ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σκίπης: "Ακόμα δεν είδατε τίποτα από τον Μαρέσκα"

Σκίπης: "Ακόμα δεν είδατε τίποτα από τον Μαρέσκα"
μαρεσκα

O Έλληνας σκάουτερ της Σεβίλλης Γιώργος Σκίπης, αποθεωνεί τον "capo" του Ολυμπιακού Έντσο Μαρέσκα

Ο Μαρέσκα έχει κάνει τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να ξεχάσουν τον Φερνάντο Μπελούτσι, καθώς στο πρόσωπο του βρήκαν έναν παίκτη που έχει ηγετικές ικανότητες, μεγάλη ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του και εμπνέει τους συμπαίκτες του.
Ο άνθρωπος που μεσολάβησε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Σεβίλλης και του Ολυμπιακού είναι ο Έλληνας σκάουτερ του Ισπανικού συλλόγου Γιώργος Σκίπης.

Με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Πρωταθλητής", τόνισε ότι ο Μαρέσκα έχει περισσότερες δυνατότητες από αυτές που έδειξε στον αγώνα με την Σταντάρ και μπορεί να γίνει ο "capo" του Ολυμπιακού, όπως τον αποκαλούσαν στην Σεβίλλη.

" Περιμένω περισσότερα από τον Μαρέσκα και δεν εντυπωσιάστηκα από τα όσα είδα στα τελευταία παιχνίδια. Αν ο Έντσο πάρει τα σκήπτρα στο χώρο του κέντρου και αναλάβει την οργάνωση του παιχνιδιού, θα δείτε φοβερά πράγματα. Θα πάρει το παιχνίδι πάνω του και θα κάνει... μάγκες όλους τους επιθετικούς.

Ο Έντσο ξέρει καλά να παίζει την θέση που τον έχει βάλει ο Ζίκο. Δεν ξέρω αν αυτή η επιλογή έγινε από τον προπονητή ή κατόπιν συννενόησης με τον Μαρέσκα, αλλά ξέρω ότι σε αυτή την θέση έχει κάνει τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του με τη Σεβίλλη.

Είναι ιδανικός στο να παγώσει τον ρυθμό του παιχνιδιού αλλά και να κρίνει πότε πρέπει να ανεβάσει ρυθμό η ομάδα. Στα δύο πρώτα χρόνια στην Σεβίλλη είχε αυτό το ρόλο και είχε πετύχει 14 γκολ στην πρώτη χρονιά και 13 στην δεύτερη.

Ξέρει πότε να βγαίνει από πίσω και να πατάει περιοχή, πότε να περιμένει απ΄έξω για να σουτάρει, αλλά και πότε θα παίξει το ένα-δύο με τον επιθετικό ο ένας ή ο άλλος τετ α τετ και να πλασάρει. Ο Μαρέσκα δεν είναι γρήγορος για να παίξει πίσω από τον σέντερ φορ, όπου τον έβαζε ο προηγούμενος προπονητής. Θέλει να έχει το γήπεδο μπροστά του και χώρο για να κατεβάσει την μπάλα ή να την σπρώξει γρήγορα μπροστά. Τώρα που παίζει στην θέση του και πάρει μερικά παιχνίδια στα πόδια του θα ανεβάσει πολύ ακόμα την απόδοση του.







Πιστεύω ότι σε ένα μήνα θα καταλάβουν όλοι γιατί τον φωνάζουν "κάπο" στην Ιταλία. Ο Έντσο είναι ευχαριστημένος από την στιγμή που έμαθε ότι υπάρχει πιθανότητα να έρθει στην Ελλάδα. Λατρεύει την χώρα μας αφού ερχόταν συνεχώς για διακοπές".






TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ