεν πιστεύω, πάντως, ότι αυτό είχε να κάνει με το γεγονός ότι κέρδισαν ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ. Εμείς πρέπει να κοιτάμε τη δική μας τη δουλειά και όχι τα αποτελέσματα των άλλων. Προερχόμασταν από μια αναπάντεχη ήττα στην Τρίπολη και η ανάγκη για νίκη ήταν επιτακτική.

Ευτυχώς καταφέραμε να την πάρουμε και είναι σημαντικό ότι κερδίζουμε ακόμη και όταν δεν παίζουμε καλά. Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως η ομάδα ανέβηκε πολύ και μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ. Το μυστικό σε αυτά τα ματς είναι να τα “καθαρίζεις” νωρίς γιατί όσο περνάε η ώρα αυτό είναι εναντίον σου"

- Για τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό σου, έχεις να κάνεις κάποιο σχόλιο;

" Τι μπορώ να πω για τις αποδοκιμασίες. Τις ακούω, αλλά δεν χρειάζεται να αναφέρεις κάτι παραπάνω. Προφανώς αυτή είναι η παιδεία που έχουν κάποιοι, τι να πω; Είναι απίστευτο αλλά ελληνικό το φαινόμενο αυτό".

Νίλσον: "Οπωσδήποτε να παίζουμε ταχύτερα"



Ο Σουηδός αμυντικός του "τριφυλλιού" ήταν για άλλη μιαφορά από τους πιο σταθερούς σε απόδοση παίκτες του συλλόγου. Ο διεθνής παίκτης αναφέρθηκε για τον τρόπου που έπαιξε ο Παναθηναϊκός αλλά το παιχνίδι με την Αμπερντίν.

- Ο Παναθηναϊκός πήρε το παιχνίδι χωρίς να αποδώσει καλά όμως;
" Ηταν το ίδιο στυλ παιχνιδιού, όπως αυτό στην Τρίπολη. Κόντρα στην Βέροια αυτό που διέφερε είναι ότι δείξαμε περισσότερη υπομονή, αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες μας και σκοράραμε. Αυτό ήταν που μας έδωσε τη νίκη".

- Ποια είναι η λύση για τις κλειστές άμυνες, διότι πάλι αντιμετώπισε πρόβλημα ο Παναθηναϊκός;
" Δεν είναι εύκολο. Σίγουρα βέβαια θα πρέπει να κυκλοφορούμε πιο γρήγορα την μπάλα απ' ό,τι κάναμε στα τελευταία ματς. Ο αγωνιστικός χώρος πάντως δεν ήταν καλός και ο διαιτητής δεν βοήθησε να γίνει καλός αγώνας. Πολλά σφυρίγματα και για τις δύο ομάδες και δεν υπήρχε ο ρυθμός που θα θέλαμε. Πρέπει οπωσδήποτε να παίζουμε ταχύτερα".

-Τι περιμένεις από τον αγώνα με την Αμπερντίν; Έναν διαφορετικό Παναθηναϊκό;
" Θα παίξουμε στη Λεωφόρο και πρέπει να επιτεθούμε. Ολοι οι αγώνες είναι σημαντικοί, ειδικά αυτοί στην έδρα μας και πρέπει να κερδίζουμε. Από το πρώτο λεπτό θα πρέπει να αναζητήσουμε το γκολ για να φτάσουμε στη νίκη".

Ν' Ντόι: "Θετικό οι τρεις βαθμοί"

Εδωσε και πάλι πολλές μάχες τόσο στο κέντρο της επίθεσης όσο και στα άκρα όταν του ζητήθηκε από τον Ζοσέ Πεσέιρο. Ο Νταμέ Ν' Ντόι μίλησε όπως και οι συμπαίκτες του γιατο πόσο σημαντική ήταν η νίκη και μόνο αυτή.

" Είναι θετικό που πήραμε τους τρεις βαθμούς, παρά το γεγονός ότι δεν παίξαμε καλά. Δεν κάναμε πολλές φάσεις, διότι παίζαμε κυρίως με μεγάλες μπαλιές μπροστά".

Μάτος: "Να ξεκινήσουμε καλά αυτή την φάση του ΟΥΕΦΑ"

Για το παιχνίδι με την Βέροια αλλά και το επερχόμενο με την σκωτσέζικη Αμπερντίν μίλησε έξω από τα αποδυτήρια και ο Μαρτσέλο Μάτος, λέγοντας χαρακτηριστικά:

" Ηταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, επειδή ήταν περίεργος ο αγωνιστικός χώρας. Μας δυσκόλευε στην προσπάθειά μας να κυκλοφορήσουμε την μπάλα, αλλά αυτό που μετράει είναι η νίκη και χαιρόμαστε που την πήραμε" ήταν τα λόγια του Βραζιλιάνου για το Κυριακάτικο παιχνίδι.

Αναφερόμενος στην αναμέτρηση της Πέμπτης, ο Μαρτσέλο Μάτος υποστήριξε: " Τώρα έχουμε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι μπροστά μας. Είναι το πρώτο ματς του ομίλου και είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε καλά αυτή τη φάση του ΟΥΕΦΑ.

Περιμένουμε μία ομάδα που θα παίξει αμυντικά, ωστόσο εμείς πρέπει να νικήσουμε. Η Αμπερντίν είχε καλή πορεία πέρυσι στο πρωτάθλημά της, γι' αυτό βγήκε στην Ευρώπη και παίζει στην ΟΥΕΦΑ. Είναι ομάδα που παίζει πειθαρχημένα

".

Προπονήθηκε ο Νίνης

Σε ότι αφορά το σημερινό χαλαρό πρόγραμμα στην Παιανία, όσοι από τους ποδοσφαιριστές του "τριφυλλιού" αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του χθεσινού αγώνα με αντίπαλο την Βέροια, έκαναν αποθεραπεία.

Οι υπόλοιποι "πράσινοι" μετά από το ζέσταμα έκαναν ασκήσεις στην κυκλοφορία της μπάλας και ταχύτητες με σουτ, ενώ ολοκλήρωσαν με δίτερμα στο μισό γήπεδο και στημένες φάσεις. Στα ευχάριστα για τον Πορτογάλο τεχνικό ή συνεχή βελτίωση της κατάστασης του Σωτήρη Νίνη, ο οποίος προπονήθηκε ατομικά ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο ρυθμούς.

Συμπατριώτης του Ιβανσιτς, ο "ρέφερι"

Ο 30χρονος Αυστριακός Τόμας Αϊνβάλερ θα είναι ο διαιτητής του αγώνα με την Αμπερντίν, στο πλάσιο της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.
































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ