ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σισέ-Ντομί, αιώνιοι φίλοι

Σισέ-Ντομί, αιώνιοι φίλοι
Σισέ Ντομί

Πρωτοβουλία από Σισέ και Ντομί, για την ανεκτικότητα & το σεβασμό του άλλου. Δείτε αποκλειστικά videos

Οι δυο άσοι τέθηκαν επικεφαλής στον διαγωνισμό της πρεσβείας (στα πλαίσια της εβδομάδας γαλλοφωνίας, η οποία πραγματοποιείται σε ολόκληρο τον κόσμο στις 20 Μαρτίου) που απευθύνεται σε Έλληνες μαθητές Λυκείου και φοιτητές.
Όσοι πάρουν μέρος, θα πρέπει να γράψουν ένα κείμενο στα γαλλικά, για τη χάρτα της ανεκτικότητας και του αλληλοσεβασμού στη σύγχρονη κοινωνία και στις καθημερινές επαφές (στον δρόμο, στα γήπεδα, στα σχολεία, κλπ). Κι επειδή η εβδομάδα γαλλοφωνίας συμπίπτει με το μεγάλο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό (21/3), η πρεσβεία της Γαλλίας, είχε την ιδέα να φέρει δίπλα-δίπα τους δυο Γάλλους ποδοσφαιριστές των αιωνίων αντιπάλων.

Ο Ζιμπρίλ Σισέ, μάλιστα, ήταν από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της ιδέας, γιατί όπως είπε "στο φιλικό παιχνίδι που είχαμε δώσει στον Βόλο, είχα ακούσει διάφορα από την εξέδρα. Το ποδόσφαιρο, όμως, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να έρθουν κοντά άνθρωποι ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας κλπ. Και δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε. Στην Ελλάδα, εκτός από το περιστατικό στο Βόλο, νιώθω άνετα και δεν έχω διαπιστώσει προβλήματα ρατσισμού".

Ο Ντιντιέ Ντομί, που συνδέεται φιλικά με τον Σισέ, από τότε που έπαιζαν αμφότεροι στην Αγγλία υπερθεμάτισε: "Αυτό είναι αλήθεια. Το ποδόσφαιρο έχει πολλά πράγματα να προσφέρει. Και επειδή λένε πολλά για τους Έλληνες φιλάθλους, σας διαβεβαιώνω ότι δεν είναι οι χειρότεροι φίλαθλοι στον κόσμο. Έχω δει και ακούσει χειρότερα στην Αγγλία".

Κι οι δυο ρωτήθηκαν για τον αγώνα του ΟΑΚΑ: " Υπόσχομαι στον Ντιντιέ μια ...θερμή ατμόσφαιρα, σε αθλητικά όρια βεβαίως" είπε χαμογελώντας ο Σισέ για να προσθέσει: "Αυτοί οι αγώνες κρίνουν τον τίτλο, άρα εμείς πρέπει να παίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο καλά, για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας".

Ο σέντερ-φορ του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε και για την αφλογιστία των τελευταίων αγώνων: " Το ποδόσφαιρο είναι ... ομαδικό άθλημα. Δεν παίζω μόνος μου".

Ο Ντομί απάντησε: "Κι εμείς θα παλέψουμε. Το πρωτάθλημα, άλλωστε δεν έχει τελειώσει. Θα τα δώσουμε όλα..."

Δείτε αποκλειστικά βίντεο από τη συνέντευξη των δυο Γάλλων ποδοσφαιριστών









Ο Γάλλος πρέσβης Κ.Αρνό, είπε για την παρουσία των δυο συμπατριωτών του: " Έχουμε εδώ κοντά μας δύο μεγάλους παίκτες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δύο εξαιρετικά σύμβολα, που συμβολίζουν την αντιπαλότητα του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Σήμερα είναι εδώ υπερασπιζόμενοι αξίες της αρχαιότητας, όπως ο σεβασμός στους κανόνες και ο σεβασμός στους άλλους και θα είναι οι ανάδοχοι αυτού του διαγωνισμού".

* Για όσους ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό, θα πρέπει να στείλουν το κείμενό τους ηλεκτρονικά σε συνημμένο έγγραφο πριν από τις 5 Μαρτίου στην διεύθυνση: [email protected]. Στο ηλεκτρονικό μήνυμα θα πρέπει να αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία (επώνυμο,όνομα, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση, ηλικία, Λύκεια, ή Σχολή). Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 15 Μαρτίου και κερδίζει ένα δεκαήμερο ταξίδι στο Παρίσι. Καθόλου άσχημα.

























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ