ΑΓΓΛΙΑ

Σάουθγκεϊτ: "Δεν θέλω να αναλάβω κάποια ομάδα το επόμενο έτος, θέλω χρόνο για να πάρω τη σωστή απόφαση"

Ο προπονητής της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ
Ο προπονητής της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ © 2023 DAVE THOMPSON / AP IMAGES

Στα πλαίσια της συνέλευσης της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συλλόγων, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ αποκάλυψε πως δεν πρόκειται να αναλάβει καμία ομάδα τον επόμενο χρόνο προκειμένου να ζυγίσει τις επιλογές του.

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ συμμετείχε στην 31η γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, κατά την διάρκεια της οποίας ο Άγγλος τεχνικός μίλησε για την εμπειρία του στον πάγκο της Εθνικής Αγγλίας, ενώ επίσης ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να αναλάβει καμία ομάδα για τον επόμενο ένα χρόνο, ώστε να έχει απαραίτητο χρόνο για να πάρει μία σωστή απόφαση για την καριέρα του.

Ο 54χρονος προχώρησε στη σχετική δήλωση αναφορικά με το μέλλον του στην προπονητική: "Τώρα, απολαμβάνω τη ζωή μου, δεν υπάρχει βιασύνη. Ήμουν τόσα χρόνια προσηλωμένος στην Ομοσπονδία. Δεν θέλω να προπονήσω κάποια ομάδα για τον επόμενο χρόνο, είμαι σίγουρος για αυτό. Πρέπει να δώσω στον εαυτό μου χρόνο για να πάρω τη σωστή απόφαση. Όταν αφήνεις έναν σημαντικό ρόλο, πρέπει να δώσεις στο σώμα σου κάποιο διάστημα. Δύσκολα θα γίνω προπονητής άλλης εθνικής ομάδας, πάντως".

Σχετικά με την εμπειρία του με τα "τρία λιοντάρια: "Όταν έχεις μεγάλους ρόλους δεν το καταλαβαίνεις μέχρι να τελειώσει. Είναι δουλειά που όλοι νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν. Ήταν μία εκπληκτική εμπειρία, βοήθησα και εγώ να εξελιχθούν οι νεαροί ποδοσφαιριστές. Είναι μεγάλη τιμή το να εκπροσωπείς τη χώρα σου και να βοηθάς στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου της, πρόκειται για μία σημαντική ευθύνη".

Μέρος του ταξιδιού αυτού ήταν οι ακαδημίες των ομάδων και οι κορυφαίοι προπονητές που υπάρχουν στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Προσέχαμε πολύ τη λεπτομέρεια στο να προετοιμάσουμε την ομάδα. Δεν είναι θέμα τύχης, αλλά ικανότητας κάτω από πίεση. Η επικοινωνία είναι το παν. Πηγή εντάσεων μεταξύ συλλόγων και εθνικής είναι πάντα η σωματική κατάσταση των παικτών. Το καταλαβαίνω, εμείς όμως είχαμε πολύ καλή επικοινωνία μεταξύ του ιατρικού σταφ τόσο των συλλόγων όσο και της Αγγλίας. Δεν ήταν τέλεια κάθε επιλογή, αλλά υπήρχε εμπιστοσύνη.

Για την ήττα από την Ισπανία στον τελικό του Euro 2024: "Η Ισπανία άξιζε να νικήσει, ήταν η καλύτερη ομάδα του τουρνουά. Εμείς δεν παίξαμε καλά στον τελικό. Από άποψη θεάματος δεν ήταν ίσως το καλύτερό μας, παρότι φτάσαμε μέχρι τον τελικό Δεν είχαμε την ίδια "ροή" και ρυθμό ως ομάδα αυτό το καλοκαίρι, αλλά και πάλι καταφέρναμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλαμε.

Άφησα πίσω μου σταθερότητα και ως χώρα φτάσαμε στον πρώτο τελικό εκτός Αγγλίας. Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα, οι απαιτήσεις πλέον μεγάλωσαν για αυτή την ομάδα. Πήγαμε σε τέσσερα συνεχόμενα τουρνουά, απλά έλειψε αυτό το κάτι παραπάνω".

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ