ΑΡΗΣ

Skoda Ξάνθη-Άρης 1-1

Skoda Ξάνθη-Άρης 1-1
γκαρσια για μαρκοπουλος

Ο Νέτο ισοφάρισε στην εκπνοή και Άρης-Ξάνθη θα ψάξουν στο Βικελίδης την πρόκριση

Με νωπές τις μνήμες από το μεταξύ τους αγώνα για το πρωτάθλημα της Super League (31/01, 2-1 υπέρ της Ξάνθης), η Ξάνθη υποδέχτηκε στα "Πηγάδια" τον Άρη για την αναμέτρηση της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου hellas online, με τις δύο ομάδες να διατηρούν υψηλές φιλοδοξίες για το δεύτερο τη τάξει εγχώριο θεσμό.
Οι ακρίτες εδώ και αρκετά χρόνια "κυνηγούσαν" τη διάκριση μέσω της συγκεκριμένης διοργάνωσης και τη συμμετοχή τους σε ένα τελικό, ενώ στην αντίπερα όχθη, οι "κίτρινοι" έβλεπαν το Κύππελο hellas online ως μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου να φτάσουν στην κατάκτηση ενός τίτλου μετά από αρκετά χρόνια.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε υπό έντονη βροχόπτωση, με τον αγωνιστικό χώρο να είναι βαρύς και τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να καλούνται να ξεπεράσουν τις όποιες... τεχνικές δυσκολίες, με στόχο την κατάκτηση της νίκης που θα οδηγούσε στα ημιτελικά του θεσμού. Άλλωστε, σε περίπτωση ισοπαλίας οι δύο ομάδες θα "έλυναν" τις διαφορές τους σε επαναληπτικό στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Η Ξάνθη μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, παρά τις όποιες καιρικές αντιξοότητες και από τα πρώτα λεπτά πλησίασε με αξιώσεις του καρέ του Μιχάλη Σηφάκη.

Μάλιστα, μόλις στο 3' ο Σπύρος Βάλλας σηκώθηκε ψηλότερα από όλους, μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά η κεφαλιά του κατέληξε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Έλληνα τερματοφύλακα. Την ευκαιρία του κεντρικού αμυντικού των γηπεδούχων ακολούθησε ένα σουτ του Φλίσκα στο 6ο λεπτό.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, στο βρεγμένο τερέν των "Πηγαδιών", ωστόσο ο ρυθμός έπεσε, με αποτέλεσμα να απουσιάσουν οι καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες.

Στο 21' ο Πόι... ζέστανε κάπως την ατμόσφαιρα με ένα καλό διαγώνιο σουτ, το οποίο πέρασε λίγο άουτ, αλλά ο Βάλλας στο 26', σχεδόν εξ'επαφής, δεν μπόρεσε να νικήσει με προβολή τον Σηφάκη ο οποίος με ενστικτώδη επέμβαση, διατήρησε το μηδέν για την ομάδα του. Περίπου στο ίδιο λεπτό οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν επειδή ο βοηθός Ελευθεριάδης υπέδειξε, λανθασμένα, σε θέση οφσάιντ τον Χαβίτο.

Η ποιότητα του αγώνα στα εναπομείναντα λεπτά μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου δεν ήταν καλή, συνέπεια κυρίως της συνεχούς βροχόπτωσης και του έντονου αέρα, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να "οδηγηθούν" στα αποδυτήρια με το αποτέλεσμα να παραμένει ισόπαλο, 0-0.

*Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους, οπαδός που ήταν στις εξέδρες κινήθηκε απειλητικά προς τον πάγκο του Άρη, πετώντας αντικείμενα, ωστόσο με έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών Αρχών απομακρύνθηκε άμεσα από το γήπεδο, δίχως να προκληθεί περαιτέρω αναστάτωση.

β' ημίχρονο



Οι καιρικές συνθήκες παρέμεναν δυσμενείς, ο αγωνιστικός χώρος είχε μετατραπεί σε... λίμνη, ωστόσο η εικόνα των δύο ομάδων ήταν αντιστρόφως ανάλογη με την έναρξη του δεύτερου 45λέπτου, καθώς οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και μέχρι το 50' απείλησαν δύο φορές.

Αρχικά, μετά από λάθος γύρισμα του Παπαδημητρίου ο Χαβίτο από πλάγια θέση επιχείρησε το σουτ, αλλά η πορεία της μπάλας δεν ανησύχησε τον Λυμπερόπουλο, ενώ στο 50' ο Κόκε ξεπερνώντας τον προσωπικό του αντίπαλο σούταρε προς την εστία αλλά ο Έλληνας πορτιέρο σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε.

Η απάντηση από τους γηπεδούχους στις δύο ευκαιρίες του Άρη ήρθε λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, με τον Έλινγκτον να προλαβαίνει την έξοδο του Σηφάκη αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ.

Λίγο τα αγωνιστικά πλάνα, λίγο η κούραση ελέω του κακού αγωνιστικού χώρου, "ανάγκασαν" τους δύο τεχνικούς να προβούν σε αλλαγές με τον Ματζουράκη να βάζει τους Στρμπα και Μπούγκα και τον Κούπερ να ρίχνει στη μάχη τον νεαποκτηθέντα Καμέλ Μεριέμ.

Το... φρέσκαρισμα στις δύο ενδεκάδες ωφέλησε περισσότερο, όπως αποδείχθηκε, τους γηπεδούχους, καθώς η Ξάνθη στο 70' άνοιξε το σκορ με τον Στίνγκα. Ο Πόι από τα αριστερά έκανε τη σέντρα, ο Στρμπα από το ύψος της μικρής περιοχής έπιασε "γεμάτη" κεφαλιά, αλλά ο Σηφάκης σε ετοιμότητα απομάκρυνε προσωρινά. Όμως ο Στίνγκα, που είχε ακολουθήσει τη φάση, πήρε το "ριμπάουντ" και με κοντινό γυριστό συρτό σουτ νίκησε τον Έλληνα γκολκίπερ, ο οποίος προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να σώσει την εστία του.

Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι τη λήξη του αγώνα, ο Άρης πάλεψε για το γκολ της ισοφάρισης αλλά στο 85' ξόδεψε τεράστια ευκαιρία με τον Ρονάλντο Γκιάρο να πιάνει την κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μεριέμ, τον Λυμπερόπουλο να αποκρούει προσωρινά και τον Τζάγκι να απομακρύνει στη συνέχεια πάνω στη γραμμή.

Ό,τι όμως δεν κατάφερε ο Γκαρσία, το πέτυχε ο Νέτο στις καθυστερήσεις ισοφαρίζοντας με κοντινό πλασέ στο τελικό 1-1. Πλέον οι δύο ομάδες καλούνται να λύσουν τις διαφορές τους στον επαναληπτικό του "Κλεάνθης Βικελίδης" που θα διεξαχθεί σε μία εβδομάδα.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Ματζουράκης): Λυμπερόπουλος, Παπαδημητρίου, Φλίσκας, Κωστούλας, Τζάγκι, Στίνγκα, Μαρσελίνιο (60' Στρμπα), Έλινγκτον, Βάλλας, Πόι, Κιντάνα (62' Μπούγκα).

Άρης (Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο, Γκαρσία, Κόκε, Αντού (68' Μεριέμ), Νασούτι, Κάμπορα, Χαβίτο (74' Τζόνσον), Πρίττας.

Γήπεδο: "Πηγάδια"
Διαιτητής: Δαλούκας (Θεσσαλίας)

Τα γκολ της αναμέτρησης



Συνέντευξη Τύπου (από τον Πάρη Τσελεπίδη)

Γιάννης Μαντζουράκης (προπονητής Skoda Ξάνθης): "Θέλαμε σήμερα την πρόκριση. Δουλέψαμε πολύ για αυτό το παιχνίδι και την δικαιούμασταν. Βάση της απόδοσης που είχαμε στο μεγαλύτερο διάστημα. Πλέον όμως όλα θα κριθούν στο δεύτερο παιχνίδι. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου".



Έκτορ Ραούλ Κούπερ (προπονητής Άρης): "Στο ποδόσφαιρο υπάρχουνε πάντα αυτοί οι παράγοντες που χαροποιούνε μία ομάδα και στεναχωρούνε κάποια άλλη. Ωστόσο μένουμε συγκεντρωμένοι γιατί έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι και δεν έχει τελειώσει τίποτα.

Βάση του αγωνιστικού χώρου δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο αλλά για ένα θέμα λοταρίας. Μία ομάδα μπορεί να φτιάξει φάσεις από την κυκλοφορία της μπάλας.

Είχαμε δύο ημίχρονα διαφορετικά με την αντίπαλη ομάδα στο πρώτο να ήτανε καλύτερα. Σε τέτοιο γήπεδο η δική μου ομάδα δύσκολα να αντεπεξέλθει. Σε καμία περίπτωση όμως η ομάδα μου δεν άξιζε να φύγει ηττημένη από τον αγωνιστικό χώρο που έλεγχε το παιχνίδι και δημιουργούσε κινδύνους.

Γίνανε κάποιες ιδιαίτερες σκληρές μονομαχίες κάτι το αυτονόητο. Η ομάδα μου ανταποκρίθηκε, δεν έσκυψε το κεφάλι και προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ. Ίσως να είχαμε την τύχη με το μέρος μας για το χρονικό σημείο που ήρθε το γκολ αλλά θα έπρεπε να ήρθε νωρίτερα. Η ομάδα μου όμως ανακτάει την εμπιστοσύνη της και έχουμε πλέον τον επαναληπτικό στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας.

Και αυξάνει την εμπιστοσύνη μας γιατί προερχόμασταν από δύο αρνητικά αποτελέσματα. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα μας ανακτάει την εμπιστοσύνη μας. Είναι σημαντικό για τον ψυχολογικό μας τομέα.
Ανακτούμε την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας αν και δεν μου άρεσε το παιχνίδι λόγου του κακού αγωνιστικού χώρου. Ωστόσο είναι σημαντικό το αποτέλεσμα αν και δεν παίξαμε το ποδόσφαιρο που θέλω να βλέπω από την δική μου ομάδα.

Υπήρχε λοιπόν ο αντίπαλος αλλά και ο αγωνιστικός χώρος. Κάναμε μία πολύ καλή οργανωμένη επίθεση για το γκολ. Ένα λάθος που μπορεί να στοιχίσει. Μπορούσε να έρθει το γκολ μας πολύ νωρίτερα και φεύγουμε χαρούμενοι έχοντας την δυνατότητα να συνεχίσουμε στην διοργάνωση του Κυπέλλου".













Σε ερώτηση για την διαιτησία του Δαλούκα απάντησε: "Όλοι έχουμε δικαίωμα στο λάθος. Οι διαιτητές, οι ποδοσφαιριστές, εμείς οι προπονητές. Σε τέτοιες στιγμές δεν πρέπει να μιλάς. Ίσως να υψώσεις λίγο την φωνή σου αλλά ως εκεί γιατί βλέπω το ποδόσφαιρο σαν κάτι καθαρό και αγνό χωρίς να κρύβεται τίποτα πίσω από κάθε απόφαση. Αυτό προσπαθώ να μεταδώσω στους ποδοσφαιριστές μου για να συγκεντρώνονται καλύτερα στο παιχνίδι".

Για την αλλαγή των πλάνων του βάση του αγωνιστικού χώρου είπε: "Δεν είναι καθόλου εύκολο. Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Προπάντων γιατί θα πρέπει να ακυρώσεις τις τεχνικές αρετές κάποιων ποδοσφαιριστών που έχουν και να τους ζητήσεις να πάνε την μπάλα μπροστά.

Οι δικοί μου ποδοσφαιριστές αρέσκονται να βλέπουν ωραίο ποδόσφαιρο όπως κι εγώ κάτι που δεν είναι δυνατόν να παιχθεί σε έναν τέτοιο αγωνιστικό χώρο και όταν έχεις να αντιμετωπίσεις έναν κατώτερο αντίπαλο έρχονται στα ίσια οι δύο ομάδες. Είμαι αναγκασμένος να λέω στους παίκτες μου όταν θα έχουν την μπάλα να κάνουν γέμισμα με αποτέλεσμα η ομάδα μου σε έναν τέτοιο αγωνιστικό χώρο να μεταμφιέζεται".





Για το ότι συνέβη πίσω από τον πάγκο του στο πρώτο ημίχρονο τόνισε: " Θα πω ότι είμαι 100% κάθετος κατά της βίας με το ποδόσφαιρο να είναι ένα άθλημα με πολύ μεγάλο πάθος. Παρόλα αυτά δεν μπορώ να δικαιολογήσω οποιαδήποτε απόφαση όταν δεν έχεις προκαλέσει κανέναν. Δεν θεωρώ ότι είναι κακό να διαμαρτυρηθείς για ένα φάουλ ή να διαμαρτυρηθείς εντόνως στον διαιτητή. Όπως όμως δικαιολογώ το πάθος των οπαδών έτσι και το δικό μας που είμαστε στον πάγκο. Υπήρξαν κάποιοι άνθρωποι πιο εκδηλωτικοί με τον συγκεκριμένο να ήταν εκτός ποδοσφαίρου και ήμασταν τυχεροί που δεν τραυματίστηκε κάποιος".

Κι όσο για την υπόθεση πρόκριση είπε: " Δεν ξέρω να μιλάω για ποσοστά. Εγώ θέλω να κάνω μία ομάδα που να κερδίζει στον αγωνιστικό χώρο ανεξαρτήτου του αντιπάλου που έχει να αντιμετωπίσει. Το ότι είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε αλλά και ότι θα έχουμε την στήριξη του κόσμου μας είναι σίγουρο ότι μας φέρνει πιο κοντά. Επαναλαμβάνω όμως ότι θέλω να χτίζω ομάδες φαβορί όταν θα μπαίνουνε στον αγωνιστικό χώρο για να κερδίζουνε".




















































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ