ΠΑΟΚ

Σάντος: "Όπως με τον Ολυμπιακό"

Σάντος: "Όπως με τον Ολυμπιακό"
Σάντος

Ο Φερνάντος Σάντος, στη σημερινή (27/12/2007) του Συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στην προσδοκία του για κατάκτηση βαθμών στο παιχνίδι της Κυριακής (30/12) με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

"Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ δεν θα υπάρχουν οι πολύ μεγάλες αλλαγές. Σίγουρα πλέον για τον Κωνσταντινίδη υπάρχει μία πιθανότητα να μην είναι μαζί μας, αλλά παρόλα αυτά ο Βαγγελής ίσως θα παίξει, ο Σνάουτσνερ επίσης και τέλος επιστρέφει ο Μπαλάφας", ξεκαθάρισε στο ξεκίνημα των δηλώσεών του ο Φερνάντο Σάντος και συνέχισε: "Ο ΠΑΟΚ θα παρουσιαστεί με ένα σχήμα που θα διεκδικήσει το καλύτερο, αν και ξέρουμε ότι θα είναι μια δύσκολη δοκιμασία.

Πάντα έλεγα ότι όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, αυτό φάνηκε και το Σάββατο που πέρασε (σ.σ. με τον Λεβαδειακό). Εμείς ανεξαρτήτως αντιπάλου έχουμε τις ίδιες προσδοκίες. Δουλεύουμε πολύ και θέλουμε τους βαθμούς που μας αξίζουν. Αυτό θα κάνουμε και την ερχόμενη Κυριακή

".

Αναφερόμενος στην προπονητική του παρουσία στην πατρίδα του ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είπε: " Στην Πορτογαλία ήμουν προπονητής στις τρεις μεγάλες ομάδες της χώρας. Βρέθηκα δηλαδή και εκεί στη θέση να αντιμετωπίζω ομάδες στις οποίες ήμουν πριν προπονητής. Έτσι είναι η δουλειά μας", κι όσο για το τι σημαίνει για τον ίδιο η ΑΕΚ; " Η ΑΕΚ ήταν για μένα σημαντική περίοδος της ζωής μου, αλλά το ίδιο θα νιώθω και όταν φύγω από τον ΠΑΟΚ και θα κληθώ ίσως μελλοντικά να τον αντιμετωπίσω. Είμαι επαγγελματίας και τα συναισθήματα τα αφήνω στο σπίτι, έχω γυναίκα και παιδιά και τα κρατάω γι' αυτούς".


Σχετικά με το παιχνίδι της Κυριακής στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ ο κ. Σάντος τόνισε πως η ομάδα του θα πρέπει να παρουσιαστεί όπως στο Στάδιο Καραϊσκάκη στο εκτός έδρας παιχνίδι της με τον Ολυμπιακό λέγοντας: "Όπως και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι, να σεβαστούμε τον αντίπαλο και ταυτόχρονα να παίξουμε για να τον κερδίσουμε.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία μεγάλη ομάδα, όλα είναι δυνατόν να συμβούν στα 90 λεπτά της αναμέτρησης. Το βασικό είναι να είμαστε καλοί στην άμυνα και όταν έχουμε την κατοχή της μπάλας να μην χάνουμε την αυτοσυγκέντρωσή, να μην κάνουμε τα λάθη που κάναμε σε προηγούμενους αγώνες. Ταυτόχρονα, πρέπει και επιθετικά να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, να δείξουμε ότι δεν πάμε εκεί για να παίξουμε απλά το παιχνίδι, αλλά για να πάρουμε τους βαθμούς".



Ο Ουντέζε και οι άλλοι


Για την περίπτωση του Ιφεάνι Ουντέζε και το γεγονός ότι αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τον ΠΑΟΚ είπε: "H περίπτωση του Ουντέζε πρέπει να λυθεί με το σωστό τρόπο. Τον συμπαθώ προσωπικά και ανέκαθεν τον θεωρούσα έναν πολύ καλό παίκτη. Τώρα υπάρχουν κάποια στοιχεία που πρέπει να δούμε, τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Πριν από 3-4 εβδομάδες είχε ένα πρόβλημα, από τότε δεν τον έχω δει.

Έχω μιλήσει με τον Πρόεδρο (σ.σ. τον Θοδωρή Ζαγοράκη) για τα γενικότερα αγωνιστικά μας θέματα. Του επισήμανα ότι υπάρχουν στο δυναμικό μας 3-4 παίκτες που θα ήταν καλύτερο να βρεθεί ομάδα και να δοθούν. Δεν θα ήταν καλό για αυτούς να μείνουν εδώ και να μην έχουν τις ευκαιρίες".



"Θέλουμε μόνο παίκτη αναγκαίο"


Κι όσο για την ενίσχυση του ΠΑΟΚ στα πλαίσια της περιόδου του Ιανουαρίου; "Αναφορικά με τους παίκτες που θα έρθουν, θέλω να πω ότι δεν έχω πάρει οριστικές αποφάσεις για το αν θα κάνουμε ή όχι μεταγραφές. Πρέπει να βρούμε μία καλή ευκαιρία για να προχωρήσουμε στην απόκτηση κάποιου παίκτη.

Θέλουμε μόνο κάποιον παίκτη που θα είναι αναγκαίος, ανεξαρτήτως από το πού θα έρθει. Υπάρχουν πολλοί καλοί διαθέσιμοι παίκτες που μπορούν να παίξουν στον ΠΑΟΚ, είναι όμως ακριβοί. Υπάρχουν επίσης πολλοί που θέλουν να έρθουν, όμως εγώ κρίνω ότι δεν θα μας βοηθήσουν".


Κατανόηση για την αμυντική λειτουργία


Για το ότι η ομάδα του δεν έχει δεχθεί γκολ στα τρία τελευταία της παιχνίδια τόνισε: "Βλέποντας πίσω, διαπιστώνουμε ότι στους τρεις τελευταίους αγώνες δεν δεχθήκαμε γκολ. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα γενικά αρχίζει και κατανοεί πώς πρέπει να δουλεύει αμυντικά. Όλο το σύνολο των παικτών φυσικά έχει μερίδιο σε αυτό, όχι μόνο οι αμυντικοί", για να επισημάνει ότι: "Ακόμα απέχουμε παρόλα αυτά από αυτό που θέλω.

Προσωπικά επιθυμώ να αμυνόμαστε έτσι, αλλά πιο μπροστά, όχι τόσο πίσω. Αυτό με συστηματική δουλειά και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση θα αλλάξει. Είμαστε σε καλό δρόμο και πιστεύω ότι σύντομα θα το καταφέρουμε. Δουλεύουμε και στις γιορτές και αυτό συνέβαινε και στην Πορτογαλία, μάλιστα ακόμη και την 1η Ιανουαρίου είχαμε προπονήσεις. Είμαστε επαγγελματίες, όπως και οι ποδοσφαιριστές και έτσι αυτό είναι κάτι που απλώς το συνηθίσαμε και δεν μας ενοχλεί".




"Η ΑΕΚ έχει και αδυναμίες"


Καταλήγοντας ο Σάντος στάθηκε και πάλι στο Κυριακάτικο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ λέγοντας: "H AEK είναι ένα ολοκληρωμένο σύνολο. Στην ομάδα αυτή αγωνίζονται κάποιοι παίκτες που είναι ικανοί να κάνουν τη διαφορά, δημιουργούν δηλαδή ανισορροπίες.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αδυναμίες. Τις έχουμε εντοπίσει και εκεί θα δώσουμε την προσοχή μας, ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε".
















TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ