ΑΡΗΣ

Σηφάκης: "Δίκαιη η ισοπαλία"

Σηφάκης: "Δίκαιη η ισοπαλία"
σηφακης

Δίκαιο χαρακτήρισε ο Μιχάλης Σηφάκης για το ισόπαλο αποτέλεσμα στον προημιτελικό κυπέλλου Ελλάδας με την Ξάνθη

Ο "πορτιέρο" του Άρη με δηλώσεις του στην "Ερασπορ 101,8" για το αποτέλεσμα και το παιχνίδι δήλωσε: " Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο δεν μπορούσε να παιχτεί υψηλής ποιότητας ποδόσφαιρο λόγω της κατάστασης του αγωνιστικού χώρου ο οποίος ήταν πάρα πολύ "βαρύς". Η ομάδα μας ήταν κουρασμένη τα πόδια μας βαριά και η κατάσταση του γηπέδου δεν μας ευνοούσε γιατί είμαστε ομάδα που παίζει με πάσες και το δυνατό της στοιχείο είναι η τεχνική.

Ήταν το σημαντικότερο παιχνίδι της σεζόν για εμάς και είναι κρίμα να παίζουμε σε τέτοια παιχνίδια σε άδεια γήπεδα χωρίς τους οπαδούς και των δυο ομάδων καθώς το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς τον σπορ και είναι κρίμα να παίζουμε υπό τέτοιες συνθήκες. Πρέπει να βρεθεί κάποια λύση

".

Κόντης: "Είμαστε ικανοί να κατακτήσουμε το κύπελλο"



Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης μίλησε στον "Sentra 103,3" για τον αγώνα με την Ξάνθη και τις ελπίδες πρόκρισης αλλά και γαι τις πιθανότητες κατάκτησης του κυπέλλου.
Για την ανακοίνωση που έβγαλε ο Άρης μετά το παιχνίδι με την Ξάνθη: " Η ανακοίνωση δε βγήκε εν βρασμώ ψυχής, όπως και κάθε ανακοίνωσή μας. Μελετήσαμε το αποτέλεσμα, τα όσα συνέβησαν και συνήθως οι αποδέκτες δεν ευθύνονται για ό, τι συνέβη”.

Για τα άθλια γήπεδα (λόγω της βροχής) που έπαιξε ο Άρης, το Σαββατοκύριακο και χθες: " Να ξέρετε ότι θα συμφωνούσα μ' αυτό αν δεν ήξερα ότι κάναμε ενέργειες για το γήπεδό μας. Να σας πω ότι αγοράσαμε δύο μηχανήματα 100.000 ευρώ. Το ένα είναι το λεγόμενο του "καρότου" για να απορροφά τα νερά και το άλλο για την σπορά. Αυτά χρησιμοποιούνται μία μέρα πριν τον αγώνα και όχι λίγο πριν την έναρξή του.

Πρέπει να τονίσω ότι η βροχή ήταν πολλή στον αγώνα με τον Πανθρακικό και αναλογούσε για ένα μήνα συνεχούς βροχόπτωσης στη Θεσσαλονίκη. Έπρεπε οι διαιτητές να τολμήσουν και να διακόψουν το παιχνίδι σύμφωνα με το άρθρο 10α του ΚΑΠ, όπου ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος αφού κάνει λόγο για λασπώδη αγωνιστικό χώρο και κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας των ποδοσφαιριστών. Εμάς εννοείται και αγωνιστικά ότι μας συμφέρει να παίζουμε τα παιχνίδια χωρίς αυτήν την ταλαιπωρία

".

Για το παιχνίδι με τη Ξάνθη: " Το παρακολουθήσατε το παιχνίδι με τη Ξάνθη; Είδατε τι έγινε; Κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών όπως συνέβη και στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό".

Για τις δηλώσεις που έκανε μετά την ήττα από τον Πανθρακικό όπου τόνισε ότι αν έπαιζε έτσι η ομάδα της Κομοτηνής με κάθε αντίπαλο θα έβγαινε μέχρι και Τσάμπιονς Λιγκ: " Δε ξέρω που βλέπετε τη μομφή σ' αυτό που είπα. Ζούμε στη χώρα της ειρωνείας και ρωτάτε εμένα γι' αυτό που είπα. Απλά αν έπαιζε όλα τα παιχνίδια ο Πανθρακικός με το ίδιο πάθος θα ήταν ψηλότερα στη βαθμολογία. Αυτό είπα. Στο παιχνίδι μεταξύ μας, οι παίκτες του Πανθρακικού έκαναν προβολές από τριάντα μέτρα μακριά και δε δίσταζαν να βάλουν τα πόδια τους στη φωτιά" .

Για τη διαιτησία και το αν υπάρχει μία "αόρατη" δύναμη που δε θέλει τον Άρη να πάει ψηλά: " Καταρχήν να πω ότι ένα από τα πιο υγιή άτομα είναι ο νυν πρόεδρος της ΕΠΟ, ο Σοφοκλής Πιλάβιος. Προσπαθεί πολύ και σ' αυτό το θέμα και πρέπει όλοι να τον βοηθήσουμε σ' αυτό που κάνει. Όπως και ο πρόεδρος της ΚΕΔ κάνει μεγάλες προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση, ο κ. Τεροβίτσας που είναι ένα πολύ ηθικό άτομο. Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να παίζονται τα παιχνίδια 50-50. Γι' αυτό είναι πολύ λάθος οι ανακοινώσεις που στρέφονται κατά εκείνων. Απλά κάποιοι διαιτητές δεν είναι ίκανοι. Εκεί είναι το πρόβλημα.

Για παράδειγμα στο παιχνίδι με τη Ξάνθη ο Ευθυμιάδης κόβει με οφσάιντ έναν ποδοσφαιριστή μας χωρίς λόγο και μάλιστα είναι και διεθνής. Αλλά τι να γίνει να πούμε στον UEFA ότι επειδή έκανε λάθος δεν πρέπει να διαιτητεύσει. Οι διαιτητές που δεν κάνουν δεν πρέπει να σφυρίζουν. Για παράδειγμα, έχουμε καλούς νέους διαιτητές που έχουν παίξει και μας φέτος όπως ο Σταθόπουλος και ο Σιδηρόπουλος και άλλοι βέβαια. Κάνουν ανθρώπινα λάθη μεν αλλά είναι ανθρώπινα. Χάσαμε στο πρωτάθλημα από τη Ξάνθη παρότι υπήρχε η φάση με το οφσάιντ του Κάλβο αλλά δώσαμε συγχαρητήρια στον κ. Κάκο. Δε σημαίνει ότι όποτε χάνουμε πρέπει να κατηγορούμε το διαιτητή. Έχουμε κάνει φέτος μία υπερπροσπάθεια. Που θα πάει η επένδυση που έγινε δηλαδή όταν από μία λάθως εκτίμηση ενός επόπτη χάνεις το παιχνίδι. Και ο κόσμος έτσι νιώθει αδικημένος".

Για το αν έχει μερίδιο ευθύνης και ο Άρης γι' αυτές τις ήττες και τους χαμένους βαθμούς: " Ναι αλλά το θέμα εκεί έχει να κάνει με την αξιολόγηση του ανθρώπινου δυναμικού. Να σας θυμίσω και τη φάση του Τζόνσον στο ματς με τη Ξάνθη".

Για τον Κούπερ και τη σταθερότητα που δεν υπάρχει σε όλα τα παιχνίδια του Άρη: " Καταρχάς πρέπει να πούμε ότι ο Άρης με τον Πανθρακικό έπαιζε με μείον 8 παίκτες. Έλειπαν οι Ρονάλντο Γκιάρο, Σηφάκης, Αράνο, Ναφτί, Φερνάντες και ο Κόκε μπήκε αλλαγή. Επίσης το γήπεδο ήταν σε άθλια κατάσταση λόγω της λάσπης. Σας λέω ότι ο Κάλβο μετά τον αγώνα ήταν τραυματίας όχι από χτύπημα αντιπάλου αλλά από το γήπεδο. Λογικό λοιπόν ήταν η πιο τυχερή ομάδα να νικήσει. Το πρώτο γκολ του Πανθρακικού προέρχεται από λάθος του τερματοφύλακα και το δεύτερο από μακρινή μπαλιά από την άμυνα, απ' όπου και γίνεται το πέναλτι. Εγώ δεν υποτίμησα τη μεγάλη προσπάθεια του Πανθρακικού και αυτό είπα, ότι δηλαδή δε θέλει και πολύ για να σωθεί. Αρκούν μερικοί ακόμα βαθμοί".

Για το κύπελλο και το αν ο Άρης έχει τη δυνατότητα να το κατακτήσει: " Ο Κούπερ έδωσε την απαιτούμενη σοβαρότητα στους ποδοσφαιριστές και τους έμαθε να κυνηγούν μέχρι τέλους το αποτέλεσμα. Να μην τα παρατούν ποτέ. Ο ίδιος χθες στη Ξάνθη ήταν μέχρι το 94' έξω στη βροχή και προσπαθούσε να εμψυχώσει τους παίκτες. Δίνω συγχαρητήρια σε όλους στην ομάδα μας γιατί απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα και συγκροτημένη και μάλιστα στην έδρα της, κατάφεραν να μείνουμε ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης. Η Ξάνθη είναι μία πολύ υποτιμημένη ομάδα. Για μένα είναι από τις καλύτερες ομάδες στο πρωτάθλημα. Δεν υπάρχουν πολλές ομάδες που να έχουν παίκτες σαν τον Πόι και τον Έλιγκτον.

Οι παίκτες του Άρη είχαν σθένος και αν καταφέρουμε να παίξουμε έτσι και στο δεύτερο παιχνίδι πιστεύω θα περάσουμε. Θεωρώ ότι είμαστε ικανοί για να κατακτήσουμε το κύπελλο. Βέβαια και οι αντίπαλοι μας πιστεύουν το ίδιο. Μπορεί για παράδειγμα να περάσουμε τη Ξάνθη και να αποκλειστούμε στη συνέχεια στα ημιτελικά από την Καβάλα ή τον Πανιώνιο. Ποτέ δεν ξέρεις. Το έργο του Κούπερ θα φανεί την επόμενη χρονιά. Ήδη η ομάδα έχει πάρει καλούς παίκτες, όπως ο Μεριέμ, ο Τζόνσον, ο Αντού, ο μικρός Ισπανός και με δύο ή τρεις προσθήκες το καλοκαίρι ο Άρης θα πάει πολύ καλύτερα του χρόνου

".

Για τα σενάρια που τον θέλουν να είναι υποψήφιος για τη θέση του τεχνικού διευθυντή σε άλλες ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός: " Αυτό που υπάρχει στον Άρη, μόνο αν το ζήσει κανείς από κοντά θα το καταλάβει. Αυτό το οικογενειακό κλίμα δεν το έχει ούτε η Τσέλσι, ούτε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν υπάρχει το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στον Άρη παντού. Εδώ έχω βρει φίλους και τη δύναμη των οπαδών που σου δίνει κουράγιο στις δύσκολες στιγμές. Δε σκέφτομαι λοιπόν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τουλάχιστον αυτήν τη στιγμή. Δε νομίζω ότι θα βρω κάπου αλλού αυτό που έχω στον Άρη. Το αγκάλιασμα των οπαδών που είναι και αμφίδρομο. Καθημερινά βλέπω μεγάλη ανταπόκριση απ' όλους ακόμα και περπατώντας στους δρόμους της Θεσσαλονίκης".























TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ