ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σάλπι: "Πιστεύω ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα"

Σάλπι: "Πιστεύω ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα"
σαλπιγγιδης

"Πιστεύω ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα", δήλωσε ο "Σάλπι". Σενάρια Παλάσιο, Ντρέντε, Μέτσελντερ

"Σάλπι: "Πιστεύω ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα"

Για την αποτυχία της φετινής χρονιάς, τον μοναδικό στόχο της επόμενης αλλά και την περίπτωση απόκτησης του Κώστα Κατσουράνη μίλησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, μεταξύ άλλων σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης.

Σχολιάζοντας αρχικά τη χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης δήλωσε: " Ήταν μια χρονιά η οποία άφησε μια γλυκόπικρη γεύση. Στην Ευρώπη πήγαμε αρκετά καλά. Καταφέραμε να περάσουμε στους ομίλους, να προχωρήσουμε μέχρι τους "16" και εκεί τέλειωσε αυτό το ταξίδι. Η πικρία που μας έμεινε είναι ότι για μια ακόμη χρονιά δεν πήραμε το πρωτάθλημα και συμβιβαστήκαμε με τη δεύτερη θέση.

Μερίδιο σε μια αποτυχία έχουν όλοι στην ομάδα. Οι πρωταγωνιστές είμαστε οι ποδοσφαιριστές κι εμείς έχουμε το μεγαλύτερο. Αυτό που έφταιξε ήταν η έλλειψη σταθερότητας. Μπορεί να μην πήραμε τα ντέρμπι, τα περισσότερα έληξαν ισόπαλα, αλλά αυτό που μας στοίχισε ήταν κάποιοι βαθμοί με μικρότερες ομάδες. Χάσαμε πολλούς βαθμούς εκεί.

Φέτος μείναμε αρκετά νωρίς πίσω. Πρέπει να πάρουμε το πρωτάθλημα. Όταν μιλάμε για μια ομάδα που κυνηγάει τον τίτλο και τα τελευταία 13 χρόνια έχει πάρει μόνο ένα, δεν είναι καλή συγκομιδή. Πολλοί παράγοντες έπαιξαν ρόλο για να μην πάρουμε το πρωτάθλημα. Δεν θέλω να τα πω όλα για να μη φανώ γκρινιάρης. Για εμάς δεν είχαμε σταθερότητα, αλλά για τα υπόλοιπα δεν θέλω να αναφερθώ. Δεν θα τα χρησιμοποιήσω σαν δικαιολογία. Εμείς αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας.

Με τις μικρότερες ομάδες χάσαμε βαθμούς, όχι γιατί έπαιξαν καλύτερα, αλλά γιατί έπαιξαν πιο έξυπνα. Πρόσεξαν την άμυνά τους, οι χώροι ήταν λίγοι και σε κάποια αντεπίθεση μπορεί να δεχθείς γκολ. Δεν έπαιξαν πολύ καλύτερα. Έχουμε πρόβλημα στις κλειστές άμυνες και όταν μας πιάνει η αντίπαλη ομάδα στον ύπνο δεχόμαστε γκολ. Η σταθερότητα έλειπε από εμάς. Το ότι επιλέγουμε παιχνίδια, εγώ σαν Δημήτρης είμαι αντίθετος και δεν συμφωνώ. Είμαι κάθετος ενάντια σε αυτό. Δεν νομίζω ότι κάποιο παιδί σκέφτεται έτσι".

" Είμαι το θύμα ενός παιχνιδιού"

Όσον αφορά το αν θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό ή αν θα επιστρέψει στον ΠΑΟΚ τόνισε: " Εγώ είμαι το θύμα ενός παιχνιδιού. Πολύς κόσμος με ρωτάει στο δρόμο με ωραίο ή άσχημο τρόπο για το τι θα κάνω ή τι θέλει ο καθένας να κάνω εγώ. Κάποιες φορές είναι ευχάριστο και κάποιες όχι. Αυτή τη στιγμή το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι έχω έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο. Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν με έχει φωνάξει και δεν έχω μιλήσει με άλλη ομάδα, δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία του τι θα κάνω του χρόνου.

Είναι θέματα που γνωρίζει όλος ο κόσμος. Για το τι ομάδα υποστήριζα από μικρός, αλλά και ότι έχω δεθεί τώρα με τον Παναθηναϊκό. Είμαι παίκτης του Παναθηναϊκού, είμαι καλά και αν με φωνάξει ο Παναθηναϊκός με χαρά θα συζητήσω".

Για τον κόσμο του "τριφυλλιού" είπε: " Σε σχέση με πέρυσι και πρόπερσι ο κόσμος στήριξε την ομάδα, παρά το γεγονός ότι δεν έχει πάρει τις χαρές που του αξίζει. Θέλουμε να του δώσουμε χαρές. Εξακολουθώ όμως να παραμένω στα λόγια. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τον ευχαριστήσουμε για την αγάπη του".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ρόλο που είχε την περασμένη σεζόν στην ομάδα του Παναθηναϊκού: " Πάντα ο προπονητής έβαζε έναν ψηλό μπροστά και ζητούσε από εμένα να κλείνω προς τα μέσα. Να παίζω σαν δεύτερος πλάγιος επιθετικός, αλλά να έχω και το μυαλό μου στη γραμμή για να μαρκάρω. Είναι διαφορετικά να παίζεις με δύο επιθετικούς και διαφορετικά με έναν. Στα περισσότερα ματς που έπαιζα δεξιά, σε σχέση με τον αριστερό συμπαίκτη, είχα περισσότερες επιθετικές ευθύνες. Αλλά είχα και την ευθύνη να μαρκάρω".

" Έχω επίγνωση του τι είμαι και τι μου λείπει"

Όσον αφορά στα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν ως παίκτη και την κριτική που του γίνεται για τις χαμένες ευκαιρίες που έχει στους περισσότερους αγώνες: " Έχω πλήρη επίγνωση του τι είμαι και τι μου λείπει. Απλά περνούν από τα αυτιά μου και φεύγουν. Κάθε χρόνο προσπαθώ να βελτιώνομαι. Σαν επιθετικός θα βάλω γκολ, θα χάσω γκολ. Προσπαθώ να βελτιώνομαι. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Η αγωνιστικότητα και η επιμονή μου νομίζω ότι είναι τα καλύτερα μου στοιχεία. Τα υπόλοιπα βελτιώνονται. Στο τελείωμα παίζει σημαντικό ρόλο και η ψυχολογία".

Για το αν ξεχωρίζει κάποιον από τους συμπαίκτες του είπε: " Ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς αξιόλογους ποδοσφαιριστές. Θα θεωρούσα άδικο να αναφέρω κάποιον. Ακόμη και να ένιωθα έτσι δεν θα το έλεγα. Εγώ αισθάνομαι με όλα τα παιδιά καλά. Ο Καραγκούνης είναι η ψυχή της ομάδας και όλοι το ξέρουν. Είναι ένα παιδί που αγαπάει το ποδόσφαιρο και τον Παναθηναϊκό και το δείχνει. Δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω. Αγαπάει αυτό που κάνει".

Σε ερώτηση για το αν θα πήγαινε ποτέ στον Ολυμπιακό απάντησε: " Κάνοντας τη μεταγραφή από τον ΠΑΟΚ στον Παναθηναϊκό, βίωσα κάτι άσχημο από λίγο κόσμο. Δεν θα ήθελα να ξανανιώσω τα ίδια, παρά το ότι έφυγα με ψηλά το κεφάλι. Έχουν ειπωθεί πράγματα που δεν ισχύουν και δέχθηκα βολές. Είχαν κάποιοι όπλα όταν έφυγα και με πολέμησαν".

Για το αν έχει κάποια προτίμηση για την κλήρωση των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ: " Θα υπάρχουν κάποιες προτιμήσεις, αλλά η φετινή παρουσία μας στην Ευρώπη, δείχνει ότι όποια ομάδα και να είναι έχουμε τη δυνατότητα να προκριθούμε στους ομίλους".

Για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα τόνισε: " Είναι ένας χαρακτήρας χαμηλών τόνων και μεγάλη προσωπικότητα ταυτόχρονα. Αυτά που μας λέει δεν περνούν απαρατήρητα. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που η παρουσία του είναι τόσο δυνατή, που δεν εξηγείται με λέξεις εύκολα".

" Θέλουμε τον Παναθηναϊκό ενωμένο"

Για τις αναταραχές στη διοίκηση και αν αυτό επηρέασε τους παίκτες της ομάδας είπε: " Εμείς θέλουμε έναν Παναθηναϊκό ενωμένο. Από εκεί και πέρα, αυτά είναι θέματα που εμείς δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε. Αν μπαίνεις σε μια διαδικασία να σε επηρεάζουν όλοι οι εξωγενείς παράγοντες είναι ό,τι χειρότερο. Δεν γίνεται να μας επηρεάζουν όλα όσα γίνονται γύρω μας. Εμείς πρέπει να κοιτάμε τη δουλειά μας".

Για το ποιος είναι ο δυσκολότερος αμυντικός που έχει αντιμετωπίσει και ποιος είναι ο καλύτερος προπονητής που είχε στον Παναθηναϊκό, εξαιρουμένου του Τεν Κάτε, δήλωσε: " Ο Νασίφ Μόρις όταν έπαιζα στον ΠΑΟΚ, αλλά και ο Λουκάς Βύντρα, που έχει κάνει εξαιρετική χρονιά. Ο Νασίφ παίζει έξυπνα, είναι «καθαρός» αμυντικός και γρήγορος. Ήταν ο δυσκολότερος για μένα ως αντίπαλος.

Για καλύτερο προπονητή, θα πω τον Μουνιόθ. Είναι προπονητής που έρχεται κοντά στους ποδοσφαιριστές. Έδειξε ότι προσαρμόστηκε εύκολα στην ελληνική νοοτροπία. Έκανε πολύ καλή προπόνηση. Τον κύριο Μπάκε δεν τον έζησα πολύ".

Όσον αφορά στην Εθνική ομάδα επεσήμανε: " Είμαστε σε καλό δρόμο. Είναι κρίσιμο το επόμενο παιχνίδι στην Ελβετία. Αν πάρουμε διπλό εκεί, μόνο μόνοι μας μπορούμε να βγάλουμε τα μάτια μας. Δεν είναι υπερδύναμη η Ελβετία και η Εθνική έχει δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει, όπως κόντρα στην Τουρκία".

Για το νέο αίμα της ομάδας, τον Σωτήρη Νίνη και τον Αντώνη Πετρόπουλο, τόνισε: " Ο Νίνης έκανε το μεγάλο μπαμ με το που ήρθε. Έμεινε πίσω με τους κοιλιακούς, τον αδίκησε και λίγο ο προπονητής πέρυσι. Είναι ένα ταλαντούχο παιδί. Νομίζω ότι έχει πολύ μέλλον στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Φέτος δέχθηκε πολλά βέλη. Πρέπει να φανεί σκληρός και να κοιτάξει μπροστά. Είναι πράγματα που του τα λέω. Θα τα καταφέρει. Έχει πείσμα, ποιότητα και χαρακτήρα. Είναι ένα παιδί που μπήκε στην ομάδα από 16,5 ετών. Ισως να έχει κάνει κάποια λάθη. Να του τα συγχωρήσουμε, αν και έχουν ειπωθεί πολλά άσχημα για τον Σωτήρη και πολλά δεν ισχύουν.

Ο Πετρόπουλος είναι ένα παιδί με πολύ χιούμορ, που δίνει ζωή στα αποδυτήρια. Πρόκειται για έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή, ειδικά μέσα στην περιοχή. Τα γκολ που έχει πετύχει αναλογικά με το χρόνο που έχει αγωνιστεί δείχνουν πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα

".

" Καλώ τον Κατσουράνη να έρθει"

Για την πιθανότητα να είναι συμπαίκτης του Κατσουράνη την επόμενη σεζόν στον Παναθηναϊκό δήλωσε: " Πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής ο Κώστας. Συζητάει με τον Παναθηναϊκό, σκέφτεται να έρθει. Τον καλώ να έρθει. Σίγουρα τον θέλουμε γιατί είναι πολύ σημαντικός".

Για το ποιο γκολ που έχει πετύχει στην καριέρα του θυμάται περισσότερο, είπε: " Χάρηκα πολύ το γκολ που έβαλα με την Εθνική τώρα. Είναι πιο φρέσκο. Βέβαια, έχω χαρεί και άλλα. Αυτό που χαρήκαμε περισσότερο στον Παναθηναϊκό, ήταν το γκολ του Παπαδόπουλου στο «Καραϊσκάκη». Ήταν και το χρονικό σημείο τότε. Είχα χαρεί πολύ τη νίκη τότε, όπως και τη νίκη με την Ίντερ, στο «Μεάτσα»".

Όσον αφορά στο πως αισθάνεται όταν ο Παναθηναϊκός αποκτά καινούριους επιθετικούς επεσήμανε: " Θέλω να υπάρχουν καλοί παίκτες στην ομάδα. Δεν το βλέπω ανταγωνιστικά, συναγωνιζόμαστε ο ένας τον άλλον και ο καλύτερος παίζει. Το θέμα είναι το καλό της ομάδας".

Στο προσκήνιο και πάλι ο Παλάσιο

Στο προσκήνιο και πάλι για τον Παναθηναϊκό επέστρεψε το όνομα του Ροντρίγκο Παλάσιο. Το "βαρύ πυροβολικό" της Μπόκα Τζούνιορς σύμφωνα με τους συμπατριώτες του είναι υποψήφιος μεταγραφικός στόχος των "πράσινων".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "OLE" ο ελληνικός σύλλογος έχει κάνει επίσημη πρόταση στη ομάδα του για την απόκτηση του 50% των δικαιωμάτων του Ροντρίγκο Παλάσιο. Χωρίς να αποκαλύπτει περισσότερα στοιχεία το δημοσίευμα απλά τονίζει πως μια από τις σημαντικότερες ομάδες της Ελλάδος θέλει να αποκτήσει τον Παλάσιο.

Από την "πράσινη" ΠΑΕ δεν επιβεβαιώνεται το γεγονός αλλά ούτε διαψεύδεται, αφού τονίζεται ότι ο παίκτης έχει προταθεί. Αξίζει παράλληλα να σημείωσουμε πως τον Ιανουάριο το όνομα του Ροντρίγκο Παλάσιο ήταν και πάλι ψηλά στο προσκήνιο για την ενίσχυση του "τριφυλλιού" με την υπόθεση να μην προχωράει αν και ο διευθυντής ποδοσφαίρου είχε τονίσει πως ο Παναθηναϊκός βρέθηκε κοντά στον 27χρονο αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Tο δημοσίευμα της Αργεντίνικης εφημερίδας αναφέρει αναλυτικά: " Η ελληνική ομάδα, μία από τις πιο σημαντικές στην ελληνική Λίγκα, ψάχνει τρόπο να αποκτήσει τον Ροντρίγκο Παλάσιο. Η ιδέα είναι να αγοραστεί το 50% των δικαιωμάτων του. Επιπλέον, ο παίκτης έχει προτάσεις από Γερμανία, Ρωσία και μία άλλη ελληνική ομάδα".

Από την Αργεντινή ωστόσο ο Ροντρίγκο Παλάσιο δεν είναι το μοναδικό όνομα που είναι στο προσκήνιο, αφού πριν λίγα 24ωρα αναφέρθηκε το όνομα του Χοσέ Σαντ της Λανούς ενώ επαφές φέρεται να έχουν υπάρξει και , ενώ επανέφεραν το όνομα του Μόουτσε ως στόχο της ελληνικής ομάδας.

Επιμένουν για Μέτσελντερ

Μετά το δημοσίευμα της "Bild" την σκυτάλη πήρε και η η μαδριλένικη εφημερίδα "AS", που υποστήριξε το απόγευμα της Τετάρτης πως ο Παναθηναϊκός πολιορκεί τον Κριστόφ Μέτσελντερ, έχοντας τη συγκατάθεση της "Βασίλισσας" στο φλερτ αυτό.

Μάλιστα φιλοξενούνται και οι δηλώσεις που είχε κάνει και στην γερμανική ιστοσελίδα, που ανέφεραν: " Είμαι στην μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου και θέλω να παραμείνω εδώ μέχρι να τελειώσει το συμβόλαιο μου (λήγει το 2010), μετά θα δούμε", είπε χαρακτηριστικά

Αντωνιάδης: "Ο Παναθηναϊκός θέλει το καλό της διαιτησίας"

Ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Αντώνης Αντωνιάδης, φιλοξενήθηκε στον "SENTRA 103,3", όπου αναφέρθηκε στις αποφάσεις του συμβουλίου της ΕΠΟ, αλλά και στο έπος του Ουέμπλεϊ.

Για το συμβούλιο της ΕΠΟ τόνισε: " Πήραμε τον κανονισμό στα χέρια μας πριν από τρεις μέρες. Η μόνη ομάδα που ασχολήθηκε σοβαρά με τον κανονισμό ήταν ο Παναθηναϊκός, που είχε και προτάσεις. Ο κ. Πατέρας πήγε με προτάσεις στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας και πάρθηκε μία απόφαση. Σήμερα ο πρόεδρος της ΕΠΟ ήρθε με νέα στοιχεία και εγκρίθηκαν, διότι ο Παναθηναϊκός θέλει το καλό της διαιτησίας. Δεν είμαστε εναντίον κανενός προσώπου. Μην ξεχνάμε ότι ο προηγούμενος κανονισμός προέβλεπε τέσσερα χρόνια για να μπορέσει ένας διαιτητής να μπει στα αρμόδια όργανα της διαιτησίας. Εμείς θέλουμε να έχουμε περισσότερες επιλογές βάζοντας το όριο στα δύο χρόνια. Δεν είναι εύκολο ένας διαιτητής που σταματάει την διαιτησία να ασκήσει διοίκηση διότι μπορεί να «καεί». Καταργήθηκε ο διευθυντής διαιτησίας. Αυτός θα αναγορευτεί σε υπάλληλο της Κ.Ε.Δ. Το κουμάντο στη διαιτησία θα το κάνει η νέα Κ.Ε.Δ.".

Για το αν μπορούν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός να συμφωνήσουν σε ένα πρόσωπο, επεσήμανε: " Γιατί όχι; Εγώ το πιστεύω ότι μπορούμε να βρούμε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής και να απαλλαγούμε από την προκατάληψη και την καχυποψία. Γιατί υπάρχει αυτό το φαινόμενο στην Ελλάδα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι κάτι καλό θα προκύψει για τη διαιτησία. Θα δείξουμε εμπιστοσύνη όλοι προκειμένου να βελτιώσουμε το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου".

Τέλος, σχετικά με την επέτειο του Ουέμπλεϊ, δήλωσε: " Είχαμε ένα παράπονο παλαιότερα από τη διοίκηση του συλλόγου, αλλά φέτος αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Παναθηναϊκού να κάνουμε ένα ντοκιμαντέρ για αυτήν την ομάδα. Για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι. Αυτό τα κάλυψε όλα".















































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ