EURO 2024

Σεβτσένκο: "Στην Ουκρανία εξακολουθεί να σκοτώνεται κόσμος, τα γκολ μας θα φέρουν λύτρωση"

Ukraine's manager Andriy Shevchenko gestures during the Euro 2020 soccer championship quarterfinal soccer match between Ukraine and England at the Olympic stadium, in Rome, Italy, Saturday, July 3, 2021. (Lars Baron/Pool Photo via AP)
Ukraine's manager Andriy Shevchenko gestures during the Euro 2020 soccer championship quarterfinal soccer match between Ukraine and England at the Olympic stadium, in Rome, Italy, Saturday, July 3, 2021. (Lars Baron/Pool Photo via AP) @2021 POOL PHOTO VIA AP/AP IMAGES

Ο Αντρέι Σεβτσένκο στάθηκε στην ξεχωριστή σημασία που έχει για την Ουκρανία η συμμετοχή της στο Euro 2024, την ώρα που βρίσκεται σε πολεμική διαμάχη με την Ρωσία, τονίζοντας πως η χώρα του χρειάζεται τη στήριξη όλου κόσμου.

Η Εθνική Ουκρανίας μετράει αντίστροφα για τη συμμετοχή της στο Euro 2024, όπου συμμετέχει στον 5ο όμιλο μαζί με Βέλγιο, Σλοβακία και Ρουμανία, με τη φετινή παρουσία της να είναι ιδιαίτερη αφού την ώρα που οι παίκτες της θα δίνουν την ψυχή τους στο χορτάρι, το έθνος ζει δύσκολες στιγμές όντας σε πολεμική αντιπαράθεση με τον ρωσικό εισβολέα εδώ και μία διετία.

"Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου θα προσπαθήσει να κρατήσει ψηλά το όνομα της Ουκρανίας, θα σήμαινε πολλά για μας αν έκανε ένα καλό τουρνουά.

Η πρόκρισή μας στην τελική φάση είναι η απόδειξη πως η χώρα θέλει να ζει, να υποστηρίζει, ότι δεν αγνοεί την καθημερινότητα και ότι κοιτάζει πέρα από τον πόλεμο.

Θα μας ανέβαζε το ηθικό αν περνούσαμε τον όμιλο. Όπως οι στρατιώτες στο μέτωπο οφείλουν να αμύνονται, οι παίκτες στο Euro και οι αθλητές μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πρέπει να μας εκπροσωπούν.

Δεν το κρύβω, ο αθλητισμός έχει μεγάλη δύναμη και πρέπει να τη χρησιμοποιεί. Η εθνική είναι μία νεανική και φιλόδοξη ομάδα και αντανακλά τη χώρα μας σήμερα", τόνισε με δηλώσεις του ο άλλοτε δεινός στράικερ της Μίλαν και της Ουκρανίας και νυν πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας του, για να προσθέσει με νόημα:

"Είναι προφανώς πως αυτό το Euro δεν είναι μία οποιαδήποτε διοργάνωση και κάθε γκολ έχει ανεκτίμητη αξία. Ο γκολκίπερ της Ρεάλ, Λούνιν, και ο επιθετικός της Τσέλσι, Μούντρικ, προέρχονται από το Κράσνονταρ, μία περιοχή που συνεχώς καταστρέφεται από τους Ρώσους.

Το αταλέντο της Ντίναμο Κιέβου, Σαπαρένκο, προέρχεται από την Βέλικα Νοβισίλκα, ένα κατεστραμμένο μέρος που σήμερα δεν έχει ούτε νερό ούτε ηλεκτρικό.

Ο Ματβιένκο και ο Ζούμπκοφ, της Σαχτάρ Ντόνετσκ, έχουν γεννηθεί αντίστοιχα στο Σάκι, στην Κριμαία και στην Μακίβκα, περιοχές που έχουν καταληφθεί από τους Ρώσους όπως το Ντόνετσκ, η πόλη του Ταλοβέροφ και του Τρούμπιν.

Ο Μαλινόβσκι που παίζει στην Τζένοα είναι από το Ζίτομιρ, μία περιοχή που δέχεται καθημερινά χτυπήματα από τους εισβολείς.

Δουλέψαμε 2,5 χρόνια για να πάρουμε μέρος σε αυτό το Euro και τώρα μπορούν να συμβούν τα πάντα. Αναγκαστήκαμε να παίξουμε αλλού, μακριά από τις ρίζες μας αλλά βρήκαμε πάντα θέρμη και κόσμο που ενδιαφέρθηκε για την ιστορία μας.

Πιστεύω ότι στο Ευρωπαϊκο Πρωτάθλημα η ομάδα μας δεν θα νιώσει ποτέ μόνη".

Ζούμε τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου με το Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ και παίζουμε με τις καλύτερες αποδόσεις, special promos, ανανεωμένο bet builder αλλά και με football party με μια νέα προσφορά κάθε μέρα. Ευρωπαϊκό θα πει παίζουμε μαζί. Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ.

18+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

TAGS EURO 2024 EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ