ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σκέψεις για ΟΑΚΑ και μεταγραφές από Σ. Κόκκαλη

Σκέψεις για ΟΑΚΑ και μεταγραφές από Σ. Κόκκαλη
κοκκαλης κουντουρης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μετακόμισης στο ΟΑΚΑ για το C.L άφησε ο Κόκκαλης που είπε:"3-4 μεταγραφές"

Τα θέματα που συζητήθηκαν στο συνέδριο των οργανωμένων οπαδών ήταν πολλά και φυσικά ο μεγαλομέτοχος της Πειραϊκής ΠΑΕ δεν θα μπορούσε να λείπει.
Το πρώτο και σημαντικότερο ζήτημα ήταν η σημασία των μελών. Τόσο ο Σωκράτης Κόκκαλης, όσο και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Γιάννης Συγγελίδης προσπάθησαν να κάνουν σαφές πως τα έσοδα από τα μέλη είναι αυτά που δίνουν ζωή στα τμήματα του Ερασιτέχνη.

Τα οικονομικά προβλήματα είναι πολλά, κάτι που φαίνεται και από την κατάσταση στο τμήμα πόλο και οι δύο ισχυροί άνδρες του συλλόγου στάθηκαν πολύ στην εγγραφή μελλών.

Σ' ότι αφορά τα ποδοσφαιρικά ζητήματα και τον μεταγραφικό σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν, ο Σωκράτης Κόκκαλης έκανε γνωστό πως θα γίνουν 3-4 ακόμη μεταγραφές. Η απόκτηση του Μέλμπεργκ και η παραμονή του Ντάρμπισιρ έχει φέρει χαμόγελα στο μεγάλο Λιμάνι και ο πρόεδρος των "ερυθρολεύκων" ήταν ξεκάθαρος πως θα γίνουν οι σωστές κινήσεις για να ολοκληρωθεί το παζλ.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι η πρόταση που έριξε στο τραπέζι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, να "μετακομίσει" στο ΟΑΚΑ η ομάδα για τα παιχνίδια του Champions League. Το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" μπορεί να είναι η φυσική έδρα και το "κάστρο" των νταμπλούχων, όμως το πρόβλημα με την μικρή χωρητικότητα απασχολεί πολύ τους Πειραιώτες.

Ιδιαίτερα σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης τότε η ζήτηση θα είναι τεράστια και το Φαληρικό γήπεδο πολύ μικρό για να χωρέσει τους "διψασμένους" φίλους των νταμπλούχων.

Αυτή είναι μάλιστα η πρώτη φορά που τίθεται θέμα... μετακόμισης (στο ΟΑΚΑ) και η αλήθεια είναι πως στον Πειραιά το σκέφτονται σοβαρά να μεταφερθούν λίγο πιο βόρεια τις ευρωπαϊκές βραδιές, έτσι ώστε να ικανοποιήσουν τον κόσμο που θέλει να δει την ομάδα από κοντά.

Τέλος, ο διοικητικός ηγέτης των "ερυθρολεύκων" ζήτησε από τους εκροσώπους της "Θύρας 7" να διώξουν από το γήπεδο τους "ταραξίες" που προκαλούν προβλήματα και να προστατεύσουν την ομάδα. Άλλωστε οι νταμπλούχοι Ελλάδας είναι υπότροποι και έχουν μπει στο μάτι της UEFA κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει τους οργανωμένους. Μπορεί στην Ελλάδα το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" να είναι το πιο ασφαλές γήπεδο, όμως στην Ευρώπη έστω και μια χαζή ενέργεια μερικών μπορεί να προκαλέσει τιμωρία της έδρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το συνέδριο απουσίασαν οι αντιπρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος λόγω υποχρεώσεων, ενώ αντίθετα υπήρχε αντιπροσωπία από σχεδόν 100 συνδέσμους των Πειραιωτών από όλη την Ελλάδα.

Συγγελίδης: "Συμμετοχή κάθε Ολυμπιακού"


Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Γιάννης Συγγελίδης, στο 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συνδέσμων της ΘΥΡΑΣ 7 που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο "Γ.Καραϊσκάκης" δήλωσε τα εξής:

"Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια που συμμετέχω στα θέματα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ αισθάνομαι πρώτα στρατιώτης και μετά οτιδήποτε άλλο. Με αυτή την ιδιότητα είμαι εδώ σήμερα. Ενας από εσάς. Αισθάνομαι μεγάλη μου τιμή να είμαι ανάμεσά σας όπως οποιοσδήποτε πραγματικός Ολυμπιακός. Για τον ενιαίο Ολυμπιακό εσείς είστε η ραχοκοκαλιά, εσείς είστε η ατμομηχανή και από όλους εσάς εξαρτάται το μέλλον του μεγαλύτερου συλλόγου στην Ελλάδα και πέραν αυτής.

Στο σύντομο χρονικό διάστημα που ανέλαβα την ηγεσία του Ερασιτέχνη αντιμετωπίσαμε τεράστια προβλήματα και ένα πρωτοφανή πόλεμο. Να θυμίσω μόνο το Χαλάνδρι -και τι δεν έγινε εκεί- και μετά την Πάτρα. Στην Πάτρα ένα όργιο βίας προσπάθησε να μας στερήσει αυτό που δικαιούμαστε. Ολες οι προσπάθειες των αντιπάλων μας πνίγηκαν στα ίδια δίκτυα που άπλωσαν. Προσπάθησαν να μας πνίξουν και πνίγηκαν οι ίδιοι.

Φέτος ζήσαμε μία ανάταση πρωτοφανή σε όλα τα ομαδικά αθλήματα.
-Βόλεϊ ανδρών, πρωτάθλημα και κύπελλο.
-Πόλο ανδρών, πρωτάθλημα και κύπελλο.
-Πινκ-πονκ, πρωτάθλημα γυναικών.
Και συνεχίσαμε...
-Πόλο γυναικών, πρωτάθλημα μέσα στη Βουλιαγμένη από την πρωταθλήτρια Ευρώπης.
-Και έρχεται τον Αύγουστο το 50ο πρωτάθλημα στην κολύμβηση και ο Στίβος.

Όλα αυτά τα καταφέραμε μαζί. Εσείς είστε αυτοί που φέρνετε μαζί με τους παίκτες μας τις νίκες, εσείς είστε αυτοί, που είστε εκεί όταν φαίνεται η πλάστιγγα να γέρνει αντίθετα, εσείς υψώνετε ανάστημα και φωνή. Εμείς είμαστε εκεί να οργανώσουμε, να διαμορφώσουμε την κατάσταση που θα μας οδηγήσει στη νίκη.

Στον Ολυμπιακό, παίκτες και φίλαθλοι είμαστε ένα. Δεν φοβόμαστε ο ένας τον άλλο. Δεν βάζουμε γραμμές. Αλλά δουλεύουμε μαζί για το καλό του Συλλόγου, για το καλό του Ολυμπιακού. Μαζί η νίκη σε όλα τα αθλήματα είναι εφικτή. Και για αυτό χρειάζεται οργάνωση, χρειάζεται υπευθυνότητα και προπάντων χρειάζεται συμμετοχή. Συμμετοχή κάθε Ολυμπιακού.

Είναι αδιανόητο ο Ολυμπιακός να μην έχει τον αριθμό των μελών που ανταποκρίνεται στις δεκάδες γιατί όχι εκατοντάδες χιλιάδες των οπαδών που πραγματικά έχει. Από άκρη σε άκρη, η Ελλάδα και η Γερμανία, η Αμερική, η Αυστραλία, έχουν συνδέσμους, έχουν ανθρώπους σαν κι εσάς που δίνεται όλο σας το είναι για τον Ολυμπιακό.

Προσωπικά θεωρώ ότι όλοι εσείς συντελείτε στη δημιουργία του μεγάλου Ολυμπιακού. Του Ολυμπιακού με όλα τα γράμματα κεφαλαία.

Αυτό είναι που θέλουμε όλοι μας. Η οικογένεια μας να γίνει τεράστια και να αγκαλιάσει όλους τους Ολυμπιακούς. Θέλουμε η αγάπη του κάθε Ολυμπιακού να είναι αναγνωρίσιμη, να είναι έμπρακτη. Θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας. Θέλω να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου. Για την αγάπη μας για τον Ολυμπιακό παίρνουμε χρόνο από την οικογένεια μας, από τους φίλους μας. Από τη δουλειά μας. Από τη ίδια την επιβίωσή μας. Γιατί; Γιατί θέλουμε να πετύχουμε. Γιατί θέλουμε να είμαστε πρώτοι. Γιατί είμαστε περήφανοι. Γιατί είμαστε Ολυμπιακοί.

Σε μία περίοδο σαν τη σημερινή, που η οικονομική κρίση χτυπάει αλύπητα, μικρούς και μεγάλους, ο Ολυμπιακός μας χρειάζεται όλους και προπάντων αυτούς που θυσιάζουμε μεγάλο κομμάτι του εαυτού μας. Ας δώσουμε τη μάχη να φέρουμε ακόμα περισσότερους κοντά μας. Σήμερα, ΟΧΙ του χρόνου. Σήμερα. Γιατί σήμερα χτίζουμε το αύριο.

Αυτό θεωρώ πρωταρχικό στόχο για να κατακτήσουμε αυτά που μας αξίζουν στη συνέχεια.

-Είναι δυνατόν ο Ολυμπιακός να μην έχει το δικό του κολυμβητήριο;
-Είναι δυνατόν ο Ολυμπιακός να μην έχει το δικό του γήπεδο βόλεϊ ή τις δικές του εγκαταστάσεις Στίβου;
Αυτά δεν θα τα κάνει ο Συγγελίδης. Θα τα κάνουμε μαζί. Θα τα κάνουμε μαζί μόνο αν το θέλουμε. Μόνο τότε μπορούν να γίνουν και θα γίνουν.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται κάθε ένα από εσάς, κάθε ένα από εμάς. Θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί. Αρκεί να έχουμε εμπιστοσύνη και πίστη σε αυτά που θέλουμε. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Σαν Ολυμπιακοί τα θέλουμε όλα και θα τα κερδίσουμε όλα".
































Υπέγραψαν Ζεβλάκοβ και Ντομί

Ένα τυπικό θέμα λύθηκε το Σάββατο (20/6), με τους Μίχαλ Ζεβλάκοβ και Ντιντιέ Ντομί να υπογράφουν τα συμβόλαιά τους. Το μεσημέρι του Σαββάτου (20/6) η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε επίσημα την επέκταση της συνεργασίας τους με τους Μίχαλ Ζεβλάκοβ και Ντιντιέ Ντομί. Ο νταμπλούχος Ελλάδας είχε συμφωνήσει με τους δύο ποδοσφαιριστές πριν από την έναρξη των καλοκαιρινών τους διακοπών, όμως τα δύο θέματα ξεκαθάρισαν οριστικά, μετά την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων για τα επόμενα 1+1 χρόνια.

Τόσο ο 33άχρονος (22/4/1976) Μίχαλ Ζεβλάκοβ όσο και ο 31άχρονος (2/5/1978) Ντιντιέ Ντομί αγωνίζονται στον Ολυμπιακό τα τελευταία τρία χρόνια. Ο Πολωνός κεντρικός αμυντικός μετράει 98 συμμετοχές και 2 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις και ο Γάλλος αριστερός οπισθοφύλακας έχει φορέσει συνολικά 55 φορές την ερυθρόλευκη φανέλα, χωρίς γκολ στο ενεργητικό του.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός: " Με την υπογραφή των συμβολαίων τους, διάρκειας για 1+1 χρόνο, ολοκληρώθηκε σήμερα και τυπικά η ανανέωση της συνεργασίας της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με τους ποδοσφαιριστές Μίκαλ Ζεβλάκοφ και Ντιντιέ Ντομί".

Πρώτη προπόνηση με τον Κετσπάγια

Την Παρασκευή (19/6) πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση του Ολυμπιακού για τη νέα αγωνιστική περίοδο, με τον Σωκράτη Κόκκαλη να εκθειάζει τον Τιμούρ Κετσπάγια στους παίκτες της ομάδας. Η πρώτη προπόνηση των Πειραιωτών υπό τις οδηγίες του Γεωργιανού προπονητή πραγματοποιήθηκε το πρωΐ του Σαββάτου (20/6), καθώς η πρώτη ημέρα αναλώθηκε σε εξετάσεις.

Οι ερυθρόλευκοι γυμνάστηκαν στις 09:00, στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη. Το πρόγραμμα της προπόνησης, η οποία είχε διάρκεια πλέον της μιάμισης ώρας, περιλάμβανε φυσική κατάσταση και παιχνίδια με μπάλα. Οι Πειραιώτες θα προπονηθούν και το απόγευμα στις 19:30, ενώ η τελευταία επί ελληνικού εδάφους προπόνηση, πριν από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας που θα διεξαχθεί στο Ζέεφελντ της Αυστρίας (η αποστολή θα αναχωρήσει τη Δευτέρα 22/6), θα γίνει την Κυριακή (21/6), στις 09:00.

Ζήτησαν παράταση οι υποψήφιοι μέτοχοι

Η πολυαναμενόμενη Γενική Συνέλευση του πειραϊκού συλλόγου, με θέμα την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αναβάλλεται για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Η Γ.Σ. ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα (22/6), αλλά ο Σωκράτης Κόκκαλης αποφάσισε να αναβάλει, προς το παρόν, τη διαδικασία, καθώς κάποιοι από τους υποψήφιους νέους μετόχους ζήτησαν παράταση χρόνου προκειμένου να αναλύσουν καλύτερα τις προϋποθέσεις για την ενδεχόμενη είσοδό τους στα κοινά του Ολυμπιακού. Πάντως, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος παραμένουν ακλόνητα φαβορί για να πάρουν στην κατοχή τους ένα σημαντικό ποσοστό μετοχών, ενώ πάντα στο προσκήνιο βρίσκονται οι Γιώργος Γλου, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.




































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ