ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ

Σκληρή κριτική στη Γαλλία για τον Εμπαπέ: "Κάνει ό,τι θέλει και δεν τον νοιάζει"

Ο Κιλιάν Εμπαπέ στην προπόνηση της εθνικής Γαλλίας
Ο Κιλιάν Εμπαπέ στην προπόνηση της εθνικής Γαλλίας © 2024 SARAH MEYSSONNIER / AP IMAGES

Η μη κλήση του Κιλιάν Εμπαπέ στην εθνική Γαλλίας τη στιγμή που αγωνίστηκε με τη Ρεάλ έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη χώρα, με την κριτική που ασκείται στον σούπερ σταρ να είναι σκληρή.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ δεν συμπεριλήφθηκε στις κλήσεις του Ντιντιέ Ντεσάμπ για τους αγώνες της εθνικής Γαλλίας με Ισραήλ και Βέλγιο για το Nations League λόγω τραυματισμού, παρότι αγωνίστηκε στο ματς της Ρεάλ με τη Βιγιαρεάλ το Σάββατο (5/10).

Κάπως έτσι, έχει δημιουργηθεί μία έντονη συζήτηση στη Γαλλία για τον λόγο που θα λείψει από τα παιχνίδια με τους "μπλε", τη στιγμή που έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του κι ο Κάρλο Αντσελότι τού έδωσε φανέλα βασικού.

Μάλιστα, η κριτική που του ασκείται είναι έντονη, με τον θρύλο της Μαρσέιγ, Ερίκ ντι Μεκό, να αμφιβάλει στην εκπομπή Rothen s'igné του RMC για το κατά πόσο ο Ντιντιέ Ντεσάμπ γνώριζε ότι ο Εμπαπέ έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

"Είμαι λίγο μπερδεμένος. Υπάρχει ένα πραγματικό μυστήριο σε αυτή την ιστορία. Ο τρόπος που επικοινωνήθηκε από την αρχή δείχνει ότι τίποτα δεν πάει καλά.

Ο Ντιντιέ μάς εξήγησε την Πέμπτη ότι ο Εμπαπέ θα μείνει στη Ρεάλ για να ξεκουραστεί επειδή επιστρέφει από τραυματισμό, ότι όλα έγιναν με κοινή συμφωνία. Νομίζω ότι ο Ντιντιέ έμαθε το Σάββατο ότι ο Εμπαπέ θα αγωνιζόταν, όπως κι εμείς και νομίζω ότι σοκαρίστηκε.

Είμαι σίγουρος ότι δεν ήταν αυτή η συζήτηση που έκαναν νόμιζε πραγματικά ότι θα ξεκουραζόταν και τον είδε να παίζει. Αυτό το Σαββατοκύριακο όλοι έμειναν έκπληκτοι, ήταν μεγάλη ανατροπή.

Υπάρχει ένα στρατηγικό λάθος μεταξύ του Εμπαπέ, της Ρεάλ και της Εθνικής Γαλλίας. Να είστε προσεκτικοί με την εικόνα του, γιατί ο κόσμος έχει αρχίσει να διαμαρτύρεται για τον Εμπαπέ", υποστήριξε ο παλαίμαχος Γάλλος.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο δημοσιογράφος, Φλοράν Γκοτό, ο οποίος δήλωσε: "Αν βρισκόμασταν στα μέσα της σεζόν, με πολύ γεμάτο καλεντάρι, δεν θα μου προκαλούσε έκπληξη αν ο Εμπαπέ έχανε αυτά τα δύο παιχνίδια.

Αυτό που με εκπλήσσει είναι ο Ντεσάμπ, η Ομοσπονδία και το περιβραχιόνιο που του δώσαμε. Δεν νομίζω ότι ο Ζιντάν ή ο Πλατινί θα το έκαναν. Ο Εμπαπέ πήρε το περιβραχιόνιο ως δεδομένο, ως προσωπικό τρόπαιο", με τον Ντανιέλ Ριολό να προσθέτει:

"Σήμερα μπορούμε να πούμε κάτι που είναι ξεκάθαρο για τον Εμπαπέ εδώ και πολύ καιρό: Κάνει ό,τι θέλει, δεν τον νοιάζει τι λέει ο κόσμος και κάνει ό,τι είναι σημαντικό για αυτόν".

TAGS ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ