ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σαριέγκι: "Μεγάλη ομάδα ο Παναθηναϊκός"

Σαριέγκι: "Μεγάλη ομάδα ο Παναθηναϊκός"
Αριέγκι

Από χθες στην Αθήνα ο Γιόσου Σαριέγκι. Προβλημάτισε και πάλι στην φιλική του ήττα τον Ατρόμητο

Σαριέγκι: "Σύλλογος μεγάλος..."


Ο νέος κεντρικός αμυντικός έφτασε χτες στο Ελ. Βενιζέλος συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του και τον μάνατζερ του και φυσικά τον περίμεναν οι δημοσιογράφοι. "Μεγάλη ομάδα ο Παναθηναϊκός", δήλωσε ο Αριέγκι.

Πως αισθάνεσαι που ήρθες στον Παναθηναϊκό;


"Πάρα πολύ ωραία και σας ευχαριστώ για την υποδοχή".


Τι γνωρίζετε για τη νέα σας ομάδα;


"Ξέρω ότι είναι μεγάλος σύλλογος με καλό όνομα στην Ευρώπη. Είμαι εκαι ευτυχισμένος που θα παίξω για αυτή την ομάδα".


Για την πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό και αν θα χαρακτήριζε το παιχνίδι όπως το Αθλέτικ-Σοσιεδάδ…


"Γνωρίζω ότι πρώτη αγωνιστική θα τεθούμε αντιμέτωποι με τον Ολυμπιακό και το ματς σίγουρα θα έχει πολλές ομοιότητες με το Αθλέτικ-Σοσιεδάδ και θα ήθελα πολύ να ζήσω αυτή την εμπειρία από κοντά".



Δεν έπεισε με Ατρόμητο...


Με τις αρκετές ρεζέρβες που παρέταξε στο Περιστέρι ο Ζοσέ Πεσέιρο να αποτελούν ελαφρυντικό, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να βρει ρυθμό και εν πολλοίς απογοήτευσε, στο φιλικό με τον Ατρόμητο, στο οποίο και ηττήθηκε 1-0 με γκολ του Λουτσιάνο.

Καλός ο Δημούτσος, δεν βοηθήθηκε από τον Κατράνα ο Ενακαρχίρε, ο οποίος αγωνίστηκε και στα 90' της αναμέτρησης. Κινητικός ο Ν' Ντογιέ, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να απειλήσει εκτός από μία φάση, στις αρχές του πρώτου ημιχρόνου.

Το φιλμ του αγώνα:

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με τους Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, Βύντρα αριστερά και Νίλσον δεξιά στην άμυνα, Κατράνα και Ενακαρχίρε στο κέντρο της άμυνας, Τσίτση και Δημούτσο αμυντικά χαφ τον Νίνη από δεξιά με πιο ελεύθερο ρόλο, τον Λεοντίου αριστερά, και τους Μάντζιο και Ν’ Ντογέ στην επίθεση.

Ο Ατρόμητος, ήταν εκείνος που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να φτάσει κοντά στο γκολ, μόλις στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης, μετά από την παράλληλη μπαλιά του Ολιβέιρα και την κεφαλιά του Ιωάννου, την οποία όμως απέκρουσε σε κόρνερ ο Καρνέζης.

Στο 3ο λεπτό και μετά από πολύ όμορφη μπαλιά του Λεοντίου, ο Μάντζιος είχε πολύ ελεύθερο χώρο μπροστά του, μπήκε από δεξιά στην περιοχή, έκανε την παράλληλη μπαλιά για τον Ν’ Ντογέ το σουτ του οποίου στην κίνηση όμως πέρασε λίγο άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα και σε μια φάση, που φαινομενικά ήταν ακίνδυνη, Ενακαρχίρε και Καρνέζης μπερδεύτηκαν με τον Ρέγιες να επωφελείται όμως να πλασάρει άουτ προ κενής εστίας.

Στο 11’ ο Νίνης βρήκε με πολύ έξυπνη μπαλιά τον Ν’ Ντογέ, ο οποίος με το κοντρόλ του ξεπέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, όμως ο Γελαδάρης του κρατούσε το χέρι (ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι) και ο Σενεγαλέζος άσος του Παναθηναϊκού νικήθηκε στην μάχη από τον Μιχαηλίδη.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού, έπεσε ξαφνικά, καθώς ο Παναθηναϊκός ο οποίος αγωνίστηκε με αρκετές ρεζέρβες δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά, καθώς ήταν πάρα πολλές οι λανθασμένες μεταβιβάσεις από την πλευρά των ποδοσφαιριστών του.

Στο 39ο λεπτό, ο Ατρόμητος έφτασε εκ νέου κοντά στο γκολ, όταν ο Λουτσιάνο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ιωάννου σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και μάλιστα σε καλή θέση, όμως δεν βρήκε στόχο στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Οι «πράσινοι» έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία τους στην εκπνοή του ημιχρόνου, όταν σέντρα-σουτ του Μάντζιου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μιχαηλίδη. Κάπως έτσι και με τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα, τελείωσε το ημίχρονο.

Στην επανάληψη, ο Όγιος ξεκίνησε τον Ανδριόλα, αντί του Μιχαηλίδη και αυτή ήταν η μοναδική αλλαγή των δύο ομάδων στην ανάπαυλα. Ο Γκιγιέρμο Όγιος περίμενε μέχρι το 51ο λεπτό, μέχρι να προχωρήσει στις μαζικές αλλαγές με τους Ανατολάκη, Μαρίνο, Μέζα και Τρέχο να παίρνουν την θέση των Κατεμή, Ρέγιες, Γεωργίου

Στο 59ο λεπτό, ο Ατρόμητος δημιούργησε την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, όταν από πολύ πλάγια θέση ο Λουτσιάνο επιχείρησε να εκτελέσει απευθείας φάουλ, με τον Μάντζιο να κόβει την πορεία της μπάλας, λίγο πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα.

Στο 67’ ο Πεσέιρο έκανε τρείς αλλαγές με τους Καραγκούνη, Τζιόλη και Παπαδόπουλο να μπαίνουν αντί των Νίνη, Τσίτση και Ν’ Ντογέ. Ένα λεπτό μετά τις αλλαγές, ο Τρέχο επιχείρησε δυνατό σουτ, ο Καρνέζης έχασε την μπάλα από τα χέρια του, ο ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου, πήρε το «ριμπάουντ» ύψωσε την μπάλα για τον Λουτσιάνο, ο οποίος σε κενή εστία με κεφαλιά δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-0.

Στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα, ο Παναθηναϊκός απείλησε δύο φορές τον Ράμος, στο 80' μετά από φάουλ του Καραγκούνη και κεφαλιά του Σαλπιγγίδη, με τον Ισπανό τερματοφύλακα να μπλοκάρει σταθερά όμως, αλλά και στο 91' όταν το σουτ του Λεοντίου κόντραρε στον Ανατολάκη, όμως και πάλι ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου, ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε άνετα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος (Γκιγιέρμο Όγιος): Μιχαηλίδης (46' Ανδριόλας, 69' Ράμος), Γελαδάρης (51' Μέζα), Κατεμής (51' Ανατολάκης), Ολιβέιρα (78' Σάντσεθ), Γεωργίου (51' Τρέχο), Λουτσιάνο, Κορακάκης (78' Κριπιντήρης), Ιωάννου (65' Κάστρο), Σίριο (70' Παγώνης), Λαζανάς (70' Κουτσοσπύρος), Ρέγες (51' Μαρίνος)

Παναθηναϊκός (Ζοσέ Πεσέιρο): Καρνέζης, Βύντρα, Νίλσον, Ενακαρίρε, Κατράνας (73' Γκούμας), Τσίτσης (67' Καραγκούνης), Δημούτσος, Λεοντίου, Νίνης (67' Τζιόλης), Μάντζιος (80' Σαλπιγγίδης), Ν' Ντογέ (67' Παπαδόπουλος)

Εκνευρισμένος ο Πεσέιρο

Εκνευρισμένος ήταν ο Πορτογάλος ποδοσφαιροστής του Παναθηναϊκού, μετά την ήττα της ομάδας του στην φιλική αναμέτρηση με τον Ατρόμητο. Συγκεκριμένα, ο τεχνικός των "πρασίνων" δήλωσε:

" Δεν είμαι ευχαριστημένος γιατί χάσαμε! Στόχος μας όμως ήταν κάποιοι ποδοσφαιριστές που δεν είχαν αγωνιστεί πολύ μέχρι τώρα να πάρουν χρόνο συμμετοχής όπως και έγινε. Είμαι εκνευρισμένος όμως επειδή χάσαμε από τον Ατρόμητο"

Για το αμυντικό δίδυμο, Ενακαρχίρε και Κατράνα αλλά και την ασυννεονοησία μεταύ τους, ο Πορτογάλος κόουτς τόνισε: " Έπρεπε να γίνει αυτό και έγινε. Είχαν καλή αντίδραση στο πρώτο μέρος, μπορούν να πάνε και καλύτερα και πιστεύω θα το κάνουν"

Για την συνέχεια ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ξεκαθάρισε: " Έχουμε ακόμη ένα φιλικό με την Κατάνια και σε αυτό το ματς θα βάλουμε τους βασικούς. Θα είμαστε έτοιμοι με τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα και πάμε να τους νικήσουμε".





















































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ