Σχέδιο Β' Εθνικής από Νάσο Θανόπουλο;
Έντονη είναι η φημολογία τις τελευταίες ώρες ότι το στέλεχος της Morgan Stanley, αδερφός του Νίκου Θανόπουλου και ο άνθρωπος που το 2010 υπέδειξε την ενεργοποίηση Αδαμίδη, προωθεί τη λύση της Football League για την ΑΕΚ με μικρή χρηματοδότηση και σκοπό να μην αποδοθούν ευθύνες σε φυσικά πρόσωπα με ενδεχόμενη πτώχευση της εταιρείας.
Η πληροφορία του Sport24.gr ελέγχεται και δεν είναι απόλυτα διασταυρωμένη, άλλωστε στην κατάσταση που έχει περιέλθει η ποδοσφαιρική ΑΕΚ ουδείς μπορεί να μιλήσει με ασφάλειες για τις νέες συμμαχίες που δημιουργούνται στο παρασκήνιο και τα σενάρια που κυοφορούνται.
Ωστόσο είναι μία περίπτωση που μόνο ως απίθανη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Σύμφωνα με αυτή, ο Νάσος Θανόπουλος, στέλεχος της Morgan Stanley και αδερφός του πρώην προέδρου της ΠΑΕ Νίκου Θανόπουλου, προωθεί τη λύση της Β' Εθνικής προκειμένου να αποφευχθεί η πτώχευση της εταιρείας αλλά και να αποδοθούν ευθύνες σε φυσικά πρόσωπα. Ένα από αυτά που θα βρεθούν αντιμέτωπα με τέτοιες εφόσον η ΠΑΕ βαρέσει διάλυση θα είναι και ο αδερφός του.
Το σχέδιο προβλέπει την χρηματοδότηση της ΠΑΕ με κάποια (3-4) εκατ. ευρώ μέσω δανεισμού ώστε να επιχειρηθούν διακανονισμοί και κουρέματα στις οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές υπό την υπενθύμιση ότι αν αυτό δεν συμβεί, θα χάσουν όλα τα λεφτά τους καθώς ακόμα και αν στην πορεία κινηθούν κατά προσώπων, πολύ δύσκολα θα εξυπηρετηθούν.
Εξυπακούεται ασφαλώς ότι η ιστορία αυτή θα κρατήσει την ΑΕΚ δέσμια προσώπων που έχουν πράξει ιστορικά σφάλματα εναντίον της, όπως για παράδειγμα ο Σταύρος Αδαμίδης, άνθρωπος που μετά από υπόδειξη του Νάσου Θανόπουλου (και όχι των Παππά και Νοτιά που δεν τον γνώριζαν αλλά στην πορεία έδωσαν τη συγκατάθεσή τους επειδή τους φάνηκε... σοβαρός) ανέλαβε την προεδρία της εταιρείας το 2010 με τις γνωστές σε όλους συνέπειες.
Στα αφτιά των ΑΕΚτζήδων το σενάριο τότε ακούγεται τουλάχιστον ως εφιαλτικό καθώς ασχέτως με το ότι η Ένωση θα συνεχίσει την πορεία της σε επαγγελματική κατηγορία αποφεύγοντας τη Γ' Εθνική, θα ελέγχεται ξανά από πρόσωπα που όχι απλώς δεν είναι κοινής αποδοχής αλλά θεωρούνται εντελώς ανεπιθύμητα.