ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σημάδια βελτίωσης

Σημάδια βελτίωσης
καραγκούνης

Με σημάδια βελτίωσης οι πράσινοι επικράτησαν 1-0 της Λε Μαν. Πεσέιρο:"Οι κόποι μας φαίνονται"

Στο δεύτερο και πιο δυνατό φιλικό του Παναθηναΐκού επι ελβετικού εδάφους τα στοιχεία των πρασίνων, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, μόνο ως θετικά μπορούν να χαρακτηριστούν καθώς παρά την κούραση αλλά και το γεγονός πως η Λε Μαν είναι πιο έτοιμη (το Γαλλικό Πρωτάθλημα ξεκινάει στις 4/8) το τριφύλλι έδειξε πολύ καλά δείγματα γραφής.
Το δεύτερο μέρος φαίνεται πως ταιριάζει στους πράσινους καθώς όπως και στον αγώνα με την Πιτέστι η εικόνα του πρώτου μέρους ήταν απογοητευτική όμως στην επανάληψη τα πράγματα άλλαξαν.

Με το μυαλό στην κυρίως στην άμυνα και χωρίς καλή ανάπτυξη ο Παναθηναΐκός έδειξε μια μέτρια εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο που ήταν βέβαια κυρίως παιχνίδι κέντρου. Ο Ζοζέ Πεσέιρο παρέταξε την ομάδα του με το κλασικό 4-4-2 χρησιμοποιώντας πολλούς απο τους παίκτες που θα βρίσκονται στην βασική ενδεκάδα την ερχόμενη σεζόν.

Συγκεκριμένα, την εστία του τριφυλλιού, υπερασπίστηκε ο Μάριο Γκαλίνοβιτς, στο κέντρο της άμυνας ήταν ο Γιάννης Γκούμας με παρτενέρ τον Σιόντη στα δεξία ήταν ο Λουκάς Βύντρα, αριστερά ο Σέριτς, το δίδυμο της μεσαίας γραμμής απαρτιζόταν απο τους Τζίολη και Μάτος, αριστερό χαφ ο Σωτήρης Λεωντίου, δεξιά στο κέντρο ο εξαιρετικός Γιώργος Καραγκούνης, ενώ στην γραμμή κρούσης ήταν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ο Βαγγέλης Μάντζιος.

Η πρώτη ευκαιρία για το τριφύλλι ήρθε μόλις στο 10ο λεπτό ύστερα απο περίτεχνη ενέργεια του Βαγγέλη Μάντζιου που ξέφυγε απο δύο παίκτες έκανε μια καλή σέντρα, όμως την προβολή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη μέσα απο την περιοχή δεν δυσκολεύτηκε να αποκρούσει ο τερματοφύλακας της Λε Μαν, Πελέ. Οι πράσινοι είχαν και πάλι την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 25' όταν ο Καραγκούνης ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ έξω απο την περιοχή της Λε Μαν όμως το τεχνικό σουτ του μπλόκαρε δύσκολα ο Πελέ.

Οι Γάλλοι απάντησαν άμμεσα καθώς ένα λεπτό αργότερα ύστερα απο ατομική ενέργεια του Γκραφίτε η μπάλα κατέληξε στον Ματσούι που επιχείρησε δυνατό σουτ μέσα απο την περιοχή όμως ο Γκαλίνοβιτς ήταν παρόν και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Η τελευταία ευκαιρία για το πρώτο μέρος ανήκε και πάλι στον Παναθηναΐκό, όταν ο Σαλπιγγίδης έστρωσε την μπάλα στον Τζιόλη που έκανε το σουτ λίγο έξω απο την μεγάλη περιοχή χωρίς όμως να απειλήσει τον Πελέ.

Καλύτερο πρόσωπο στο δεύτερο μέρος
Στο δεύτερο ημίχρονο -όπως και στον αγώνα με την Πιτέστι- το τριφύλι ανέβασε την απόδοση του, είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την πιο έτοιμη Λε Μαν. Ο Ζοζέ Πεσέιρο προχώρησε σε αρκετές αλλαγές (5 συνολικά), προκειμένου να δοκιμάσει και άλλα πρόσωπα, κάτι που δεν επηρέασε αρνητικά, αλλά θετικά τους πράσινους. Η πολύ καλή αμυντική λειτουργία διατηρήθηκε απο τον Παναθηναΐκό και σε συνδυασμό με την άνοδο της απόδοσης στο επιθετικό κομμάτι, η εικόνα της ομάδας στο αγωνιστικό χώρο βελτιώθηκε.

Η πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος ήταν "πράσινη" και ήρθε στο 49' όταν ύστερα απο κόρνερ του Λεοντίου ο Μάντζιος έπιασε την κεφαλιά μέσα απο την περιοχή όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Ότι δεν κατάφεραν στο 49' το πέτυχαν τελικά έντεκα λεπτά άργοτερα οι πράσινοι καθώς μετά απο εξαιρετική σέντρα του Καραγκούνη απο τα δεξιά, ο Μάντζιος πλάσαρε απο κοντά τον Πελέ και άνοιξε το σκορ.

Απο εκεί και πέρα τα δεδομένα δεν άλλαξαν, με την Λε Μαν να μην απειλεί ουσιαστικά την εστία του Καρνέζη και το τριφύλλι να κυκλοφορεί χωρίς δυσκολία την μπάλα. Στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του αγώνα ο Παπαδόπουλος επιχείρησε ένα σουτ όμως ο Πελέ απέκρουσε την μπάλα και το 1-0 έμελλε να ήταν και το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς (46' Καρνέζης), Βύντρα, Γκούμας, Σιόντης, Σέριτς (58' Νίλσον ), Μάτος, Τζιόλης, Καραγκούνης (75' Ρομέρο ), Λεοντίου (60' Ίβανσιτς ), Σαλπιγγίδης (61' Παπαδόπουλος), Μάντζιος (61' Ν'Ντογέ ).

Λε Mάν: Πελέ, Καμαρά, Σεντράν, Λουβιόν, Καλβέ, Ρομαρίκ, Ταντέ, Ματσούι, Σεσενιό, Ντεμέλο, Γκραφίτε.

Πεσέιρο: "Οι κόποι μας αποδίδουν..."



Ευχαριστημένος απο την απόδοση των παικτών του και την νίκη απέναντι σε μια ομάδα πιο έτοιμη εμφανίστηκε ο προπονητής των πρασίνων, Ζοζέ Πεσέιρο.

"Σίγουρα είναι ευχάριστο το γεγονός πως κερδίσαμε μια ομάδα πιο έτοιμη καθώς η Λε Μαν ξεκινάει το πρωτάθλημα σε μία εβδομάδα και αυτό δείχνει πως οι κόποι μας αποδίδουν σιγά σιγά. Αυτό που προσπαθούμε είναι να προχωράμε βήμα βήμα και κάποια θετικά στοιχεία που δουλεύουμε πολύ στην προπόνηση φάνηκαν, κάποια άλλα δεν φάνηκαν.

Δεν δουλεύουμε για τα φιλικά αλλά για το στόχο μας που είναι το πρωτάθλημα, παρ' όλα αυτά με ικανοποιεί το γεγονός πως κερδίσαμε"

, τόνισε μεταξύ άλλων ο Ζοσέ Πεσέιρο.

Μάλιστα ο Πορτογάλος τεχνικός του Παναθηναΐκού δεν έκρυψε την ικανοποίηση για την προσπάθεια των παικτών τόσο στις προπονήσεις, όσο και στα φιλικά λέγοντας: " Είμαι ευχαριστημένος γιατί βλέπω πως όλοι οι παίκτες δείχνουν συνεχώς διάθεση και προσπαθούν να προσαρμοστούν στην φιλοσοφία μου".































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ