ΠΑΟΚ

Σάντος: "Να αλλάξουμε νοοτροπία"

Σάντος: "Να αλλάξουμε νοοτροπία"
σαντος

Στο κενό του Σνάουτσερ, την αλλαγή του νοοτροπίας και το γεγονός πως ο ΟΦΗ θα παίξει ανοιχτά στάθηκε ο Φερνάντο Σάντος

Η απουσία του Σνάουτσνερ

"Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό κάθε φορά που είχαμε την κατοχή της μπάλας δεν την ελέγχαμε καλά. Για αυτό και δουλέψαμε όμως καλά στις προπονήσεις και πιστεύω ότι αύριο θα τα πάμε καλύτερα", ήταν το πρώτο σχόλιο του Φέρνάντο Σάντος με τον Πορτογάλο τεχνικό του ΠΑΟΚ σε ερώτηση για την απουσία του Μίροσλαβ Σνάουτσνερ να δήλωσε:

"Θα δούμε ποια θα είναι η καλύτερη λύση. Σε αντίθεση με άλλες θέσεις δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Δεν υπάρχει ο Αραμπατζής", και πρόσθεσε:

"Η πολιτική είναι ότι ξέρουμε ότι δεν θα βρούμε την ιδανική λύση. Όποιος τοποθετηθεί θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί καλύτερα. Μέχρι χθες ήμουν σίγουρος ότι Σνάουτσνερ θα παίξει. Σήμερα στην προπόνηση θα αποφασίσω ποιος θα παίξει".



Σε ερώτηση που ακολούθησε για το ότι ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς παίκτες που πέρσι ήταν στην βασική ενδεκάδα: "Δεν ήμουν εδώ πέρσι. Δεν υπάρχουν βασικοί παίκτες", για να μην κρύψει πως: "Δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές στην ομάδα", κι όσο για την ενδεκάδα τόνισε: "Θα παίξει η ομάδα που θα θεωρήσουμε πους τις προπονήσεις θα δώσουν τις καλύτερες εγγυήσεις".



Σε ερώτηση για τους πολλούς τραυματισμούς των τελευταίων ημερών ο Φερνάντο Σάντος έδειξε να απορεί απαντώντας: "Ποιοι είναι οι πολλοί τραυματισμοί; Μόνο ο Αραμπατζής είναι. Τα μικρά προβλήματα που υπάρχουν δεν είναι πρόβλημα", και συνέχισε: "Έγιναν μεγάλες προσπάθειες ώστε τα γήπεδα προπόνησης να έχουν καλύτερε συνθήκες. Βοηθάει επίσης και την ποιότητα παιχνιδιού της ομάδας".



Ο Ίλιεφ και η θέση του



Όσο για την απουσία του Ίλιεφ στα τρία προηγούμενα παιχνίδια με βάση ότι η μεταγραφή του είχε κάνει αίσθηση και το αν θα παίξει αύριο με τον ΟΦΗ ή αν η μη συμμετοχή του έχει να κάνει με το αν έχει κάποιο πρόβλημα απάντησε: "Οι άλλοι που παίζουν είναι σε καλύτερη κατάσταση. Έτσι θεωρώ. Οι παίκτες παίζουν για το όνομα δηλαδή; Δεν συμβαίνει πάντα ότι μία μεταγραφή θα παίξει. Όπως και όλοι προσπαθούν να βρουν μια θέση στην ομάδα".



Κι όσο για την θέση που τον προορίζει; "Αυτό είναι το βασικό ερώτημα. Το που μπορεί να παίξει. Τον γνωρίζω καλύτερα από όλους εσάς", για να θυμηθεί: "Το 2001 είχε παίξει στο παιχνίδι Πόρτο-Παρτιζάν και έπαιζε μπροστά από τον Κέζμαν σε σύστημα 3-5-2. Στο 4-3-3 ήταν αριστερός επιθετικός. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί ποια είναι η καλύτερη θέση".



Πως όμως αντιμετωπίζει την ομάδα του ο ίδιος ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ από την στιγμή που την ανέλαβε και μετά; "Οι αυτοματισμοί φανερώνουν την ταυτότητα της ομάδας. Υπάρχει ήδη ένα πρότυπο και όσοι μπαίνουν θα ενσωματώνονται σε αυτό το πρότυπο. Μόνο έτσι δημιουργούνται αυτοματισμοί. Μιλάνε πολλοί για αυτοματισμούς αλλά στο ποδόσφαιρο υπάρχει μία μπάλα. Ένας παίκτης έχει κάθε φορά την κατοχή της. Αυτοματισμός σημαίνει τι κάνουν οι υπόλοιποι 10 για να τον βοηθήσουν. Αυτό σημαίνει αυτοματισμός. Πως παίζουν, πως κινούνται μέσα στο γήπεδο. Αυτό έρχεται με πολύ μεγάλη δουλειά τακτικής".

"Το ποδόσφαιρο δεν είναι μαθηματικά"




"Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και οι παίκτες ανταποκρίθηκαν με φανταστικό τρόπο. Έχω παίξει μπάλα 20 χρόνια και ξέρω ότι δεν είναι πολύ ευχάριστη η δουλειά τακτικής αλλά είναι θεμελιώδης με τους παίκτες να ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά. Είναι αναμφίβολο ότι αργά ή γρήγορα η ομάδα θα εμφανίσει αυτοματισμό", και ξεκαθάρισε πως:

"Το ποδόσφαιρο δεν είναι μαθηματικά. Δεν είναι θετική επιστήμη. Οπότε ποτέ ο αυτοματισμός δεν μπορεί να είναι τέλειος. Θα υπάρχουν πάντα πράγματα που μπορούν να βελτιώνονται".

"Ο ΟΦΗ θα παίξει ανοιχτά"





Σε ερώτηση για τα διαφορετικά πρόσωπα που παρουσίασε μέχρι στιγμής ο ΟΦΗ στο πρωτάθλημα στα τρία παιχνίδια του και το πώς τον περιμένει αύριο δήλωσε: "Είδα σε βίντεο και τα τρία παιχνίδια του και είναι εντελώς διαφορετικά το ένα με το άλλο τα παιχνίδια του ΟΦΗ. Είναι μία ομάδα που προσπαθεί να βάλει γκολ και δεν παίζει για να χάσει. Έχει βάλλει 8 γκολ αλλά και δέχτηκε 8 γκολ. Πρόκειται για μία ομάδα που δεν έχει προσδιορίσει την τακτική της αλλά θα έρθει να παίξει ανοιχτά".

Η μνήμη των Τεμπών Για το αν η μνήμη προς τιμή των χαμένων φιλάθλων του ΠΑΟΚ στα Τέμπη και η όλη ατμόσφαιρα δημιουργήσει ένα επιπλέον κίνητρο στους παίκτες του ο κ. Σάντος είπε: "Για μας ως ΠΑΟΚ η 4/10/99 ήταν μία τραγική στιγμή για την ομάδα. Την Κυριακή θα πάμε στον τόπο για το μνημόσυνο. Οι παίκτες επιθυμούν να τους τιμήσουνε με έναν ειδικό τρόπο και θα δώσουνε ότι μπορούνε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το 120% μέσα στο γήπεδο έχοντας καλή ψυχολογία και χωρίς να υπάρχει άγχος".

"Να πιστεύουμε στην ομάδα"





Σε ερώτηση για τα διαφορετικά πρόσωπα του ΠΑΟΚ και ως πότε θα συνεχιστεί απάντησε: "Δεν ισχύει. Την προηγούμενη εβδομάδα μετά το παιχνίδι με τον Ηρακλή είχα πει ότι επειδή κερδίσαμε ένα παιχνίδι δεν είμαστε η καλύτερη ομάδα στον κόσμο.

Τώρα που χάσαμε από τον Παναθηναϊκό τιμωρηθήκαμε πιο πολύ από τις στημένες φάσεις. Θα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία ώστε ο ΠΑΟΚ να γίνει καλή ομάδα. Αυτό συνέβαινε επί 22 χρόνια. Ήταν η στιγμιαία αίσθηση.

Δηλαδή άμα θέλουμε μια δυνατή ομάδα πρέπει να πιστεύουμε στην ομάδα. Θα οικοδομήσουμε έναν δυνατό ΠΑΟΚ και ικανό να παλεύει για τις πρώτες θέσεις".







Όχι στις μεγάλες αλλαγές

Όσο τέλος για το πώς πιστεύει ότι θα καλυφθεί το κενό του Σνάουστνερ σε περίπτωση που δεν προλάβει ούτε το παιχνίδι με τον Άρη και αν σκέφτεται να ανακατέψει την ομάδα του ο κ. Σάντος είπε: "Το βασικό ζήτημα είναι ότι οικοδομούμε μία ομάδα. Ή θα τραβήξουμε μια γραμμή και θα λέμε κερδίσαμε και χάσαμε κάτι για το οποίο δεν με προσέλαβαν. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε μία λύση. Μία άμεση λύση δεν γίνεται οπότε σταδιακά", για να καταλήξει:

"Ο Μελίσσης και ο Κνολ έχουν αρχίσει να βρίσκουν αυτοματισμούς όπως και οι μέσοι μας. Αν αρχίσουμε μεγάλες αλλαγές τότε θα πρέπει άντε πάλι από την αρχή όλα".



Η αποστολή με ΟΦΗ


Μετά το τέλος της σημερινής απογευματινής προπόνησης του ΠΑΟΚ, ο Φερνάντο Σάντος, ανακοίνωσε την αποστολή εν όψει του αυριανού αγώνα με τον ΟΦΗ που θα ξεκινήσει στις 19:00 στο γήπεδο της Τούμπας.

Την αποστολή του ΠΑΟΚ αποτελούν λοιπόν οι: Φερνάντεζ, Γκονζάλεζ, Ίλιεφ, Κνολ, Σάλμον, Aθανασιάδης, Βαγγελής, Βρύζας, Γεωργιάδης, Ηλιάδης, Κυριακίδης, Kωνσταντινίδης, Λάκης, Μελίσσης, Μπαλάφας, Ορφανός, Πεχλιβάνης, Χαραλάμπους και Χριστοδουλόπουλος.

Από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώθηκε ότι πριν την έναρξη του αυριανού αγώνα θα παραδοθεί στην οικογένεια του Αρίσταρχου Φουντουκίδη τιμητική πλακέτα, η οποία θα απονεμηθεί από τον πρώην Πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιώργο Παντελάκη, για όσα πρόσφερε ο εκλιπών για το μεγαλείο του ΠΑΟΚ.

Συμφωνία με "ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ"


Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας χορηγίας με την εταιρεία "ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ", η οποία αφορά στην προβολή του προϊόντος "AMSTEL" της εταιρείας, μέσα από το φάσμα των δραστηριοτήτων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την αγωνιστική περίοδο 2007-2008.






















TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ