ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σεντ Ετιέν-Ολυμπιακός 2-1

ÓÅÍÔ ÅÔÉÅÍ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ (ÏÕÅÖÁ 2008)<br>
SAINT ETIENNE - OLYMPIAKOS (UEFA 2008)
Σεντ Ετιέν-Ολυμπιακός-Παγέ INTIME SPORTS

Το ερυθρόλευκο ευρωπαϊκό ταξίδι τελείωσε στην Γαλλία. Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε για άλλη μια φορά αδιάβαστος και γνώρισε την ήττα (2-1) από την Σεντ Ετιέν στο "Ζοφρουά Γκισάρ" (vds)

Το πάθημα στο "Καραϊσκάκη" δεν έγινε μάθημα για τους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε που επανάλαβαν τα λάθη τους, εμφανίστηκαν αδιάβαστοι και παρουσιάζοντας το γνωστό κακό πρόσωπο των τελευταίων εβδομάδων έχασαν από τους "στεφανουά".
Η ιστορία επαναλήφθηκε για τους Πειραιώτες καθώς όπως με την Ανόρθωση, έτσι και με την Σεντ Ετιέν αποκλείστηκαν λόγω ενός κακού παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα του Ολυμπιακού (2 στο UEFA, 1 στο πρωτάθλημα) που είναι φανερό πως διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος.

Ο Παγιέ στο 45' και o Ιλάν στο 57' έδωσαν την πρόκριση στην Σεντ Ετιέν, ενώ ο Ολυμπιακός το μόνο που κατάφερε ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής με εντυπωσιακό τρόπο με τον Όσκαρ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Σεντ Ετιέν (Αλέν Περέν): Ζανό, Βαρό (82΄ Σοζέ), Ταυλαρίδης, Σαλ, Νταμπό, Μιραλάς, Ματουιντί (73΄ Μπεναλουάν), Ντερνίς, Παγέ (62΄ Ζιλιοτί), Μασάδο, Ιλάν.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Πάντος, Άντζας, Ζεβλάκοφ, Ντουντού (76΄ Μενδρινός), Τοροσίδης (46΄ Ντάρμπισιρ), Πατσατζόγλου, Ντιόγκο (65΄ Μήτρογλου), Όσκαρ, Λέτο.

Διαιτητής: Πολ Αλαέρτς (Βέλγιο)

Κίτρινες: Ταυλαρίδης - Άντζας, Ντιόγκο, Πατσατζόγλου, Λέτο, Μενδρινός

Η μάχη των πάγκων

Με συνταγή Καραϊσκάκη και σύστημα 4-4-1-1 παρέταξε την Σεντ Ετιέν ο Αλέν Περέν. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ζανό, σέντερ μπακ ήταν οι Ταβλαρίδης και Σαλ, δεξιά ήταν Νταμπό, αριστερά ο Βαρό, στα χαφ ήταν ο Ματουιντί μαζί με τον Μασάδο, δεξί χαφ ήταν ο Παγιέ, αριστερά ο Ντερνίς, μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ιλάν, ενώ λίγο πιο πίσω ο Μιραλάς.

Από την άλλη πλευρά ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε μια ενδεκάδα με πολλές αλλαγές λόγω των πολλών απουσιών και σύστημα 4-4-1-1. Την εστία του Ολυμπιακού υπερασπίστηκε ο Νικοπολίδης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Ζεβλάκοβ και Άντζας, στο δεξί άκρο της άμυνας ήταν ο Γκαλίτσιος, αριστερά ο Πάντος, αμυντικά χαφ ήταν οι Ντουντού και Πατσατζόγλου, δεξιά ήταν ο Τοροσίδης, αριστερό χαφ επέστρεψε ο Λέτο, σε ελεύθερο δημιουργικό ρόλο ο Όσκαρ και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ντιόγκο.

Το έργο των νταμπλούχων Ελλάδας ήταν κάτι παραπάνω από δύσκολο και το ζητούμενο ήταν ένα δυνατό ξεκίνημα και ένα γρήγορο γκολ. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη καθώς οι ερυθρόλευκοι μπήκαν φουριόζοι, όχι όμως και ο δεύτερος που ήταν και πιο σημαντικός.

Καλύτερος μεν, ανούσιος δε

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησαν με πάθος, θέληση και προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τους γάλλους όμως αυτό το ξέσπασμα κράτησε μόλις 5 λεπτά. Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας και ακολουθούσαν ίδια τακτική μ' αυτή στο Καραϊσκάκη.

Οι Γάλλοι πίεζαν σ' όλο το γήπεδο, έστηναν παγίδες στην μεσαία γραμμή και προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τα λάθη των αμυντικών του Ολυμπιακού. Σε μια τέτοια φάση στο 14ο λεπτό ο Παγιέ βρήκε χώρο και έκανε το σουτ όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη.

Ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς ανώτερος από τον πρώτο αγώνα όμως αυτό δεν έφτανε... Ήταν φανερό πως οι νταμπλούχοι Ελλάδας χρειαζόντουσαν μεγαλύτερο ρίσκο και καθαρό μυαλό. Η πρώτη φάση των ερυθρολεύκων έγινε στο 17ο λεπτό όπου ο Λέτο έκανε το σουτ αλλά ο Ζανό μπλόκαρε την μπάλα.

Κι αν στην επίθεση οι Πειραιώτες είχαν όρεξη και προσπαθούσαν, στην μεσαία και αμυντική γραμμή τα δεδομένα ήταν διαφορετικά... Στο 21' ο Νταμπό έκανε τη σέντρα από τα δεξιά ο Ιλάν εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία του Ζεβλάκοβ, πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά ο Νικοπολίδης έπεσε δεξιά και μπλόκαρε την μπάλα.

Τα λεπτά περνούσαν, το γρήγορο γκολ δεν ήρθε ποτέ και η πρόκριση απομακρυνόταν. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνο οι παίκτες του Βαλβέρδε έκαναν την αντεπίθεση τους και έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξουν στο σκορ.

Ερυθρόλευκη αντεπίθεση, πράσινο γκολ

Η πρώτη ήταν στο 42' όπου ο Λέτο έκανε φαρμακερή σέντρα σουτ από τα αριστερά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 43' ο Όσκαρ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ζανό που βρισκόταν εκτός θέσης όμως το μακρινό σουτ του κατέληξε στην αγκαλιά του Γάλλου τερματοφύλακα.

Κι ενώ οι νταμπλούχοι Ελλάδας άρχιζαν να ανεβάζουν στροφές, οι "στεφανουά" πέτυχαν ένα γκολ στο χειρότερο χρονικά σημείο. Στο 45ο λεπτό ο Παγέ μ' ένα ασύλληπτο σουτ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νικοπολίδη και έγραψε το 1-0 που έμελλε να είναι το σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο Ερνέστο Βαλβέρδε θέλησε να ενισχύσει την επιθετική του γραμμή και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ματ Ντάρμπισιρ στη θέση του Τοροσίδη. Ο Άγγλος επιθετικός ήταν λίγο πιο πίσω από τον Ντιόγκο, ενώ ο Όσκαρ πέρασε στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής.

Το σκηνικό άλλαξε προς το χειρότερο για τους Πειραιώτες καθώς μπήκαν νωχελικά στο δεύτερο ημίχρονο και δεν έμοιαζαν ικανοί να κατορθώσουν το... ακατόρθωτο. Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε όχι μόνο δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ, αλλά δέχτηκαν και το 2-0 και πλέον ήταν ελεύθεροι να σκέφτονται τον Παναθηναϊκό.

Αντίο Ευρώπη

Σε μια πανομοιότυπη φάση μ' αυτή του 45' (γκολ Παγιέ) ο Ιλάν έκανε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα ερυθρόλευκα δίχτυα.

Αυτό το γκολ έβαλε τέλος στα ελάχιστα ερυθρόλευκα όνειρα πρόκρισης και από κει πέρα το παιχνίδι ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα.

Οι Πειραιώτες δεν είχαν πλέον διάθεση κάτι που είναι φυσικό και τα λεπτά περνούσαν δίχως ουσία και νόημα αφού όλα είχαν τελειώσει.

Γκολ για Όσκαρ... αποκλεισμού

Το μόνο που κατάφεραν οι ερυθρόλευκοι ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής με άκρως εντυπωσιακό τρόπο. Στο 75ο λεπτό ο Όσκαρ έκανε ένα σουτ κεραυνό αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και μείωσε σε 2-1 για την ομάδα του.

Οι παίκτες του Βαλβέρδε έψαχναν το γκολ της ισοφάρισης αλλά με ανορθόδοξο τρόπο και έτσι το παιχνίδι τελείωσε με τους γάλλους να πανηγυρίζουν την πρόκριση στους 16 του Κυπέλλου UEFA.
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης






To Live του αγώνα... από τον Γιώργο Μαρκόπουλο
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Ολυμπιακός
(Βαλβερδε): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Πάντος, Ζεβλάκοφ, Άντζας, Ντουντού, Πατσατζόγλου, Τοροσίδης, Λέτο, Όσκαρ, Ντιόγκο
Η 11άδα των γηπεδούχων Σεντ Ετιέν
(Περέν): Ζανό, Βαρό, Ταυλαρίδης, Σαλ Μπαγιάλ, Νταμπό, Μιραλάς, Ματουιντί, Ντερνίς, Παγέ, Μασάδο, Ιλάν
1' Έναρξη αγώνα
5' Σχόλιο
Δυνατά μπήκε ο Ολυμπιακός στο "Ζοφρουά Γκισάρ", που έχει την κατοχή στα πρώτα πέντε λεπτά
8' Σουτ Ολυμπιακός Πατσατζόγλου
Πρώτο σουτ του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση με τον Πατσατζόγλου να το επιχειρεί αρκετά μέτρα μακριά από την περιοχή του Ζανό, ωστόσο η πορεία της μπάλας δεν ανησύχησε τον Γάλλο τερματοφύλακα
10' Ευκαιρία Σεντ Ετιέν Μασάδο
Απάντηση από την Σεντ Ετιέν με το καλό σουτ του Μασάδο το οποίο απέκρουσε ο Νικοπολίδης
14' Σουτ Σεντ Ετιέν Παγέ
Λάθος της άμυνας, ο Παγέ έγινε κάτοχος της μπάλας αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από την εστία του Νικοπολίδη
17' Σουτ Ολυμπιακός Λέτο
Καλό σουτ του Λέτο, σταθερά ο Ζανό
21' Ευκαιρία Σεντ Ετιέν Ιλάν
Σέντρα του Νταμπό από δεξιά, ο Ιλάν στο ύψος της μικρής περιοχής πήρε την κεφαλιά αλλά ο Νικοπολίδης με έξοχη επέμβαση του είπε "όχι"
25' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Άντζας
26' Φάουλ Σεντ Ετιέν Ντερνίς
Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντερνίς, η μπάλα πέρασε άουτ
34' Κίτρινη κάρτα Σεντ Ετιέν Ταυλαρίδης
34' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Ντιόγκο
39' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Πάντος
42' Ευκαιρία Ολυμπιακός Λέτο
Σέντρα σουτ του Λέτο από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ζανό
43' Σουτ Ολυμπιακός
Φιλόδοξο σουτ του Όσκαρ που προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ζανό ο οποίος ωστόσο μπλόκαρε
45' Κεφαλιά Ολυμπιακός Άντζας
Εκτέλεση φάουλ του Όσκαρ, ο Άντζας πήρε την κεφαλιά, ο Ζανό μπλόκαρε
45' Λήξη ημιχρόνου
45' Γκολ Σεντ Ετιέν Παγέ
Εκπληκτικό σουτ του Παγέ περίπου από το ύψος του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Νικοπολίδη
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Ντάρμπισιρ στη θέση του Όσκαρ
49' Σουτ Ολυμπιακός Όσκαρ
Σουτ του Όσκαρ, η μπάλα κατέληξε άουτ
58' Γκολ Σεντ Ετιέν Ιλάν
Κεραυνός του Ιλάν από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, ο Νικοπολίδης προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ
62' Αλλαγή παίκτη Σεντ Ετιέν
Ο Ζιλιοτί στη θέση του Παγέ
65' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Λέτο
65' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Μήτρογλου στη θέση του Ντιόγκο
70' Σουτ Σεντ Ετιέν Ντερνίς
Σουτ στην κίνηση του Ντερνίς από το ύψος της μεγάλης περιοχής μετά από σέντρα του Μιραλάς από τα δεξιά, η μπάλα στην αγκαλιά του Νικοπολίδη
73' Αλλαγή παίκτη Σεντ Ετιέν
Ο Μπεναλουάν στη θέση του Ματουιντί
75' Γκολ Ολυμπιακός Όσκαρ
Απίστευτο σουτ του Όσκαρ πολλά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα αφού πρώτα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Ζανό κατέληξε στο βάθος της εστίας του
76' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Μενδρινός στη θέση του Ντουντού
82' Αλλαγή παίκτη Σεντ Ετιέν
Ο Σοζέ στη θέση του Βαρό
84' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Μενδρινός
89' Ευκαιρία Ολυμπιακός Μενδρινός
Καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό με τον Μενδρινό να επιχειρεί το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά την μπάλα να βρίσκει σε αντίπαλα πόδια και να περνά δίπλα από την εστία του εξουδετερωμένου Ζανό
90' Έναρξη καθυστερήσεων 3 λεπτά
90' Λήξη αγώνα

































































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ