ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

Skoda Ξάνθη-Πανσερραϊκός 2-1

Skoda Ξάνθη-Πανσερραϊκός 2-1
Αγκάλι

Η Skoda Ξάνθη συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις της στη Σούπερ Λίγκα, καθώς νίκησε 2-1 τον Πανσερραϊκό στα "Πηγάδια"

Ο Παππάς άνοιξε το σκορ για τους Ακρίτες μόλις στο 5', ο Μπανκουρά ισοφάρισε για τον Πανσερραϊκό στο 22', ενώ το τελικό 2-1 διαμόρφωσε στο 60' ο Γκρζέλακ, με το αποτέλεσμα αυτό να εκτοξεύει την ομάδα του Γιώργου Παράσχου στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Skoda Ξάνθη (Παράσχος): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου (45' Ταϊντέρ), Παππάς (81' Ντοριβάλ), Γκρζέλακ, Φεριέ, Βάλλας, Αβεντάνο, Κωστούλας, Φλίσκας, Πόι (74' Κιντάνα), Αγκάλι

Πανσερραϊκός (Παπακώστας): Κηπουρός, Καλλιμάνης, Βοσκόπουλος, Κολίν, Τάντιτς (69' Μπαντέα), Ζουντί, Γαλανόπουλος, Μιλένκοβιτς (62' Γεωργιάδης), Αμπουμπακαρί, Μπαϊκαρά (81' Χερές), Μπανκουρά

Διαιτητής: Μ.Γερμανάκος (Αθηνών)

Βοηθοί: Χ.Ακριβός (Αθηνών), Δ.Σαραϊδάρης (Θεσ/νίκης)

Κίτρινες κάρτες: Ταϊντέρ, Αγκάλι, Κωστούλας, Ντοριβάλ (Skoda Ξάνθη), Μπαϊκαρά, Τάντιτς, Κολίν, Μπανκουρά (Πανσερραϊκός)

Κόκκινες κάρτες: -

Με μια ματιά
Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε την ομάδα του με δύο επιθετικούς (Πόι-Αγκάλι) και δικαιώθηκε για την επιλογή του, καθώς η Skoda κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο δεκάλεπτο απέναντι στον Πανσερραϊκό, διάστημα στο οποίο κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ.

Στο 2' οι γηπεδούχοι έκαναν την πρώτη επικίνδυνη επίσκεψή τους στα καρέ των νεοφώτιστων, με την κεφαλιά του Αβεντάνο μετά από φάουλ του Γκρζέλακ από τα αριστερά να φεύγει άουτ, ενώ στο 5' παραβίασαν την αντίπαλη εστία.

Μετά από ωραία προσπάθεια του Φλίσκα και κάθετη μπαλιά προς τον Παππά, ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός βγήκε τετ α τετ με τον Κηπουρό και έκανε με πλασέ το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Στο 8' το κοντινό σουτ του Πόι, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Πανσερραϊκού, κατέληξε στην αγκαλιά του Κηπουρού, ενώ το ίδιο "ζευγάρι" παικτών πρωταγωνίστησε και στο 15', με τον Πόι να επιχειρεί σουτ από θέση πλάγια δεξιά, αλλά τον Κηπουρό να πέφτει στη δεξιά γωνία του και να μπλοκάρει.

Μετά το πρώτο τέταρτο, ο Πανσερραϊκός άρχισε να ισορροπεί το ματς και στο 22' ευτύχησε να φτάσει στην ισοφάριση στην πρώτη απειλητική επίσκεψή του στην εστία του Γκσπούρνινγκ.

Μετά από ωραία προσωπική ενέργεια του Ζουντί, ο Κολίν έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Μπανκουρά να εκμεταλλεύεται την ολιγωρία στο κέντρο της άμυνας των γηπεδούχων και να "γράφει" το 1-1 με κοντινό σουτ.

Μετά από αυτό το γκολ, οι μεγάλες φάσεις έλειψαν μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, με τους δύο γκολκίπερ να μην έχουν πολλή... δουλειά.

Μοναδικές φάσεις άξια αναφοράς μέχρι τη λήξη του πρώτου 45λεπτου ήταν ένα σουτ του Κωστούλα από το ύψος της περιοχής (31') που μπλόκαρε ο Κηπουρός και ένα φάουλ του Πόι (44') που μπλόκαρε σταθερά εκ νέου ο γκολκίπερ του Πανσερραϊκού.

Οι Ακρίτες μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος (όπως ακριβώς και στο πρώτο), με αποτέλεσμα να φτάσουν δύο φορές κοντά στο γκολ μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών.

Στο 49' ο Κηπουρός μπλόκαρε το σουτ του Αγκάλι από πλάγια θέση, ενώ στο 53' έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ την κεφαλιά του Βάλλα, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκρζέλακ από τα δεξιά.

Ο γκολκίπερ των "λιονταριών" κατάφερε να διατηρήσει απαραβίαστη την εστία του και στη φάση του 59', όταν απομάκρυνε με δυσκολία πλασέ του Αγκάλι, όμως η πίεση των γηπεδούχων καρποφόρησε ένα λεπτο αργότερα (60').

Ο Παππάς έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από πάσα του Πόι και έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Γκρζέλακ να μη δυσκολεύεται μπροστά σε κενή εστία να κάνει το 2-1 για την Skoda.

Το εκπληκτικό πεντάλεπτο από πλευράς Ξάνθης ολοκληρώθηκε ένα λεπτό αργότερα, με τον Γκρζέλακ να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, και τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Κηπουρού.

Μετά το δεύτερο γκολ της Ξάνθης, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα μέχρι, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν ανεπιτυχώς (κυρίως με βαθιές μπαλιές) να απειλήσουν τον Γκσπούρνινγκ, με αποτέλεσμα η ομάδα του Γιώργου Παράσχου να κρατήσει σχετικά άνετα το υπέρ της 2-1 και να διατηρείται στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας.

Συνέντευξη Τύπου
Γιώργος Παράσχος (προπονητής Skoda Ξάνθη): " Ξεκινήσαμε καλά και πετύχαμε το γκολ στην αρχή. Στη συνέχεια θα μπορούσαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι και να κάνουμε το 3-1 για να είμαστε πιο ήρεμοι αλλά δεν τα καταφέραμε. Αυτό που μας λείπε είναι οι μπαλαδόροι παίκτες στο χώρο του κέντρου".
Όλα τα λεφτά...
To "εκρηκτικό" πεντάλεπτο της Skoda Ξάνθης στο δεύτερο μέρος (57'-62'), διάστημα στο οποίο κατάφερε να πετύχει το νικητήριο γκολ με τον Γκρζέλακ, να έχει ένα σουτ στο οριζόντιο δοκάρι με τον ίδιο παίκτη, αλλά και να αποκτήσει το "πάνω χέρι" έναντι των φιλοξενουμένων".

Το ζεστό χειροκρότημα των φίλων της θρακιώτικης ομάδας προς τον Ντενίς Μπαϊκαρά, όταν αυτός έγινε στο 81' από τον Χερές, θέλοντας να δείξουν πως δεν ξέχασαν την προσφορά τους προ την Ξάνθη τα προηγούμενα χρόνια.

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Tη ανύπαρκτη αντίδραση του Πανσερραϊκού μετά το δεύτερο γκολ της Ξάνθης, καθώς μετά το 62' δεν μπόρεσε να κάνει ούτε μία επικίνδυνη φάση μπροστά στην εστία του Γκσπούρνινγκ.

Την χαλαρότητα με την οποία μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Γιάννη Παπακώστα.

To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων
(Παράσχος): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Παππάς, Γκρζέλακ, Φεριέ, Βάλλας, Αβεντάνο, Κωστούλας, Φλίσκας, Πόι, Αγκάλι
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
(Παπακώστας): Κηπουρός, Καλλιμάνης, Βοσκόπουλος, Κολίν, Τάντιτς, Ζουντί, Γαλανόπουλος, Μιλένκοβιτς, Αμπουμπακαρί, Μπαϊκαρά, Μπανκουρά
1' Έναρξη αγώνα
3' Κεφαλιά Ξάνθη Αβεντάνο
Κεφαλιά του Αβεντάνο μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκρζέλακ, η μπάλα πέρασε άουτ.
5' Γκολ Ξάνθη Παππάς
1-0 για την Ξάνθη! Ο Χάρης Παππάς δέχτηκε ωραία κάθετη μπαλιά από τον Φλίσκα και βγήκε απέναντι από τον Κηπουρό, και με πλασέ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.
8' Σουτ Ξάνθη Πόι
Σουτ του Πόι μέσα από την περιοχή, μετά από φάση διαρκείας, απέκρουσε ο Κηπουρός.
10' Σουτ Ξάνθη
Σουτ έξω από την περιοχή από τον Παπαδημητρίου, έφυγε εκτός της εστίας του Κηπουρού.
15' Σχόλιο
Μετά το πρώτο 10λεπτο που η Ξάνθη κυριάρχησε, το παιχνίδι είναι ισορροπημένο.
22' Γκολ Πανσερραϊκός Μπανγκουρά
Ισοφαρίζει σε 1-1 ο Πανσερραϊκός! Σέντρα από τα δεξιά του Ζουντί, σύγχυση στο κέντρο της άμυνας της Ξάνθης, με τον Μπανκουρά να γίνεται κάτοχος της μπάλας και με σουτ να νικάει τον Γκσπούρνινγκ.
25' Κίτρινη κάρτα Πανσερραϊκός Mπαϊκαρά
31' Σουτ Ξάνθη
Σουτ του Κωστούλα μέσα από την περιοχή, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Κηπουρού.
45' Κίτρινη κάρτα Πανσερραϊκός Τάντιτς
45' Αλλαγή παίκτη
Ο Ταϊντέρ πέρασε στη θέση του Παπαδημητρίου.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
47' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Ταϊντέρ
49' Ευκαιρία Ξάνθη Αγκάλι
Σουτ του Αγκάλι από πλάγια θέση, μπλόκαρε ο Κηπουρός
53' Ευκαιρία Ξάνθη
Εκτέλεση κόρνερ από Γκρζέλακ, κεφαλιά από τον Βάλλα, με τον Κηπουρό να αποκρούει.
56' Κίτρινη κάρτα Πανσερραϊκός Κολίν
56' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Αγκάλι
60' Γκολ Ξάνθη Γκρζέλακ
2-1 η Ξάνθη! Σέντρα από τα δεξιά, ο Γκρζέλακ δεν δυσκολεύτηκε μπροστά σε κενή εστία να δώσει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του.
61' Δοκάρι Ξάνθη Γκρζέλακ
Σουτ του Γκρζέλακ μέσα από την περιοχή, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κηπουρού.
62' Αλλαγή παίκτη Πανσερραϊκός
Ο Γεωργιάδης πήρε τη θέση του Μιλένκοβιτς.
65' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Κωστούλας
69' Αλλαγή παίκτη Πανσερραϊκός
Ο Μπαντέα πήρε τη θέση του Τάντιτς.
74' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Ο Κιντάνα πήρε τη θέση του Πόι.
81' Αλλαγή παίκτη Πανσερραϊκός
Ο Χερές αντικατέστησε τον Μπαϊκαρά.
83' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Τελευταία αλλαγή για την Ξάνθη, με τον Γιώργο Παράσχο να περνάει τον Ντοριβάλ στη θέση του Παππά.
87' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Ντοριβάλ
90' Λήξη αγώνα
90' Κίτρινη κάρτα Πανσερραϊκός Μπανκουρά

















































TAGS ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ