ΑΡΗΣ

Σηφάκης: "Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος"

Σηφάκης: "Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος"
Σηφάκης

O Σηφάκης μίλησε μεταξύ άλλων για την μέχρι τώρα πορεία και τις προοπτικές του φετινού Άρη αλλά και για τον ρόλο του στην ομάδα

" Είναι αλήθεια ότι η ομάδα δεν έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα. Νομίζω ότι καθοριστικό ρόλο όσον αφορά την εικόνα της ομάδας στο πρώτο κομμάτι της σεζόν έπαιξε ο αποκλεισμός από το Κύπελλο UEFA. Οι προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί ήταν τόσο υψηλές που ήταν δύσκολο να διαχειριστούμε με απόλυτη ηρεμία αυτόν τον αποκλεισμό. Η πτώση του ηθικού είχε αντίκτυπο στην απόδοση μας και μεταφράστηκε σε άσχημα αποτελέσματα που δεν αποτύπωναν την πραγματική αγωνιστική δυναμική του Άρη. Σιγά σιγά όμως ξεπεράσαμε το σοκ και τώρα η ομάδα αρχίζει να δείχνει τι μπορεί να πετύχει", εξηγεί ο Μιχάλης Σηφάκης που εκτιμά ότι το ρόστερ του Άρη διαθέτει παίκτες μεγάλης ποιότητας.

" Η ομάδα έχει μεγάλη ποιότητα. Έχει παίκτες με ταλέντο, εμπειρία και διάθεση για καλό ποδόσφαιρο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που θα μπορούσε να εκφράσει διαφορετική άποψη. Αυτή η ποιότητα είναι που εγγυάται την αγωνιστική ανάκαμψη. Μπορεί να χάσαμε έδαφος στο ξεκίνημα της σεζόν αλλά έχουμε ήδη αρχίσει να ανακάμπτουμε και έχουμε τις δυνατότητες να καλύψουμε σύντομα την απόσταση που μας χωρίζει από την κορυφή. Κάνει λάθος όποιος βγάζει συμπεράσματα για την τελική κατάταξη μετά από εννιά ή δέκα παιχνίδια".

Ο γκολκίπερ του Άρη πιστεύει ότι η ομάδα μπορεί να φτάσει ψηλότερα από πέρυσι. " Ο πρώτος στόχος στο ξεκίνημα της σεζόν ήταν να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με την περυσινή περίοδο. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα πάρουμε ψηλότερη θέση στη βαθμολογία, ότι θα συγκεντρώσουμε περισσότερους βαθμούς ή ότι θα καταφέρουμε να εκπληρώσουμε το όνειρο της κατάκτησης του Κυπέλλου. Το σίγουρο είναι ότι ο Άρης είναι μια μεγάλη ομάδα που εξ ορισμού βάζει τον πήχη ψηλά και δεν συμβιβάζεται με κάτι λιγότερο από το ρόλο του πρωταγωνιστή. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι στο τέλος ο απολογισμός της χρονιάς θα είναι θετικός".

Ο Μιχάλης Σηφάκης έχει να λέει για τον τρόπο με τον οποίο οι φίλαθλοι του Άρη στηρίζουν την ομάδα.
" Το πρώτο μου εντός έδρας παιχνίδι σε ρόλο βασικού ήταν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η εικόνα που αντίκρισα μπαίνοντας στο γήπεδο αλλά και η ατμόσφαιρα που επικρατούσε έως το τέλος του αγώνα με έκαναν να καταλάβω τι σημαίνει Χαριλάου και πόσο μεγάλη είναι η δυναμική του κόσμου. Αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να καταλάβεις κι εγώ αισθάνομαι τυχερός που παίζω σε αυτό το γήπεδο, μπροστά σε αυτόν τον κόσμο. Αυτό που με συγκινεί περισσότερο όμως είναι ότι οι οπαδοί μας δεν συμπαραστέκονται στην ομάδα μόνον όταν αυτή είναι σε φόρμα και κερδίζει.

Στέκονται στο πλευρό της με ακόμη περισσότερο πάθος και στις περιόδους που τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά και τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θέλουμε. Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό το γήπεδο ήταν γεμάτο παρ' όλο που η ομάδα βρισκόταν χαμηλά στη βαθμολογία και προερχόταν από άσχημα αποτελέσματα. Η αγάπη στην ομάδα φαίνεται στα δύσκολα και ο κόσμος του Άρη έχει αποδείξει ότι δεν την εγκαταλείπει ποτέ. Η βοήθεια που δίνει στην ομάδα είναι απίστευτη".

Ο νεαρός τερματοφύλακας αισθάνεται δικαιωμένος που επέλεξε τον Άρη. " Σας το λέω ειλικρινά, όταν έμαθα ότι ο Άρης ενδιαφέρεται για μένα έπαψα να σκέφτομαι τις άλλες επιλογές που ενδεχομένως είχα εκείνη την περίοδο. Είπα μέσα μου, "αυτή η ευκαιρία δεν μπορεί και δεν πρέπει να χαθεί". Έστω και με μια μικρή καθυστέρηση η μεταγραφή έγινε και αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος για την απόφασή μου. Ελπίζω να δικαιώσω και τους ανθρώπους της διοίκησης που με επέλεξαν και μου εμπιστεύθηκαν μια θέση σε αυτή τη μεγάλη ομάδα".

Αν και στο ξεκίνημα της σεζόν δεν ήταν βασικός, ο Μιχάλης Σηφάκης δεν αισθάνθηκε αδικημένος. "Ήρθα στον Άρη μετά από 20 ημέρες προετοιμασίας και χρειαζόμουν χρόνο για να δουλέψω με την ομάδα και να προσαρμοστώ στο νέο περιβάλλον. Δεν θα ήταν φυσιολογικό να παίζω από την αρχή την στιγμή που ο Κέλεμεν ήταν πιο έτοιμος από μένα και είχε παίξει πολλά ματς την περασμένη περίοδο. Το πρώτο μου ματς συνδέθηκε με την ήττα από τον Εργοτέλη αλλά δεν απογοητεύτηκα και όταν είχα την ευκαιρία να παίξω ξανά βασικός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήμουν έτοιμος".

Η Εθνική, ο Μπουφόν και ο Φαν ντερ Σάαρ

Η κλήση στην Εθνική ομάδα είναι ένα από όνειρα του Μιχάλη Σηφάκη. " Ο Άρης έχει ασφαλώς προτεραιότητα και το μυαλό μου είναι απόλυτα συγκεντρωμένο στις υποχρεώσεις μου με την ομάδα. Η κλήση στην Εθνική είναι πάντως ένας στόχος που θέτει κάθε παίκτης με φιλοδοξίες, κάθε ποδοσφαιριστής που θέλει να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Η μεταγραφή σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Άρης αποτελεί σημαντικό βήμα για την καριέρα μου και πιστεύω ότι μου προσφέρει την ευκαιρία να διεκδικήσω με περισσότερες αξιώσεις την συμμετοχή στην Εθνική ομάδα".

Ο Μιχάλης Σηφάκης θαυμάζει τους μεγάλους Ευρωπαίους τερματοφύλακες αλλά θέλει να διατηρήσει το δικό του προσωπικό στιλ. " Από τους μεγάλους τερματοφύλακες του εξωτερικού ξεχωρίζω τον Μπουφόν και τον Κασίγιας αλλά δεν μπορώ να πω ότι τους θεωρώ πρότυπα. Μου αρέσουν αλλά προτιμώ να έχω το δικό μου στιλ και να κάνω τη δική μου καριέρα βασιζόμενος στις ικανότητες που έχω και στη δουλειά που κάνω καθημερινά στο γήπεδο. Δεν προσπαθώ λοιπόν να μιμηθώ τους τερματοφύλακες που θαυμάζω, απλώς τους παρακολουθώ με ενδιαφέρον".

Σύμφωνα με τον τερματοφύλακα του Άρη η ψυχραιμία θα πρέπει να είναι ένα από τα βασικότερα προσόντα ενός μεγάλου γκολκίπερ. " Ο καλός τερματοφύλακας πρέπει να έχει καλά αντανακλαστικά, σωστή σωματική διάπλαση, έξυπνες τοποθετήσεις και πάνω απ΄ όλα ψυχραιμία. Η ψυχραιμία έχει να κάνει με την ικανότητα να διαχειριστείς οποιαδήποτε κατάσταση και οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί στην διάρκεια του παιχνιδιού. Σου επιτρέπει να μην επηρεάζεσαι από τις συνθήκες του ματς, από την κερκίδα, από την ψυχολογική πίεση που μπορεί να προκαλέσει μια δύσκολη φάση ή ένα λάθος. Είναι λοιπόν το σημαντικότερο προσόν. Κυρίως έχει να κάνει με το χαρακτήρα αλλά βοηθά πολύ και η εμπειρία. Δείτε τον Φαν ντερ Σάαρ. Στον Άγιαξ και την Γιουβέντους ήταν νέος σε ηλικία αλλά δεν ανήκε στους κορυφαίους.

Τα τελευταία χρόνια στην Μάντσεστερ, μολονότι έχει περάσει τα 35, κάνει τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του. Προσωπικά, μπαίνω πάντα στο γήπεδο χωρίς φόβο, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο αντίπαλος, ή πόσο κρίσιμο είναι το ματς. Δεν συμφωνώ καθόλου με τη λογική που λέει ότι αν κάνεις ένα λάθος στην αρχή, είσαι κακός σε όλο το παιχνίδι. Εξάλλου, ο τερματοφύλακας πρέπει να εμπνέει σιγουριά και εμπιστοσύνη σε όλη την ομάδα".






















TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ