ΑΓΓΛΙΑ

Ρούνεϊ: Η τραγική πορεία της Μπέρμιγχαμ έφερε την απόλυσή του

Ο Γουέιν Ρούνεϊ στον πάγκο της DC United σε ματς του MLS απέναντι στην Ίντερ Μαϊάμι | 8 Ιουλίου 2023
Ο Γουέιν Ρούνεϊ στον πάγκο της DC United σε ματς του MLS απέναντι στην Ίντερ Μαϊάμι | 8 Ιουλίου 2023 @2023 ALEX BRANDON/AP IMAGES

Μόλις δύο μήνες άντεξε στον πάγκο της Μπέρμιγχαμ ο Γουέιν Ρούνεϊ, με την αγγλική ομάδα να κάνει πορεία... υποβιβασμού στην Championship και τη διοίκηση να παίρνει την απόφαση για την απομάκρυνσή του από την τεχνική ηγεσία.

H επιστροφή του Γουέιν Ρούνεϊ στα πάτρια εδάφη, μετά από τη διετή παρουσία του στο τιμόνι της Ντέρμπι (2020-22) στέφθηκε από παταγώδη αποτυχία. Και αυτό γιατί η παρουσία του στον πάγκο της Μπέρμιγχαμ κράτησε μόλις δύο μήνες, με τον άλλοτε Άγγλο διεθνή στράικερ να παίρνει το χρίσμα τον περασμένο Οκτώβριο αλλά τους μπλε να φέρνουν σωρεία αρνητικών αποτελέσματων και τη διοίκηση του συλλόγου να παίρνει την απόφαση για το χωρισμό μεταξύ των δύο πλευρών.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως στα 15 ματς που βρέθηκε στον πάγκο της, ο Ρούνεϊ είχε απολογισμό 2 νίκες-4 ισοπαλίες-9 ήττες, με το 0-3 εκτός έδρας από την Λιντς την Πρωτοχρονιά να είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και να τον οδηγεί στην πόρτα της εξόδου.

Σημειώνεται πως ο 38χρονος προπονητής διαδέχτηκε τον Τζον Γιούστας όταν η Μπέρμιγχαμ ήταν στην 5η θέση της βαθμολογίας και βρισκόταν σε τροχιά ανόδου, με τα τραγικά αποτελέσματα που κουβαλάει το τελευταίο δίμηνο να την έχουν καταβαραθρώσει, ούσα πλέον στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης (20η μεταξύ 24 ομάδων).

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ