ΙΤΑΛΙΑ

Σάρι: Οι δύο πόρτες που μπορεί να ανοίξει ο Ιταλός, για να επιστρέψει σύντομα στους πάγκους

Lazio's head coach Maurizio Sarri reacts during the Italian Serie A soccer match between Lazio and Juventus at the Stadio Olimpico stadium in Rome, Italy, Saturday, April 8, 2023. (AP Photo/Alessandra Tarantino)
Lazio's head coach Maurizio Sarri reacts during the Italian Serie A soccer match between Lazio and Juventus at the Stadio Olimpico stadium in Rome, Italy, Saturday, April 8, 2023. (AP Photo/Alessandra Tarantino) @2024 ALESSANDRA TARANTINO/AP IMAGES

Ο Μαουρίτσιο Σάρι θέλει να επιστρέψει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην προπονητική δράση, με την ιστοσελίδα "Calciomercato" να αποκαλύπτει πως εκτός της Μίλαν υπάρχει πλέον και άλλη ομάδα της Serie A που παρακολουθεί στενά την περίπτωσή του.

Ο Μαουρίτσιο Σάρι αποτελεί πανθομολογουμένως μία ξεχωριστή περίπτωση προπονητή αφού μέχρι τα 55 του χρόνια είχε ένα τεράστιο βιογραφικό πίσω του αλλά όχι σε μεγάλες ομάδες, για να πάρει όμως την πρώτη πραγματική ευκαιρία από την Νάπολι το 2015 και να την αρπάξει από τα μαλλιά.

Και αυτό γιατί έδειξε σπουδαίο έργο στους παρτενοπέι και έκτοτε βρέθηκε στον πάγκο της Τσέλσι, της Γιουβέντους και της Λάτσιο, με τον έμπειρο προπονητή να παραιτείται από την τεχνική ηγεσία των Ρωμαίων τον περασμένο Μάρτιο και έκτοτε να ψάχνει την επόμενη μεγάλη πρόκληση.

Αυτή θα μπορούσε να ήταν ο Παναθηναϊκός που του άσκησε ασφυκτικό πρέσινγκ για μεγάλο διάστημα, μέχρι να καταλήξει στον Ντιέγκο Αλόνσο, με τον Σάρι να επιλέγει όμως τότε να περιμένει κάποια ομάδα από την πατρίδα του και το γεγονός αυτό να τον έχει κρατήσει μέχρι και σήμερα εκτός... παιχνιδιού.

Ωστόσο, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται τώρα δεν αποκλείεται να διαφοροποιηθεί άμεσα, με την ιστοσελίδα "Calciomercato" να τον τοποθετεί, με σημερινό δημοσίευμά της, στο κάδρο δύο ιταλικών ομάδων που "ψάχνονται" για προπονητή.

Η μία είναι η Μίλαν, αφου η ήττα στο "Φράνκι" από την Φιορεντίνα την Κυριακή (1-2) επανέφερε τα μαύρα σύννεφα πάνω από τον Πάουλο Φονσέκα, με τον Πορτογάλο προπονητή να βλέπει τις τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα να ξεχνιούνται γρήγορα και να ακούει πάλι για υποψήφιους αντικαταστάτες όπως οι Τούχελ, Τσάβι, Τέρζιτς και Πότερ.

Σε αυτούς είναι μέσα και ο Σάρι, που το όνομά του είχε συνδεθεί και το καλοκαίρι για τους ροσονέρι, με το εν λόγω μέσο να αναφέρει πάντως ότι είναι υποψήφιος και για την Μπολόνια, από τη στιγμή που οι ροσομπλού δεν έχουν αρχίσει καλά στη φετινή Serie A.

Μόνο μία νίκη στις επτά πρώτες αγωνιστικές έχει να επιδείξει το σύνολο του Βιτσέντσο Ιταλιάνο (1 νίκη - 5 ισοπαλίες - 1 ήττα), με το δημοσίευμα να αναφέρει πως οι φελσινέι στηρίζουν μεν τον πρώην προπονητή της Φιορεντίνα αλλά έχουν ανοιχτά τα αυτιά τους και για τον Σάρι, όπως και για τον Ιγκόρ Τούντορ.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SERIE A ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ