ΑΕΚ

Σαφάρι σε επενδυτικό αδιέξοδο

Σαφάρι σε επενδυτικό αδιέξοδο
INTIME SPORTS

Οι ευσεβείς πόθοι για τον Άντζελος, οι τρεις "σοβαρές" εταιρείες και οι δυσκολίες για το reunion. Μόνος του ο παλεύει ο Αδαμίδης.

Ας ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην προσπάθεια (;) σωτηρίας της ΑΕΚ από το περίφημο reunion το οποίο (υποτίθεται ότι) έχει συγκαλέσει ο κ. Νοτιάς.

Το αν είναι αλήθεια ή όχι το γνωρίζουν μόνον εκείνος και οι παραλήπτες του μηνύματος που φέρεται ότι απέστειλε, ωστόσο από το ρεπορτάζ του Sport24.gr προκύπτει ότι κάποιοι πρώην μέτοχοι δηλώνουν άγνοια για το γεγονός.

Από το περιβάλλον των Τάκη Κανελλόπουλου, Ντέμη Νικολαΐδη και Πόλυ Χατζηωιάννου δεν προκύπτει ενόχληση από τον Νοτιά για συγκέντρωση της παρέας που συστάθηκε το 2004 ως ομάδα σωτηρίας, προκειμένου να επανεξετάσουν την περίπτωση της ΑΕΚ. Οι δύο πρώτοι πάντως δεν θα είχαν πρόβλημα να παραστούν σε αυτή, ο τελευταίος όμως μάλλον δεν θέλει να ξανακούσει το παραμικρό για την Ένωση.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Πέτρο Παππά, τώρα που κατάφερε να ξεμπλέξει κάνοντας τις μετοχές του… σαΐτα στους Supporters, το μόνο που δεν θα ήθελε να βάλει στο κεφάλι του είναι νέοι κιτρινόμαυροι μπελάδες. Προφανώς αυτή η πρόθεση του Νοτιά δεν θα βρει ανταπόκριση. Θα δούμε αν αποτελέσει και έναν λόγο για μην αφιχθεί τελικά στην Ελλάδα, κάτι που θα συνεπάγεται νέα αναβολή της Γενικής Συνέλευσης που έχει οριστεί για τις 15 του τρέχοντος μήνα.

Η περίεργη επιμονή για Άντζελος

Εν τω μεταξύ ο κόσμος της ΑΕΚ εξακολουθεί να βομβαρδίζεται από ασαφή σενάρια για ενδεχόμενη εμπλοκή του ελληνοαμερικανού μεγιστάνα Υποτίθεται ότι άνθρωποι της ΠΑΕ προσπαθούν να τον πείσουν να αναλάβει ενεργό ρόλο στην Ένωση, να γίνει χρηματοδότης, ακόμα και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Εδώ όμως προκύπτει το εξής ερώτημα: αν υπήρχε σοβαρή περίπτωση (όπως κάποιοι παρουσιάζουν) να ασχοληθεί ο Τζον Άντζελος με την ΑΕΚ, πόσω μάλλον με το να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ, αν υπήρχε έστω και ένα 50% να συμβεί αυτό, πιστεύει κανείς ότι ο Παππάς θα παρέδιδε τις μετοχές του στους Supporters και ο Νοτιάς θα συγκαλούσε εσπευσμένως reunion;

Μάλλον για ευσεβείς πόθους μιλάμε εδώ, αν όχι για ένα μύθευμα το οποίο είναι άξιον απορίας για ποιο λόγο συντηρείται στην επικαιρότητα, σκορπώντας στους φίλους της ομάδας φρούδες ελπίδες. Από μία κουβέντα που του είχε πει ο Χάρης Κοσμάτος για την ΑΕΚ πίνοντας ποτό μαζί του κάποιους μήνες πριν, φτάσαμε στο σημείο να υπάρχει συζήτηση για την αγορά της ΠΑΕ; Από το περιβάλλουν του Νοτιά πάντως προκύπτει πλήρης άγνοια για το θέμα.

Οι «σοβαρές» εταιρίες

Ως τέτοιες τις παρουσίασε ο πρόεδρος των Supporters Μάκης Κασνακίδης, εκφράζοντας παράλληλα τη συγκρατημένη αισιοδοξία του ότι κάτι καλό θα προκύψει σύντομα. Σωθήκαμε! Για την ταμπακέρα (τι θέλει δηλαδή να πετύχει το κλαμπ Υποστηρικτών αναλαμβάνοντας το 37% του Παππά, αλλά όχι και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτό) κουβέντα. Όπως και για τον Άντζελος επίσης…

Το πόσο σοβαρές είναι αυτές οι εταιρίες, το πόσες και ποιες είναι, το αν είναι επιπέδου… Petit Chateau ή όχι θα αποκαλυφθεί σύντομα. Ενδεχομένως αυτές οι (υποτιθέμενες ή όχι, ποιος αλήθεια το γνωρίζει;) συζητήσεις με (φερόμενους ως) ενδιαφερόμενους επενδυτές να αποτελούν ακόμα μία καλή δικαιολογία για να αναβληθεί η Γενική Συνέλευση της 15ης Νοεμβρίου. Πλησιάζει η ημέρα, θα το διαπιστώσουμε και αυτό…

Το παλεύει μόνος του

Ο Αδαμίδης επιθυμεί να αποχωρήσει με το κεφάλι ψηλά και έχοντας βοηθήσει την ΠΑΕ να βρει τη συνέχειά της. Επί της ουσίας είναι και ο μοναδικός (συμπεριλαμβανομένων των στενών συνεργατών του) που κάνει σοβαρές προσπάθειες για να προκύψει κάποια βιώσιμη λύση.

Έχει αποταθεί σε διάφορους «μεσίτες» ώστε να του βρουν επενδυτές. Στην Ασία, στην Ωκεανία, στην Αμερική, στην Ευρώπη. Μόνο η αφρικανική εξαιρείται από τις 5 Ηπείρους. Ο χρόνος δεν κυλάει υπέρ του όμως διότι πλέον έχει μείνει χωρίς ουσιαστική υποστήριξη. Ο Νοτιάς δεν χρηματοδοτεί, ο Παππάς αδιαφορεί, οι Supporters δεν πείθουν. Όλα λειτουργούν εις βάρος του πλέον κι ενώ επιπροσθέτως γίνεται ο αποδέκτης της (δικαιολογημένης) πίεσης από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ για τις συσσωρευμένες προς αυτήν οφειλές.

Αργά ή γρήγορα, η Γενική Συνέλευση θα γίνει και εκεί θα πρέπει να υπάρχει πλέον κάτι χειροπιαστό. Αν ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν έχει βρει ως τότε τη λύση στο μεγάλο χρηματοδοτικό πρόβλημα της εταιρείας, η κατάληξη στο Πρωτοδικείο θα είναι πλέον αναπόφευκτη. Ποιος ξέρει, έτσι που ήρθαν τα πράγματα ίσως τελικά να είναι και για καλό…

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ