ΑΡΗΣ

Σεμερτζίδης: "Ο Άρης τον πρώτο λόγο"

Σεμερτζίδης: "Ο Άρης τον πρώτο λόγο"
Σεμερτζίδης

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη και νυν ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Σεμερτζίδης μίλησε για το ντέρμπι

Ο κ. Σεμερτζίδης τόνισε ότι ο αγώνας είναι ντέρμπι αλλά ο Άρης έχει τον πρώτο λόγο καθώς δείχνει να βελτιώνεται τελευταία ενώ η ΑΕΚ έχει αρκετά προβλήματα. Επίσης ανέφερε ότι η παρουσία του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο της ΑΕΚ θα την συμμαζέψει σίγουρα αλλά ο Άρης έχει τους παίκτες για να κερδίσει τελικά το παιχνίδι.
Αρχικά η κουβέντα στράφηκε στις Εθνικές Παίδων και Προ-Παίδων καθώς ο κ. Σεμερτζίδης είναι στο τιμ των ομοσπονδιακών τεχνικών που προετοιμάζουν τις ομάδες για τις υποχρεώσεις που έχουν στην συνέχεια τονίζοντας ότι: " Σήμερα ολοκληρώσαμε την προετοιμασία με τους Προ-παίδες (γεννημένους το 1993), οι οποίοι θα πάνε σε ένα τουρνουά στην Τουρκία στις 26 του μήνα, κάτι που κάνουμε κάθε χρόνο. Οι Παίδες έχουν υποχρεώσεις τον Μάρτιο, θα φιλοξενήσουμε σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη έναν προκριματικό όμιλο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και την επόμενη Τετάρτη θα ξεκινήσουμε τις προπονήσεις για να προετοιμαστούμε σωστά".

Στην συνέχεια, ο κ. Σεμερτζίδης αναφέρθηκε στον αγώνα της Κυριακής λέγοντας: " Σίγουρα είναι δύσκολο παιχνίδι, όλα τα παιχνίδια άλλωστε είναι δύσκολα, δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που διαθέτει καλούς παίκτες ενώ ο Άρης δυσκολεύεται αρκετά στους εντός έδρας αγώνες, πιστεύω πάντως ότι η ΑΕΚ θα έρθει να παίξει ανοιχτά και δεν θα κλειστεί. Ο αγώνας είναι ντέρμπι και αυτό είναι έξτρα κίνητρο για όλους τους παίκτες, πιστεύω πάντως ότι ο Άρης είναι το φαβορί, έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες και μπορεί να πιάσει μια καλή απόδοση, που θα του φέρει την νίκη".

Στην παρατήρηση ότι όλοι οι αντίπαλοι του Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" παίζουν συνήθως αμυντικά ο κ. Σεμερτζίδης ανέφερε ότι: "Πράγματι στους εντός έδρας αγώνες του Άρη, οι αντίπαλοι παίζουν συνήθως κλειστά, δεν αφήνουν διαδρόμους. Η ΑΕΚ νομίζω ότι θα παίξει διαφορετικά, ακόμη όμως και να κλειστεί, οι παίκτες του Άρη μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες και αν είναι λίγο τυχεροί αυτή την φορά και σκοράρουν, θα πάρουν την νίκη".

Εξηγώντας την τάση των ομάδων να αγωνίζονται αμυντικά εκτός έδρας, ο κ. Σεμερτζίδης είπε: " Πιστεύω ότι κανένας προπονητής δεν σκέφτεται πρώτα από όλα την επίθεση, νομίζω ότι περισσότερο θέλουν να μην χάσουν το παιχνίδι. Θέλουν λοιπόν πρώτα να εξασφαλίσουν το μηδέν στην άμυνα και μετά κοιτάνε την επίθεση. Το καλό με τον Άρη είναι ότι μπορεί να κάνει φάσεις καθώς διαθέτει ποιοτικούς παίκτες, τεχνίτες και διεισδυτικούς παίκτες, έτσι αν μπορέσει να σκοράρει δύσκολα θα χάσει το παιχνίδι".

Τέλος, ο κ. Σεμερτζίδης ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του για τον αγώνα, αναφέροντας: " Σαφώς και έχει προβλήματα η ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα αλλά έχει τον κ, Μπάγεβιτς στον πάγκο, που είναι σοβαρός και πολύ πετυχημένος προπονητής, έχει κάνει πολύ καλή δουλειά όπου κι αν έχει δουλέψει και μπορεί να την συμμαζέψει. Ο αγώνας πάντως είναι ντέρμπι και μόνο εκτιμήσεις μπορούμε να κάνουμε αυτή την στιγμή, θεωρώ λοιπόν ότι ο Άρης έχει τον πρώτο λόγο.

Ο Άρης έχει ανέβει στην βαθμολογία τελευταία και σίγουρα θέλει να παραμείνει ψηλά, φαίνεται να βρίσκει ρυθμό και παίζει καλά, έστω κι αν δεν κερδίζει πάντα τους αγώνες. Το γεγονός όμως ότι είναι ένα ντέρμπι και μάλιστα εντός έδρας αποτελεί ισχυρό κίνητρο για τους παίκτες, όλοι οι παίκτες τέτοια παιχνίδια περιμένουν για να δείξουν την αξία τους ενώ μια ενδεχόμενη νίκη θα βελτιώσει σημαντικά την ψυχολογία της ομάδας και έτσι στην συνέχεια θα μπορούμε να περιμένουμε περισσότερα πράγματα

".









TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ