ΠΑΟΚ

Σάντος: "Νίκη με Λάρισα για κόσμο και Βρύζα"

Σάντος: "Νίκη με Λάρισα για κόσμο και Βρύζα"
Σάντος

Τη νίκη επί της Λάρισας ζήτησε ο Φερνάντο Σάντος στην αναμέτρηση που θα διεξαχθεί την Κυριακή

"Δεν θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι αυτό με τη Λάρισα, έχω πει πολλές φορές ότι κανένας αγώνας δεν θεωρείται εύκολος εκ των προτέρων. Η Λάρισα είναι καλή ομάδα και εμείς θέλουμε να την κερδίσουμε για να δώσουμε χαρά στους οπαδούς μας, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Ζήσης Βρύζας θα κρεμάσει τα παπούτσια του και θέλουμε να του κάνουμε δώρο αυτήν τη νίκη", τόνισε αρχικά ο Φερνάντο Σάντος.

Για την συνεργασία του με τον Ζήση Βρύζα είπε: "Ως προπονητής ήταν τιμή για μένα που συνεργάστηκα με αυτόν τον καταπληκτικό παίκτη και χαρακτήρα. Σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε στο παρελθόν έδωσε ότι μπορούσε, φυσικά και στην Εθνική Ελλάδος.

Ως χαρακτήρας είναι ένα πρότυπο για όλους τους παίκτες και ως παράγοντας θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ στο μέγιστο βαθμό. Τον γνωρίζω καλά ως χαρακτήρα και ξέρω το πάθος του και την αγάπη του γι' αυτόν το σύλλογο".

"Σέβομαι την απόφαση του Βρύζα"

Κι όσο για την απόφασή του; "Εγώ προσωπικά σέβομαι την απόφαση που πήρε και του εύχομαι καλή πορεία για τη νέα αρχή που κάνει. Ένας παίκτης με το παρελθόν του Βρύζα πρέπει να σταματάει την αγωνιστική του δράση στη σωστή στιγμή. Η απόφασή του αυτή δείχνει το μεγαλείο ενός τέτοιου παίκτη και ανθρώπου. Ο Βρύζας είναι επαγγελματίας 300%, τόσο από άποψη συμπεριφοράς, όσο και από άποψη αγωνιστικότητας. Από εδώ και στο εξής, καλούμαστε να αναζητήσουμε τις λύσεις για να καλύψουμε το κενό που δημιουργήθηκε με την αποχώρησή του".

"Και εκτός η νοοτροπία της Τούμπας"

Τι τονίζει όμως στους παίκτες του; "Αυτό που τονίζω πάντα στους παίκτες είναι ότι πρέπει να δείχνουν μια επιθετική διάθεση, ανεξαρτήτως του πού παίζουμε. Μας έλειψε αυτό σε κάποιους αγώνες, παρά το γεγονός ότι στα συγκεκριμένα παιχνίδια ήμασταν καλοί αμυντικά. Η νοοτροπία που έχουμε στην Τούμπα πρέπει να υπάρχει και στους εκτός έδρας αγώνες, σε όλους τους τομείς, είτε έχουμε την μπάλα είτε όχι".

Ο Τσιρίλο και η ενίσχυση

Σε ερώτηση για το ενδιαφέρον περί απόκτησης του Μπρούνο Τσιρίλο ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ δήλωσε: "Ο Τσιρίλο διαθέτει κάποια χαρακτηριστικά που είναι σημαντικά σε κάποιον ποδοσφαιριστή που θέλει να πετύχει, είναι εκ φύσεως νικητής μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εμένα προσωπικά αυτό το στοιχείο μου αρέσει".

Κι όσο για την ενίσχυση της ομάδας είπε: "Ποτέ δεν κρύψαμε το ότι θέλουμε παίκτες. Αν ονειρευόμαστε έναν μεγάλο ΠΑΟΚ, είναι απαραίτητη κυρίως η ποιοτική βελτίωσή μας και όχι η ποσοτική. Αν εμφανιστούν μπροστά μας οι λύσεις που θέλουμε, τότε θα κινηθούμε αναλόγως.

Θεωρώ ότι γενικά υπάρχουν δύο ζητήματα. Πρώτον ότι από τη μία πλευρά υπάρχουν οι παίκτες που από πριν γνωρίζεις την αξία τους και είναι θεωρητικά βέβαιο ότι κατά μεγάλο ποσοστό θα σε βοηθήσουν. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν αυτοί που είναι νέοι και μπορεί να σε βοηθήσουν, αλλά μπορεί και όχι. Αυτό εμπεριέχει όπως καταλαβαίνετε ένα μεγάλο ρίσκο.

Στην Πορτογαλία είχα και εγώ ανάλογα παραδείγματα. Υπήρξε παίκτης που λόγω καλών συστάσεων ήρθε στην ομάδα που προπονούσα, τον είδαμε για δύο τρεις μήνες και στο τέλος τον αποκτήσαμε, έδειξε δηλαδή ότι ήταν σωστή επιλογή η απόκτησή του. Σε άλλες περιπτώσεις όμως δεν πάρθηκε η ίδια απόφαση και οι παίκτες που δοκιμάζονταν αποχώρησαν".

"Επιτυχία η 4 η ή 5η θέση"

Τέλος ο κ. Σάντος τόνισε πως για τον ίδιο επιτυχία για τον ΠΑΟΚ στη φετινή κούρσα της Super League θα είναι: "Επιτυχία για τον ΠΑΟΚ θα ήταν να καταλάβει φέτος την τέταρτη ή πέμπτη θέση. Μιλάω αποκλειστικά για φέτος. Φυσικά στη νέα περίοδο πρέπει ο στόχος να τεθεί με άλλα κριτήρια, να κοιτάξουμε προς τα πάνω. Πλέον η συμμετοχή της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και η καταξίωσή της σε διεθνές επίπεδο θα είναι αυτονόητα το πρωτεύον μέλημά μας".

Αποχώρησε προληπτικά ο Ορφανός

Στα αγωνιστικά με ασκήσεις τακτικής και οικογενειακό δίτερμα ολοκληρώθηκε η σημερινή προπόνηση στο γήπεδο της Τούμπας (11:30). Ατομικά γυμνάστηκαν και σήμερα οι Αραμπατζής, Γκονζάλεζ, Kωνσταντινίδης και Ίλιεφ.

Ο Βαγγελής έκανε θεραπεία και επίσης στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι Γεωργίου, Κουρδάκης από τη Β΄ Ομάδα. Λίγο πριν το τέλος του προγράμματος, ο Ορφανός αποχώρησε προληπτικά λόγω ενοχλήσεων στο πόδι.































TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ