ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ενδιαφέρον για τον Χοακίν Κορέα, σύμφωνα με δημοσίευμα στην Αργεντινή

Inter Milan's Joaquin Correa celebrates after scoring his side's third goal during the Champions League quarterfinal second leg soccer match between Inter Milan and Benfica at the San Siro stadium in Milan, Italy, Wednesday, April 19, 2023. (AP Photo/Luca Bruno) @2023 Luca Bruno/AP IMAGES

Ο Χοακίν Κορέα, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι απασχόλησε έντονα τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, σύμφωνα με δημοσίευμα στην Αργεντινή βρίσκεται στα υπόψη του Ολυμπιακού. Ο έμπειρος σέντερ φορ, περιφερειακός επιθετικός και εξτρέμ, μένει ελεύθερος από την Ίντερ τον Ιούνιο και, κατά τους Ιταλούς και Αργεντινούς, δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιο του.

Ο Αργεντινός δημοσιογράφος Λούτσο Νεντέρ σε δημοσίευμα του στη “Capital Punto Noticias” και σε ανάρτησή του στα social media, ανέφερε ότι ενδιαφέρον για τον Λατινοαμερικάνο ποδοσφαιριστή, Χοακίν Κορέα έχουν δείξει τρεις ιταλικές ομάδες (Μπολόνια, Τορίνο, Κόμο), δύο της Αργεντινής (Ρίβερ Πλέιτ, Εστουντιάντες), ο Ολυμπιακός, η Γαλατασαράι και η Ραγιάδος Μοντερέι από το Μεξικό.

Ο Κορέα, ο οποίος στα μέσα Αυγούστου θα κλείσει τα 30 χρόνια του, είναι κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου και στη σεζόν έχει έντεκα συμμετοχές, ένα γκολ και τρεις ασίστ στο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Ο Αργεντινός άσος ξεκίνησε την καριέρα του από την Εστουντιάντες και η Σαμπντόρια, η οποία τον απέκτησε αντί 8,4 εκατομμυρίων τον Ιανουάριο του 2015. Τον Ιούλιο του 2016, ο Λατινοαμερικάνος ποδοσφαιριστής πήρε μεταγραφή στη Σεβίλλη έναντι 18,2 εκατ. ευρώ και τον Αύγουστο του 2018 επέστρεψε στην Ιταλία για λογαριασμό της Λάτσιο που δαπάνησε 17,85 εκατομμύρια.

Μετά από τρεις περιόδους στην ομάδα της Ρώμης, ο Κορέα μετακόμισε στο Μιλάνο το καλοκαίρι του 2021 για την Ίντερ που ξόδεψε συνολικά 33,3 εκατ. ευρώ (αρχικά, 6 εκατ. ως ενοίκιο για ένα χρόνο και έπειτα 27,3 εκατομμύρια για αγορά, τον Ιούλιο του 2022). Ακολούθησε ο δανεισμός του στη Μαρσέιγ και το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε στην Ίντερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ