ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Σέζνι: "Δεν θα μπορούσα να αγωνιστώ σε μία κατώτερη ομάδα μετά τη Γιουβέντους, η Μπαρτσελόνα ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση"

Poland's goalkeeper Wojciech Szczesny applauds fans at the end of the World Cup group C soccer match between Poland and Saudi Arabia, at the Education City Stadium in Al Rayyan , Qatar, Saturday, Nov. 26, 2022. (AP Photo/Francisco Seco)
Ο Σέζνι χειροκροτεί τους φιλάθλους. © 2022 FRANSISCO SECO/AP IMAGES

Ο Βόιτσεχ Σέζνι αποκάλυψε πως ο λόγος που πήρε μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα, έχοντας προηγουμένως σταματήσει το ποδόσφαιρο, οφείλεται στο γεγονός πως ο ίδιος έψαχνε μία μεγαλύτερη πρόκληση από τη Γιουβέντους.

Ο νέος τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα Βόιτσεχ Σέζνι σε δηλώσεις του στην Sport αναφέρθηκε για τον λόγο που ο ίδιος είχε αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο, καθώς και για τον λόγο που επέστρεψε για χάρη της Μπαρτσελόνα.

Ο Πολωνός εξήγησε πως από τη στιγμή που δεν έβρισκε μία πρόκληση καλύτερη από εκείνη της Γιουβέντους, εκείνος δεν είχε κανένα κίνητρο για να συνεχίσει την καριέρα του σε μία κατώτερη αγωνιστικά ομάδα. Η Μπαρτσελόνα ωστόσο συμπληρώνει τα "κουτάκια" σύμφωνα με τον ίδιο και για αυτό αποδέχθηκε την πρότασή της.

Συγκεκριμένα, ο 34χρονος δήλωσε: "Ήταν απίστευτο προνόμιο να εκπροσωπώ τη Γιουβέντους. Είναι ένας υπέροχος σύλλογος με φανταστικούς οπαδούς. Αλλά δεν μπορούσα να παρακινήσω τον εαυτό μου με μια νέα περιπέτεια σε έναν "κανονικό" σύλλογο όταν αποφάσισα να φύγω. Έπρεπε να είναι μια μεγαλύτερη πρόκληση από τη Γιουβέντους, και δεν υπάρχουν πολλές.

Γι' αυτό δεν ήθελα να προσποιηθώ ότι θα μπορούσα να κινητοποιήσω τον εαυτό μου οπουδήποτε αλλού και προτίμησα να πάω σπίτι μου και να είμαι με την οικογένειά μου. Και εκεί που ένιωθα άνετα, ήρθε η Μπάρτσελόνα. Στην αρχή ζήτησα χρόνο για να το σκεφτώ, αλλά η πρώτη ερώτηση ήταν: "Είναι αυτή η πρόκληση που θέλεις να δεχτείς;". Και μέσα στο μυαλό μου, ήξερα ότι έπρεπε να πω ναι. Είναι εξαιρετικό να έρθεις εδώ και να κάνεις κάτι καλό για αυτόν τον σύλλογο και να είσαι στο επίπεδο που απαιτεί".

Επίσης, ο Σέζνι δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην "Γηραιά Κυρία", λέγοντας πως αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την ομάδα, από την στιγμή που είχε παραγκωνιστεί από τον Ντι Γκρεγκόριο που εξελίχθηκε στον βασικό κίπερ.

"Ο σύλλογος μου είπε ότι ήμουν πολύ ακριβός γι' αυτούς, επειδή αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα και ήθελαν να βρουν μια λύση Από σεβασμό προς τη Γιουβέντους, το κάναμε. Και κάπως έτσι τελείωσε.

Θα μπορούσα να μείνω και να κερδίσω από τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου μου, αλλά πιστεύω στις προσωπικές σχέσεις και ο σύλλογος με σεβάστηκε πολύ. Και πιστεύω επίσης στο κάρμα. Τώρα, θα διανύσω τον τελευταίο χρόνο της καριέρας μου στην Μπάρτσα, τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχω αναλάβει ποτέ. Ο κόσμος με πλήρωσε για τον σεβασμό που έδειξα στη Γιουβέντους".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΙΤΑΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ