ΠΑΟΚ

Σάντος: "Όπως με τον Ολυμπιακό"

Σάντος: "Όπως με τον Ολυμπιακό"
Σαντος

Ο Φερνάντο Σάντος ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του, να αντιμετωπίσουν τον Εργοτέλη, όπως τον Ολυμπιακό και όχι όπως τον... Θρασύβουλο

Η εμφάνιση στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό το περασμένο Σάββατο στο Στάδιο Καραϊσκάκη όπως φάνηκε άφησε απόλυτα ικανοποιημένο τον τεχνικό του ΠΑΟΚ, Φερνάντο Σάντος, παρά την ήττα της ομάδας του και θέλει να υπάρχει συνέχεια το Σάββατο (10/11, 16:45) απέναντι στον Εργοτέλη στο γήπεδο της Τούμπας.
"Είμαι ικανοποιημένος συλλογικά από όλη την ομάδα, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο όπου οι παίκτες ανταποκρίθηκαν οι παίκτες σε αυτό που θέλω" τόνισε αρχικά στην σημερινή του Συνέντευξη Τύπου ο Φερνάντο Σάντος και συνέχισε: "Το παιχνίδι που έρχεται με τον Εργοτέλη πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως αυτό με τον Ολυμπιακό.

Το μεγάλο ζήτημα στο ποδόσφαιρο είναι ότι στα ντέρμπι έχουμε αυτόματα κίνητρο και στους άλλους αγώνες δεν έχουμε. Όλα τα παιχνίδια πρέπει ν΄αντιμετωπίζονται όπως με τον Ολυμπιακό, αλλά κανένα όπως αυτό με το Θρασύβουλο. Πρέπει να σεβαστούμε τον αντίπαλο , όπως έχουμε κάνει με όλες τις άλλες ομάδες που αντιμετωπίσαμε και να παίξουμε το ίδιο από το πρώτο λεπτό. Να μην περιμένουμε να έρθει το παιχνίδι σε μας και να προσπαθήσουμε φυσικά να κερδίσουμε".

Ερωτηθείς για τη διαιτησία ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ απάντησε: "Συνήθως δεν μιλάω για τη διαιτησία. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποτε δεν χρειάζεται να το κάνω. Συνήθως θέτω την παρουσία της στην αμφιβολία και θέλω να πιστεύω ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα. Αν καταλάβω ότι κάνουν οι διαιτητές λάθη για άλλους λόγους, τότε θα μιλήσω σκληρά.

Είναι γεγονός ότι τιμωρείται κατά κάποιο τρόπο η ομάδα και αυτό είναι επιβαρυντικό. Επί του παρόντος θα συνεχίσω το ίδιο, να αποδίδω δηλαδή το γεγονός στη αμφιβολία. Όταν κατανοήσω ότι είναι άλλοι λόγοι θα μιλήσω σκληρά.

Έχω μια περίπτωση μπερδεμένη στην Ελλάδα. Δεν ωφελεί αυτή η κουβέντα περισσότερο. Θέλω να είναι αντικειμενικοί οι διαιτητές για όλους, να δουλεύουν με σοβαρότητα και να κάνουν σωστά στη δουλειά τους. Πιστεύω γενικότερα πως πρέπει να είναι επαγγελματίες. Δηλαδή έχει να κάνει με τους ανθρώπους.

Όλοι στο ποδόσφαιρο είναι επαγγελματίες, όχι οι διαιτητές. Σίγουρα με αυτό η ποιότητα θα είχε να κερδίσει. Έτσι ο διαιτητής θα εστιαστεί στο επάγγελμα του και θα πληρώνεται σύμφωνα με την απόδοση του. Στη χώρα μου αυτή τη χρονιά θα λειτουργήσει έτσι και ευελπιστώ να γίνει και στην Ελλάδα".

Τέθηκε ακόμη στον Σάντος ζήτημα μεταγραφών με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει πως: "Από την αρχή ξέρω ποια είναι η πραγματικότητα στην ομάδα. Ότι όχι μόνο πως δεν υπάρχει οικονομική άνεση, αλλά θα έλεγα μάλλον μια σφιγμένη κατάσταση. Αν υπάρχει η δυνατότητα για κάποιες κινήσεις, προφανώς θα γίνουν. Πρέπει να καταλάβετε, όμως, πως σέβομαι τους παίκτες μου με τους οποίους δουλεύω καθημερινά μαζί και δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο.

Ανεξάρτητα από τον αριθμό παικτών, πιστεύω στην ενίσχυση. Αν εστιαστούμε σε δύο τρεις θέσεις, με τις υφιστάμενες συνθήκες, μπορούμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα", και κατέληξε γενικά αναφέροντας: "Κάθε μέρα μιλάω με τους παίκτες σε όλους μαζί, αλλά και με κάθε έναν χωριστά. Πρέπει να σκεφτόμαστε συλλογικά σαν ομάδα όχι ατομικά και αυτό είναι δουλειά διαρκείας.

Χρειάζεται να διατηρηθεί αυτό που γίνεται καλά και να βελτιωθεί ότι δεν γίνεται, κατά τη γνώμη μου, καλά και ατομικά και συλλογικά. Το σημαντικό είναι να αποκτήσει η ομάδα αγωνιστικό ρυθμό για να βελτιωθεί αυτό πρέπει να εφαρμόζεται πρακτικά για να διαπιστώσουμε τι πάει καλά και τι όχι. Ο αγωνιστικός ρυθμός είναι πολύ σημαντικό ζήτημα.

Η ομάδα που επιθυμώ ο ίδιος, αλλά και ο ΠΑΟΚ, αυτή δηλαδή που θα διεκδικεί την πρώτη θέση, χρειάζεται λίγο παραπάνω από μικρές προσθήκες. Αυτή τη στιγμή βάζουμε τα θεμέλια για να γίνει η ομάδα που ονειρεύομαι. Και το ίδιο πρέπει να αισθάνονται όλοι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Υπάρχουν βήματα προόδου. Αποκτάμε μια ομάδα που ξέρει να κινείται στον αγωνιστικό χώρο. Ο συντονισμός είναι πολύ σημαντικό βήμα. Πρέπει να γίνονται βήματα προόδου και στις λεπτομέρειες. Να παίζουμε με απλό τρόπο, να βγάλουμε από το μυαλό μας ότι πρέπει να κάνουμε μεγάλες φάσεις".




















TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ