ΙΤΑΛΙΑ

Serie A: Μακράν πιο ακριβοπληρωμένος τεχνικός ο Κόντε

Serie A: Μακράν πιο ακριβοπληρωμένος τεχνικός ο Κόντε
LARS BARON, POOL PHOTO VIA AP

Ο Αντόνιο Κόντε απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής όντας ο πιο ακριβοπληρωμένο τεχνικός του Καμπιονάτο με ετήσιες απολαβές ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, με τον επόμενο της λίστας, Πάουλο Φονσέκα, να παίρνει κάτω από 3 εκατομμύρια.

Μετά τη λίστα με τις ετήσιες απολαβές όλων των παικτών της Serie A, αλλά και συνολικά κάθε ομάδας της πρώτης κατηγορίας του ιταλικού πρωταθλήματος, την οποία δημοσίευσε η "Gazzetta dello Sport", ήταν η σειρά των προπονητών να μπουν στο μικροσκόπιο της ιταλικής εφημερίδας.

Ο προπονητής που τραβάει αναπόφευκτα όλα τα βλέμματα δεν είναι άλλος από τον Αντόνιο Κόντε, με τον τεχνικό της Ίντερ να βλέπει τον τραπεζικό λογαριασμό του να φουσκώνει κατά 12.000.000 ευρώ για κάθε σεζόν που βρίσκεται στους νερατζούρι, με τον αμέσως επόμενο της λίστας, Πάουλο Φονσέκα, να απέχει έτη φωτός, με τον προπονητή της Ρόμα να κερδίζει 9,5 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα από τον Κόντε.

Το πόντιουμ συμπληρώνει ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι που καθοδηγεί εξαιρετικά την Αταλάντα τα τελευταία χρόνια, με τις ετήσιες αποδοχές του να είναι 2,2 εκατομμύρια ευρώ ενώ την 4η θέση τη μοιράζονται οι Σιμόνε Ιντζάγκι, Στέφανο Πιόλι και Σίνισα Μιχάιλοβιτς με ετήσιες απολαβές ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Σημειώνεται πως ο διάδοχος του Μαουρίτσιο Σάρι στον πάγκο της Γιουβέντους, Αντρέα Πίρλο, αμείβεται με 1,8 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από τους πρωταθλητές Ιταλίας, με τους Λιβεράνι και Ιταλιάνο να βρίσκονται στην τελευταία θέση της σχετικής λίστας με ετήσια κέρδη από τις ομάδες τους ύψους 500.000 ευρώ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΛΙΣΤΑ:

ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΣΕ ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ
Ίντερ Αντόνιο Κόντε 12
Ρόμα Πάουλο Φονσέκα 2,5
Αταλάντα Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι 2,2
Λάτσιο Σιμόνε Ιντζάγκι 2
Μίλαν Στέφανο Πιόλι 2
Μπολόνια Σίνισα Μιχάιλοβιτς 2
Γιουβέντους Αντρέα Πίρλο 1,8
Σαμπντόρια Κλάουντιο Ρανιέρι 1,8
Νάπολι Τζενάρο Γκατούζο 1,5
Κάλιαρι Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο 1,5
Τορίνο Μάρκο Τζαμπάολο 1,5
Σασουόλο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι 1,1
Μπενεβέντο Φιλίπο Ιντζάγκι 1
Βερόνα Ίβαν Τζούριτς 1
Φιορεντίνα Τζουζέπε Ιακίνι 0.9
Τζένοα Ρολάντο Μαράν 0,85
Ουντινέζε Λούκα Γκότι 0,6
Κροτόνε Τζοβάνι Στρόπα 0,6
Πάρμα Φάμπιο Λιβεράνι 0,5
Σπέτσια Βιντσέντζο Ιταλιάνο 0,5

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΙΝΤΕΡ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ