ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

''Σκιές'' στην Γκάνα

''Σκιές'' στην Γκάνα
ΚΟΠΑ ΑΦΡΙΚΑ

Εντείνεται η φημολογία οτι κάποιοι προσπάθησαν να ''στήσουν'' αγώνες στην Γκάνα

Ήδη έχει σχηματιστεί πλήρης φάκελος για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ο οποίος όπως ανακοίνωσε η αφρικανική ομοσπονδία βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας της Γκάνας. Όπως έχει καταγγελθεί, το Μπενίν και η Ναμίμπια προσεγγίστηκαν από άτομο αγνώστου μέχρι στιγμής ταυτότητας που δρούσε για εταιρία στοιχημάτων στη Σιγκαπούρη, προκειμένου να ''πουλήσουν'' αγώνες στους οποίους συμμετέχουν.
Οι παράγοντες και των δύο συγκεκριμένων Εθνικών ομάδων και συγκεκριμένα ο προπονητής του Μπενίν, Ράινχαρντ Φάμπις και παίκτες της Ναμίμπια έχουν καταθέσει επώνυμα για την υπόθεση, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της αφρικανικής ομοσπονδίας Μουσταφά Φαχμί: ''Ζητήσαμε από την αστυνομία να ερευνήσουν το θέμα εις βάθος και τους δώσαμε όσες πληροφορίες μπορέσαμε να συλλέξουμε'', είπε ο Φαχμί.

Στους παίκτες της Ναμίμπια προσφέρθηκαν 30.000 δολάρια έκαστος για να ''πουλήσουν'' το παιχνίδι με τη Γουινέα (τελικά έληξε 1-1), ενώ ο Φάμπις μίλησε με λεπτομέρειες για το ''ραντεβού'' που είχε με τον ''μυστήριο άνδρα'', παραμονές του αγώνα του Μπενίν με το Μάλι. ''Ήθελε να μάθει αν υπήρχε περίπτωση να πουλήσουμε το ματς'', είπε ο Φάμπις για την επαφή με τον συγκεκριμένο άνδρα που ισχυρίστηκε ότι εκπροσωπεί εταιρία με βάση της Σιγκαπούρη που έχει τη δυνατότητα να ''στήνει'' αγώνες στην Αφρική, ενώ ήθελε να βγάλει πακτωλό χρημάτων από το πρώτο γκολ που θα σημειωνόταν στο φετινό Κόπα Άφρικα.



TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ