ΑΕΚ

Σεβίλλη-ΑΕΚ: 2-0

Σεβίλλη-ΑΕΚ: 2-0
Σέζαρ

Ο Χεσούς (Ιησούς) Νάβας εξελίχθηκε στο... διάβαλο της ΑΕΚ, η οποία αν και στάθηκε καλά στη Σεβίλλη, ηττήθηκε στην επανάληψη με 2-0

Ο Χεσούς Νάβας εξελίχθηκε σε δήμιο της ενωσης, δημιουργώντας και τα δύο γκολ των Σεβιγιάνων. Ο Αρουαμπαρένα δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό του 22χρονου, με την Ενωση να έχει κορυφαίο του γηπέδου τον Ενσαλίβα που έτρεξε ασταμάτητα 90μ λεπτά, κάνοντας τα λιγότερα λάθη από όλους.
Συγκινητικός ήταν και ο μόνος του Λυμπερόπουλος, ενώ και ο Δέλλας αποτέλεσε πραγματικό ηγέτη τγς ομάδας. Αρκετά λάθη από τον Ζήκο στο νευραλγικό χώρο του κέντρου, ενώ ο Μορέτο αν και έπιασε αρκετά σουτ, δεν απέφυγε κάποια επιπόλαια λάθη που προκάλεσαν κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία της ενωσης.

Η ΑΕΚ τώρα χρειάζεται τη βοήθεια του κόσμου της, αλλά και ένα μικρό θαύμα στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ σε 14 βράδια, για να καταφέρει να περάσει την κορυφαία ίσως ευρωπαϊκή ομάδα της τελευταίας διετίας.

Το ματς
O Λορέντσο Σέρα Φερέρ δεν επεφύλασσε εκπλήξεις ως προς τον καταρτισμό της ενδεκάδας. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μορέτο, στο κέντρο της άμυνας το δίδυμο Δέλλα, Άλβες με βοήθειες στα πλάγια τον γνώστη της Ισπανικής πραγματικότητας Αρουαμπαρένα στα αριστερά και τον Ράμος στα δεξιά. Στο κέντρο ως αμυντικά χαφ ξεκίνησαν οι Ζήκος, Ενσαλίβα, με τον Σέζαρ αριστερά και τον Μαντούκα δεξιά. Σε ελεύθερο ρόλο ήταν ο Ριβάλντο, ενώ τον άχαρο ρόλο της αιχμής του δόρατος είχε ο Λυμπερόπουλος.

Από την άλλη πλευρά ο Χουάντε Ράμος απόντων των Άλβες, Αντριάνο και Εσκουντέ ξεκίνησε με τους Πάλοπ, Πουέρτα, Χίνκελ, Μπουλαρούζ, Ντραγκουτίνοβιτς, Πόουλσεν, Κάπελ, Νάβας, Μαρέσκα, Κανουτέ, Φαμπιάνο.

Το πρώτο ημίχρονο επί ίσοις όροις

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ, πέρα από κάποια διαστήματα που η Σεβίλλη με τη βοήθεια του κόσμου της πίεσε, κοίταξε στα μάτια την μεγάλη της αντίπαλο και έπαιξε ως ίση προς ίση. Καλή κυκλοφορία της μπάλας, περιορισμένα λάθη στην άμυνα και ένας εξαιρετικός Ενσαλίβα που ήταν πραγματικά άψογος, είχαν ως αποτέλεσμα η ΑΕΚ να κρατάει το παιχνίδι στο μηδέν.

Μάλιστα υπήρξαν διαστήματα κατά τα οποία η Ενωση έλεγξε το ρυθμό και όποτε βρήκε χώρους έφτασε στην περιοχή του Πάλοπ με αξιώσεις. Ο Λυμπερόπουλος όμως ήταν πολύ μόνος, καθώς οι Μαντούκα, Σέζαρ έπρεπε να προσέχουν πολύ τα ανασταλτικά τους καθήκοντα ενώ ο Ριβάλντο αν και πολύ καλός κινούταν μακριά από την περιοχή των Ισπανών.

Πρώτη φορά που η Σεβίλλη φάνηκε απειλητική ήταν το 6ο λεπτό, όταν ο 19χρονος Καπέλ βρήκε χώρο από αριστερά σέντραρε, αλλά η κεφαλιά του Νάβας στο δεύτερο δοκάρι δεν απείλησε τον Μορέτο που έκλεισε σωστά τη γωνία του. Η αλήθεια είναι πως η Σεβίλλη ότι καλό έκανε στο πρώτο ημίχρονο δημιουργήθηκε από τα άκρα, με τον Ράμος και τον Αρουαμπαρένα να αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα με αντιπάλους τους Κάπελ και Νάβας αντίστοιχα.

Στο 9' λοιπόν ήταν η σειρά το Νάβας να μπει από τα δεξιά, να γυρίσει τη μπάλα στον επερχόμενο Μαρέσκα, το σουτ του οποίου έδιωξε σε κόρνερ ο Μορέτο. Εδώ εντοπίζεται άλλο ένα πρόβλημα της ΑΕΚ, καθώς ο Ιταλος ξέφeυγε συχνά από την προσοχή του έμπειρου Έλληνα μέσου και επιχείρησε πολλά σουτ, ενώ δημιούργησε και αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις για τους γηπεδούχους, όπως το σουτ στο 30' αφύλαχτος στην αγκαλιά του Μορέτο.

Η ΑΕΚ έκανε την πρώτη της επίσκεψη στο 13' με τον Λυμπερόπουλο να κερδίζει το κόρνερ το οποίο εκτέλεσε ο Σέζαρ, αλλά η κεφαλιά του Αρουαμπαρένα από το ύψος του πέναλτι έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Δεύτερη επίσκεψη ήταν στο 24' όταν Ρίμπο, Σέζαρ συνδυάστηκαν, η μπάλα έφτασε στον Λυμπερόπουλο, αλλά εκείνος δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον προσωπικό του φρουρό, τον Μπουλαρούζ και χάθηκε η ευκαιρία.

Το πεντάλεπτο 26'-31' απέκτησε έναν φοβερό ρυθμό, με την ΑΕΚ να συμμετέχει χωρίς να φοβάται. Στο 26' ο Μαρέσκα έκανε τη σέντρα ο Φαμπιάνο έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο ίδιο λεπτό ο Ριβάλντο επιχείρησε έναν κεραυνό από 35 μέτρα με τον Πάλοπ να αποκρούει δύσκολα, στην πρώτη απειλητικκή φάση της Ενωσης. Στο 28 σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση ο Νάβας βρέθηκε στο ύψος της περιοχής, σούταρε, αλλά ο Άλβες είχε βάλει την προβολή κόντραρε τη μπάλα για να φτάσει σιγά στην αγκαλιά του Μορέτο.

Μετά από αυτό το πεντάλεπτο, η ΑΕΚ ισορρόπησε το ρυθμό, κράτησε μπάλα, ενώ οι Δέλλας, Άλβες, Ενσαλίβα ήταν αλάνθαστοι. Επίσης οι Ράμος, Αρουαμπαρένα συγκεντρώθηκαν περισσότερο στις απαιτήσεις του παιχνιδιού. Ωστόσο στο 38' ο Μορέτο έκανε δύο αλλεπάλληλα λάθη, τα οποία έφεραν τον Κανουτέ σε καλή θέση για να τον κόψει με υπερένταση ο Αρουαμπαρένα.

Η φάση του ημιχρόνου
Οι παίκτες της Σεβίλλης εκτέλεσαν γρήγορα το φάουλ, έπιασαν στον ύπνο την άμυνα της ΑΕΚ ο Νάβας έκανε τη γλυκειά σέντρα, ο Καπέλ ήρθε στο δεύτερο δοκάρι έκανε την προβολή για να διώξει ενστικτωδώς ο Μορέτο, διορθώνοντας το λάθος του η μπάλα έφτασε ξανά στο μικρό, αλλά το πλασέ του πέρασε πάνω από τα δοκάρια προς ανακούφιση των παικτών της Ενωσης.

Η ΑΕΚ έχασε λίγο την αυτοσυγκέντρωση της σε αυτό το σημείο και στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο δαιμόνιος Καπέλ από αριστερά έκανε τη σέντρα σουτ, ευτυχώς λίγο πιο ψηλά από τον Κανουτέ. Στο 45' ο Ντραγκουτίνοβιτς έκανε τη σέντρα ο Φαμπιάνο έπιασε μόνος την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η ΑΕΚ στις καθυστερήσεις πλησίασε ξανά στην περιοχή της Σεβίλλης, όταν ο Ρίμπο έκανε τη σέντρα στην πλάτη της άμυνας, για να πιάσει την κεφαλιά ο Σέζαρ στην αγκαλιά του Πάλοπ. Ο Βραζιλιάνος της ΑΕΚ ίσως μπορούσε να είχε κάνει κάτι καλύτερο.

Το δεύτερο ημίχρονο. Στις ορέξεις του Νάβας...και του δοκαριού
Η ΑΕΚ στο δεύτερο ημιχρονο παραδόθηκε στις ορέξεις του εκπληκτικού Χεσούς Νάβας. Ο Αρουαμπαρένα δεν μπόρεσε ουσιαστικά να τον κόψει ούτε μια φορά, ενώ αρνητικός ήταν και ο Ζήκος με τον Ράμος. Ο Ενσαλίβα προσπαθούσε να καλύψει όλες τις τρύπες αλλά αυτό ήταν ανθρωπίνως αδύνατο.

Με τη συμπλήρωση δύο λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο, η Σεβίλλη άνοιξε το σκορ, όταν ο Κανουτέ βρήκε πολύ ωραία δεξιά τον Νάβας, αυτός προχώρησε, ο Αρουαμπαρένα δεν μπόρεσε να τον κόψει, ο νεαρός έβγαλε τη παράλληλη σέντρα, ο Μορέτο δε μπόρεσε και ο Φαμπιάνο προ κενής εστίας έκανε το 1-0.

Στο 55' ο Ριβάλντο έκτέλσε ένα φάουλ από αριστερά, αλλά ο Πάλοπ έκανε την έηοδο και έδιωξε σε κόρνερ προ του Λυμπερόπουλου, ο οποίος είχε πάρει καλή θέση. Στο 63' ο Λύμπε έκανε μια σέντρα σουτ από δεξιά θέλοντας να αιφνιδιάσει τον Πάλοπ ο οποίος μπλόκαρε πριν αυτή περάσει τη γραμμή. Ένα λεπτό πριν ο Φαμπιάνο είχε μοναδική ευκαιρία με κεφαλιά αφύλαχτος, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ άρχισαν όπως ήταν φυσιολογικό να κουράζονται, με τον Ριβάλντο να μην μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό, έχοντας κι έναν τραυματισμό πάνω από το γόνατο. Έτσι ο Φερέρ προχώρησε στις πρώτες διορθωτικές κινήσεις, με τον Καφέ να μπαίνει στη θέση του Ράμος. Ο Ενσαλίβα γύρισε δεξί μπακ και ο Καφές δίπλα στο Ζήκο.

Στη συνέχεια, στο 67' ο Κονέ πέρασε στη θέση του Ρίμπο. Παρόλαυτά, η Σεβίλλη ανέβασε κι άλλο το ρυθμό της και με κινητήριο μοχλό τον Νάβας έφτασε και σε δεύτερο γκολ, όταν ο Νάβας πήρε τη μπάλα ακριβώς στο κέντρο και ξεκίνησε μια εντυπωσιακή επέλαση. Αφού πρώτα πέρασε σαν σταματημένο τον Καφέ, στη συνέχεια με τον ίδιο τρόπο πέρασε τον Ζήκο, την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον αφύλαχτο Κανουτέ, με τον επιθετικό από το Μάλι να μη δυσκολεύεται να γράψει το 2-0 απέναντι από τον Μορέτο.

Στο 73' ο Ρενάτο άλλαξε ωραία τη μπάλα με τον Φάτσιο στοο κέντρο, έφτασε προ του Μορέτο, αλλά αντί να πλασάρει θέλησε να κρεμάσει τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ ο οποίος κατάλαβε την πρόθεση του αντίπαλου επιθετικού. Η Σεβίλλη από το σημείο αυτό έριξε το ρυθμό της και η ΑΕΚ προσπάθησε να κάνει κάτι καλό, έχοντας πάντα στο νου την άμυνα.

Άτιμο δοκάρι
Στο 83' η ΑΕΚ έχασε τη μεγαλύτερη ευλκαιρία του αγώνα, όταν ο Ζούλιο Σέζαρ βρέθηκε έξω από την περιοχή, έκανε δύο προσποιήσεις μπροστά στον Πόουλσεν και σούταρε ξαφνικά για να δει τη μπάλα να εξοστρακίζεται στη συμβολή των δοκών του ανήμπορου να αντιδράσει Πάλοπ. Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία για να καταφέρει να φύγει με κάτι καλό από την Ανδαλουσία η ΑΕΚ.


Η 11άδα των γηπεδούχων Σεβίλλη
(Χουάντε Ράμος): Πάλοπ, Φάτζιο, Χίνκελ, Μπουλαρούζ, Ντραγκουτίνοβιτς, Πόουλσεν, Κάπελ, Χ. Νάβας, Μαρέσκα, Κανουτέ, Λουίς Φαμπιάνο
Η 11άδα των φιλοξενούμενων ΑΕΚ
(Λορέντζο Σέρα Φερέρ): Μορέτο, Δέλλας, Άλβες, Ράμος, Αρουαμπαρένα, Ζήκος, Ενσαλίβα, Μαντούκα, Σέζαρ, Λυμπερόπουλος, Ριβάλντο
1' Έναρξη αγώνα
3' Σουτ ΑΕΚ Ζούλιο Σέζαρ
Μακρινό σουτ απο τον Ζούλιο Σέζαρ απελπιστικά άουτ.
6' Ευκαιρία Σεβίλλη Χεσούς Νάβας
Σέντρα απο τον Καπέ ο Χεσούς Νάβας έπιασε τη κεφαλιά όμως το Μορέτο δεν δυσκολεύται να μπλοκάρει την μπάλα.
7' Σχόλιο
Η Σεβίλλη έχει το πλήρη έλεγχο του αγώνα, όμως η Ένωση δείχνει μέχρι στιγμής να αντιστέκεται.
9' Ευκαιρία Σεβίλλη Μαρέσκα
Γλυκιά σέντρα απο τα δεξιά του Χέσους Νάβας όμως του σουτ στην κίνηση του Μαρέσκα δεν ήταν δυνατό και απο τα χέρια του Μορέτο βγαίνει κόρνερ.
12' Ευκαιρία ΑΕΚ Λυμπερόπουλος
Ωραίο ένα-δύο απο τον Ριβάλντο και τον Λυμπερόπουλο, με τον τελευταίο να κάνει το σουτ και η μπάλα απο τις κόντρες καταλήγει κόρνερ.
17' Ευκαιρία Σεβίλλη Κανουτέ
Σέντρα απο τα αριστερά του Ντραγκουτίνοβιτς ο Κανουτέ στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ δεν προλαβαίνει να κάνει την προβολή.
21' Σχόλιο
Η ΑΕΚ έχει κλείσει τους δρόμους στους Σεβιγιάνους όμως οι εκρήξεις των Ανδαλουσιανών είναι κίνδυνος θάνατος.
24' Ευκαιρία ΑΕΚ Λυμπερόπουλος
Πολύ ωραία ενέργεια απο τον Ζούλιο Σέζαρ που κάνει την πάσα στον Λυμπερόπουλο, με τον Έλληνα επιθετικό να μην προλαβαίνει να κάνει το σουτ.
25' Ευκαιρία Σεβίλλη Λούις Φαμπιάνο
Ο Μαρέσκα εκτέλεσε ένα φάουλ απο τα δεξιά αρκετά μέτρα μακρυά απο την περιοχή ο Λούις Φαμπιάνο έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε άουτ.
26' Ευκαιρία ΑΕΚ Ριβάλντο
Μακρινό σουτ απο τον Ριβάλντο που λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον Πάλομπ, με τον Ισπανό τερματοφύλακα να μπλοκάρει.
27' Ευκαιρία Σεβίλλη Χεσούς Νάβας
Αληγορία απο την άμυνα της ΑΕΚ, ο Χεσούς Νάβας έκανε το σουτ λίγο έξω απο την μεγάλη περιοχή όμως ο Μορέτο δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει.
30' Ευκαιρία Σεβίλλη Μαρέσκα
Δυνατό σουτ απο τον Μαρέσκα λίγο έξω απο την μεγάλη περιοχή, μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Μορέτο.
31' Σχόλιο
Πατάει καλά στο γήπεδο η Ένωση καθώς έχει καταφέρει να ρίξει τον τρελό ρυθμό της Σεβίγια.
38' Ευκαιρία Σεβίλλη Καπέλ
Διπλή ευκαιρία απο την Σεβίλλη με τον Καπέλ να κάνει μπροστά απο τέρμα της ΑΕΚ το σουτ, ο Μορέτο αποκρούει, η μπάλα καταλήγει και πάλι στον Καπέλ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.
42' Κίτρινη κάρτα Σεβίλλη Μαρέσκα
42' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Αρουαμπαρένα
45' Ευκαιρία Σεβίλλη Λούις Φαμπιάνο
Πολύ καλή σέντρα απο τα αριστερά του Ντραγκουτίνοβιτς ο Λούις Φαμπιάνο πιάνει την κεφαλιά που καταλήγει όμως άουτ.
45' Έναρξη καθυστερήσεων +1 λεπτό
45' Λήξη ημιχρόνου
45' Σχόλιο
Οι κιτρινόμαυροι τα πάνε περίφημα και έχουν καταφέρει να κρατήσουν το μηδέν στην εστία τους στο πρώτο ημίχρονο.
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Σεβίλλη
Ο Ρενάτο μπήκε στην θέση του Μαρέσκα.
46' Αλλαγή παίκτη Σεβίλλη
Την θέση του Μπουλαρούζ παίρνει ο Κεϊτά.
48' Γκολ Σεβίλλη Λούις Φαμπιάνο
Παράλληλη σέντρα του Χέσους Νάβας απο την μικρή περιοχή και ο Λούις Φαμπιάνο απο πολύ κοντά δεν δυσκολεύεται να ανοίξει το σκορ για την Σεβίλλη.
50' Ευκαιρία Σεβίλλη Καπέλ
Σέντρα απο τον Καπέλ απο τα αριστερά ο Μορέτο πραγματοποιεί λανθασμένη έξοδο και ο Αρουαμπαρένα διώχνει την μπάλα μακριά.
54' Σχόλιο
Οι Σεβιγιάνοι έχουν μπει πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος και μετά το γκολ του Λούις Φαμπιάνο, έχουν γίνει ακόμα πιο απειλητικοί.
55' Ευκαιρία ΑΕΚ Ριβάλντο
Πολύ καλή εκτέλεση φάουλ απο τον Ριβάλντο με τον Πάλομπ να διώχνει με δυσκολία την μπάλα κόρνερ πριν πάρει την κεφαλιά ο Λυμπερόπουλος.
61' Ευκαιρία Σεβίλλη Λούις Φαμπιάνο
Σουτ του Λούις Φαμπιάνο έξω απο την περιοχή η μπάλα με τις κόντρες καταλήγει κόρνερ.
62' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Ράμος περνάει στον πάγκο στην θέση του περνάει ο Παντελής Καφές.
63' Ευκαιρία Σεβίλλη Λούις Φαμπιάνο
Ύστερα απο εκτέλεση κόρνερ ο Λούις Φαμπιάνο παίρνει την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ, όμως η μπάλα καταλήγει λίγο άουτ.
67' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Παναγιώτης Κονέ περνάει στην θέση του Ριβάλντο που δεν μπορεί να συνεχίσει.
68' Γκολ Σεβίλλη Κανουτέ
Καταπληκτική ενέργεια απο τον Χεσούς Νάβας που περνάει Καφέ και Ζήκο δίνει πάσα-μισό γκολ στον Κανουτέ που κάνει το 2-0.
71' Αλλαγή παίκτη Σεβίλλη
Τελευταία ευκαιρία απο τον Χουάντε Ράμος, ο Μαρτί μπαίνει στην θέση του Λούις Φαμπιάνο.
73' Ευκαιρία Σεβίλλη Ρενάτο
Ένα δύο του Φάτζιο με τον Ρενάτο, ο τελευταίος βγαίνει τετ α τετ με τον Μορέτο όμως το σουτ του μπλοκάρει εύκολα ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.
77' Ευκαιρία ΑΕΚ Λυμπερόπουλος
Έξυπνο σουτ έξω απο την μεγάλη περιοχή του Λυμπερόπουλου η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Πάλομπ.
83' Δοκάρι ΑΕΚ Ζούλιο Σέζαρ
Δυνατό σουτ του Ζούλιο Σέζαρ έξω απο την μεγάλη περιοχή η μπάλα σταματάει στην συμβολή των δοκαριών του Πάλομπ.
89' Σουτ ΑΕΚ Καφές
Σούτ απο τον Παντελή Καφέ αρκετά μέτρα έξω απο την περιοχή, ο Πάλομπ δεν δυσκολεύεται να μπλοκάρει την μπάλα.
90' Έναρξη καθυστερήσεων +2 λεπτά
91' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Ζήκος
92' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Στην θέση του Ζήκου περνάει ο Τόζερ.
93' Λήξη αγώνα
Καθαρή νίκη για την Σεβίλλη και πλέον οι κιτρινόμαυροι θα ψάξουν το θαύμα στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ.
















































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ