ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Σφακιανάκης: "Δίκαιη η νίκη επί της ΑΕΚ"

Σφακιανάκης: "Δίκαιη η νίκη επί της ΑΕΚ"
INTIME SPORTS

Ο Στέλιος Σφακιανάκης τόνισε ότι το πάθος και η θέληση ήταν τα στοιχεία που χάρισαν στον Ατρομητο τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ. Τι είπε για τον πρόσφατο τελικό Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ.

"Νομίζω αν πιέσεις την ΑΕΚ έτσι όπως πρέπει, το στυλ της δεν είναι τόσο δύσκολο για να το αντιμετωπίσεις.

Αν κλείσεις δύο-τρία ατού που έχουν, νομίζω ότι μετά το γυρνάνε στις μεγάλες μπαλιές και ψάχνουν τον Μπέλεκ", είπε μεταξύ άλλων ο Έλληνας μέσος, με δηλώσεις που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την αφιέρωση του γκολ: "Σίγουρα ήταν κάτι που το ήθελα πάρα πολύ. Είναι αφιερωμένο στη γυναίκα μου και στο παιδί που περιμένουμε για δεύτερη φορά και είμαι πολύ χαρούμενος που το πέτυχα".

Για το ότι ο Ατρόμητος δεν παρουσιάστηκε όπως συνήθως παίζει, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο: "Ο σχεδιασμός ενός παιχνιδιού όλη τη βδομάδα μπορεί να είναι διαφορετικός στο παιχνίδι. Εμείς έχουμε έναν τρόπο παιχνιδιού με πάσινγκ γκέιμ και γενικά θέλουμε να έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Νομίζω ότι στο πρώτο 15λεπτο προσπαθήσαμε να το κάνουμε αυτό, αλλά δυστυχώς, δεν ξέρω τους λόγους, δεν το πετυχαίναμε πολύ καλά και γυρίσαμε σε διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Δεν βοήθησε και η ΑΕΚ βέβαια γιατί όταν και η αντίπαλη ομάδα δεν είναι καλή και δεν δημιουργούνται φάσεις και από τις δύο ομάδες, κάπου χαλάει το παιχνίδι".

Για τη δική του πολύ καλή εμφάνιση: "Σίγουρα υπάρχουν κάποιες τακτικές που πρέπει να ακολουθήσουμε. Με την εμπειρία που έχουμε, βλέπουμε πως είναι το παιχνίδι. Ξέραμε ότι το χαρακτηριστικό της ΑΕΚ είναι ότι δεν πρέπει να πάει η μπάλα εύκολα στον Κάρλος. Προσπαθήσαμε να τον σταματήσουμε σε αυτό το σημείο. Νομίζω αν πιέσεις την ΑΕΚ έτσι όπως πρέπει, το στυλ της δεν είναι τόσο δύσκολο για να το αντιμετωπίσεις. Αν κλείσεις δύο-τρία ατού που έχουν, νομίζω ότι μετά το γυρνάνε στις μεγάλες μπαλιές και ψάχνουν τον Μπέλεκ".

Για την αλλαγή στον Ατρόμητο όταν μπήκε ο Σιαλμάς: "Μετά τα γύρισε και πήγα σαν δεύτερος, δίπλα στον Μπάλλα, εγώ, καθαρά σαν αμυντικό χαφ και μπροστά τον Τάτο. Επειδή ο Σιαλμάς είναι πιο γρήγορος από τον Λυμπερόπουλο, πήγαν οι αμυντικοί μας δύο μέτρα πίσω και αναγκαζόμουν εγώ και έπαιζα σαν κόφτης για να κόβω τις κάθετες που θα προσπαθούσαν να γινόταν. Και αυτή ήταν η αλλαγή που έγινε μετά το 1-0".

Για το αν άλλαξαν τα σχέδιά τους μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί της Στουρμ Γκρατς: "Δεν προσαρμοζόμαστε στην άλλη ομάδα. Θέλουμε να παίξουμε την μπάλα που ξέραμε. Αλλιώς το σχεδιάζεις όλη την εβδομάδα και αλλιώς πηγαίνει μέσα στο παιχνίδι. Είναι πολλοί παράγοντες. Νομίζω όμως, ότι έτσι όπως πήγε το παιχνίδι, δείξαμε περισσότερο πάθος και θέληση και δίκαια πήραμε το 1-0".

Για το ότι ο Ατρόμητος έχει "κλέψει" θετικά την παράσταση: "Αυτά γίνονται στις ομάδες. Και στις καλύτερες οικογένειες γίνονται αυτά. Πραγματικά είμαστε καινούρια ομάδα. Δεν είναι παράλογο αυτό. Υπάρχουν στιγμές που ένα παιχνίδι μπορεί να σου πάει πολύ στραβά. Δυστυχώς κάναμε δύο κακές εμφανίσεις, με Ξάνθη και ΠΑΟΚ, αλλά από εκεί και πέρα, εκεί μπορείς να κρίνεις αν είσαι καλή ή κακή ομάδα, δηλαδή αν μπορείς να τα ξεπεράσεις αυτά τα πράγματα. Νομίζω όσο χρειάστηκε σε ορισμένα παιχνίδια να δείξουμε αυτό που μπορούμε, το κάναμε και πήραμε το αποτέλεσμα και για αυτό τον λόγο είμαστε ψηλά".

Για το ότι ο Ατρόμητος είναι μέσα στους στόχους τους: "Ακόμα δεν τα έχουμε βγάλει φέτος όλα, δεν είμαστε τόσο καλοί όσο πέρυσι. Φέτος έχουμε το καλό ότι κάνουμε καλύτερη διαχείριση αποτελέσματος. Με μία ευκαιρία μπορεί να βάλουμε γκολ, ενώ πέρυσι μπορεί να κάναμε δέκα ευκαιρίες και να βάζαμε ένα γκολ και σε μία φάση να γινόταν το 1-1, όπως έγινε σε πολλά παιχνίδια και χάσαμε πολλούς βαθμούς έτσι. Η περσινή ομάδα αν είχε λίγο τύχη θα ήταν πολύ ψηλά. Φέτος είμαστε πιο καλοί στη διαχείριση του αποτελέσματος. Στις λίγες ευκαιρίες έχουμε το εύκολο γκολ και αυτό βοηθάει πάρα πολύ την ομάδα".

Για το όνειρο της ευρωπαϊκής συμμετοχής που έχουν οι οπαδοί: "Ο φίλος του Ατρόμητου περιμένει πάρα πολλά, περιμένει την Ευρώπη, το ακούμε σε κάθε ματς στην έδρα μας. Πρέπει να έχουμε χαμηλά το κεφάλι εμείς οι ποδοσφαιριστές, να μην το σκεφτόμαστε ακόμα αυτό. Τώρα τελειώνει ο πρώτος γύρος. Κάθε παιχνίδι να βάζουμε ένα λιθαράκι ώστε να διατηρηθεί η ομάδα εκεί ψηλά που είναι. Με λίγο τύχη και να ανεβάσουμε λίγο την απόδοσή μας μπορούμε να είμαστε ψηλά και στο τέλος μακάρι να είμαστε εκεί που θέλουν".

Για το τι του έχει κάνει τη θετικότερη εντύπωση στο πρωτάθλημα: "Περίεργο πρωτάθλημα φέτος, ξεκίνησαν αργά ορισμένες ομάδες, στην αρχή μέχρι να βρουν τα πατήματά τους άλλες... Αυτό που μου αρέσει είναι που δεν υπάρχουν αποτελέσματα που μπορείς να περιμένεις. Σε ένα παιχνίδι μπορείς να δεις οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Αυτό νομίζω ότι είναι το καλό".

Για τη μεγαλύτερη στιγμή στον Ατρόμητο μέσα στο 2011: "Είναι όταν περάσαμε τον Βόλο, ό,τι πιο ευχάριστο να βλέπεις κόσμο στον δρόμο να σε περιμένει. Είναι μεγάλη υπόθεση. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι εκείνη τη στιγμή. Αλλά και ο τελικός μέχρι τον εθνικό ύμνο, μετά από εκεί δεν θυμάμαι τίποτα. Δεν θέλω να θυμάμαι κάτι. Ούτε τον εθνικό ύμνο γιατί εκεί ξεκίνησαν όλα. Με το που βγήκαμε από τα αποδυτήρια να πάμε να στηθούμε να ξεκινήσει το παιχνίδι έχω ένα μπλακ άουτ. Δεν θυμάμαι τίποτα, δεν θέλω να θυμάμαι τίποτα, σαν να μην έγινε ποτέ αυτή η μέρα. Προσωπικά για μένα σαν να μην έγινε ο τελικός. Ήταν μια πολύ ευχάριστη στιγμή για μένα. Μπορεί να έχω πάρει κύπελλο με τον Ολυμπιακό, αλλά είναι διαφορετική περίπτωση ο Ολυμπιακός με τον Ατρόμητο. Βγάλαμε τον κόσμο έξω από τα σπίτια τους, στους δρόμους. Ήταν μια ευχάριστη στιγμή για τον Ατρόμητο και το ελληνικό ποδόσφαιρο νομίζω. Και δυστυχώς δεν το χαρήκαμε όσο έπρεπε. Ειλικρινά όταν βγήκα για το ζέσταμα ήμουν πολύ χαρούμενος, αλλά όταν ξαναβγήκα για να ξεκινήσει το παιχνίδι και άρχισαν τα επεισόδια, από εκεί και πέρα δεν υπάρχει τελικός".

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ