EURO 2024

Σάρι: "Εξαιρετικός προπονητής ο Σπαλέτι, θα βλέπω με αγάπη την εθνική Ιταλίας"

Lazio head coach Maurizio Sarri arrives for a news conference in Munich, Germany, Monday, March 4, 2024, ahead of the Champions League round of sixteen second leg soccer match between FC Bayern Munich and Lazio Rome. (AP Photo/Matthias Schrader)
Lazio head coach Maurizio Sarri arrives for a news conference in Munich, Germany, Monday, March 4, 2024, ahead of the Champions League round of sixteen second leg soccer match between FC Bayern Munich and Lazio Rome. (AP Photo/Matthias Schrader) @2024 MATTHIAS SCHRADER/AP IMAGES

Ο Μαουρίτσιο Σάρι έπλεξε το εγκώμιο του ομοσπονδιακού τεχνικού της Ιταλίας, Λουτσιάνο Σπαλέτι, ενόψει της έναρξης του Euro 2024 ενώ δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για το ότι δεν είχε προτάσεις το τελευταίο διάστημα από από ιταλικούς συλλόγους

Η εθνική Ιταλίας θα προσπαθήσει στα γήπεδα της Γερμανίας να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης που πήρε πριν από τα τρία χρόνια και η αποστολή της μόνο εύκολη δεν θα είναι, αν αναλογιστεί κάποιος ότι βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με τις Ισπανία, Κροατία και Αλβανία.

Ωστόσο οι ατζούρι βάζουν και πάλι ψηλά τον πήχη και έχουν ως ατού την παρουσία του Λουτσιάνο Σπαλέτι στον πάγκο τους, με τον Μαουρίτσιο Σάρι να βγάζει το καπέλο στον συνάδελφό του λίγες ημέρες πριν από την εκκίνηση του Euro 2024.

"Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι είναι ένας εξαιρετικός προπονητής, αλλά έχει λίγο χρόνο στη διάθεσή του. Μιλώντας γενικά, ο κόσμος λέει πως η εθνική ομάδα καθορίζει το μέλλον του ποδοσφαίρου, όμως περνάς πολύ λίγο χρόνο μαζί για να γίνεις πραγματικά δυνατός.

Θα παρακολουθώ με αγάπη την εθνική Ιταλίας", τόνισε στην "Corriere della Sera" ο άλλοτε προπονητής της Λάτσιο και μέχρι πρότινος υποψήφιος στόχος του Παναθηναϊκού για τον πάγκο του, ενώ σε ερώτηση για το αν θα αναλάμβανε ρόλο εκλέκτορα, είπε:

"Για όσο αισθάνομαι την ανάγκη να βρίσκομαι στον αγωνιστικό χώρο κάθε ημέρα, η απάντησή μου είναι όχι".

Στην ίδια συνέντευξη, ο Σάρι αναφέρθηκε και στο διάστημα της δικής του αποχής από τα γήπεδα, εκφράζοντας παράπονο για το γεγονός πως δεν έκαναν κίνηση για να τον αποκτήσουν κάποιες απο τις ιταλικές ομάδες που ήταν σε αναζήτηση νέας τεχνικής ηγεσίας:

"Τις πρώτες εβδομάδες μετά από την αποχώρησή μου από την Λάτσιο ήμουν τελείως αποδιοργανωμένος. Το μυαλό είχε ανάγκη από ένα διάλειμμα ενώ είχα και κάποια οικογενειακά ζητήματα.

Δυστυχώς δεν είχα προτάσεις από ιταλικές ομάδες και αυτό με απογοήτευσε ειλικρινά επειδή υπήρχαν κενές θέσεις για μένα που πιστεύω ότι μου ταίριαζαν.

Δεν με κάλεσαν ούτε για μία συζήτηση. Οι πρόεδροι αποφασίζουν ασφαλώς αλλά άξιζα να ακουστώ έστω και για 15 λεπτά. Σίγουρα υπήρχαν δύο ομάδες που ήταν κατάλληλες για μένα".

Ζούμε τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου με το Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ και παίζουμε με τις καλύτερες αποδόσεις, special promos, ανανεωμένο bet builder αλλά και με football party με μια νέα προσφορά κάθε μέρα. Ευρωπαϊκό θα πει παίζουμε μαζί. Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ.

18+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

TAGS EURO 2024 ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ