ΑΕΚ

Σκοκομάνια σε 3 μέτωπα

Ο Σκόκο προτιμά ΟΣΦΠ, ο ΠΑΟ συμφέρει πιο πολύ κι η ΑΕΚ έχει γίνει... άνω κάτω. Το Sport24.gr αναλύει

Το sport24.gr παρουσιάζει όλες τις πτυχές του (όπως αναμένεται) πιο καυτού καλοκαιρινού σίριαλ των τελευταίων ετών, το σενάριο του οποίου μόλις τώρα άρχισε να εξυφαίνεται!

Γύρω γύρω όλοι οι τρεις μεγάλοι _ αν και όπως κατάντησε την ΑΕΚ η κακοδιαχείριση των διοικήσεων Νικολαΐδη - Θανόπουλου, μπορεί κανείς να την προσφωνεί ως τέτοια (μεγάλη); _ και στη μέση ο αργεντινός επιθετικός. Με τη δεδομένη επιθυμία του να αλλάξει ομάδα διότι «εδώ που είμαι δεν προοδεύω» όπως πολλάκις μας έχει ενημερώσει.

Σαν θέλει όμως η περιζήτητη νύφη (Σκόκο) και ο μπατίρης πεθερός (ΑΕΚ), τότε δεν μπορεί... Ο γαμπρός θα βρεθεί και μάλιστα εύκολα! Ήδη οι δύο «αιώνιοι» ετοιμάζουν τα καλύτερα κοστούμια τους και τις πιο φρέσκες ανθοδέσμες που υπάρχουν στο εμπόριο για να διαβούν την κιτρινόμαυρη πόρτα και να καταθέσουν τις γαμήλιες προτάσεις τους. Από το ποια εξ αυτών θα ερμηνευθεί ως η πιο δελεαστική, θα εξαρτηθεί και το που θα καταλήξει εν τέλει το αργεντίνικο μήλο της έριδος.

Πιο δελεαστική όμως για ποιον; Για την ΑΕΚ ή για τον ποδοσφαιριστή; Διότι όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το sport24.gr, ο Σκόκο επιθυμεί Ολυμπιακό ενώ στην Ένωση φαντάζει πιο συμφέρουσα η προοπτική πώλησής του στον Παναθηναϊκό. Και εξηγούμαστε:

1. Παράμετρος Ολυμπιακός:



Τον περασμένο Ιανουάριο ο Σκόκο θεωρούσε δεδομένο ότι θα συνέχιζε την καριέρα του στον Πειραιά. Κάποιοι μάλιστα (που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα εντός και των δύο ΠΑΕ) επιμένουν και τονίζουν μετά πάσης βεβαιότητας ότι αν δεν είχε πραγματοποιήσει εκείνη τη μαγική εμφάνιση στο Καραϊσκάκη τον περασμένο Ιανουάριο, η μεταγραφή δεν θα είχε χαλάσει.

Ο Αργεντινός αποδείχθηκε (υπέρ του δέον) επαγγελματίας και με δύο πανέμορφα γκολ (ύστερα από μια ομολογουμένως μακρά περίοδο αγωνιστικού λήθαργου) ταρακούνησε τους οπαδούς της ΑΕΚ οι οποίοι άρχισαν να αντιδρούν έντονα (όπως κάνουν και τώρα) στα σενάρια που είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν. Επί της ουσίας ο Σκόκο χάλασε μόνος του (και άθελά του) τη μεταγραφή του!

Οι ατζέντηδες του, οι οποίοι φέρονται ότι είχαν “στήσει” καλά τη δουλειά κι είχαν συμφωνήσει με παράγοντες του Ολυμπιακού, πέρασαν στην αντεπίθεση. Ο ένας έκανε δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες ο ποδοσφαιριστής έμενε στάσιμος στην ΑΕΚ κι άλλος (ο αργεντινός ευτραφής μάνατζερ) έκανε (απρόσκλητος) ντου στα γραφεία της ΠΑΕ απαιτώντας την πώληση του πελάτη του!

Τότε ο Αδαμίδης ξεκαθάριζε (και μέσω ανακοίνωσης μάλιστα, αν και ακόμα ήταν “εν δυνάμει” πρόεδρος) ότι ο ποδοσφαιριστής δεν πωλείται σε άλλη ελληνική ομάδα. Τώρα τα γύρισε και τον έβγαλε στο σφυρί. Το θέμα όμως είναι πως θα χειριστεί τους ατζέντηδές του αλλά και την επιθυμία του Σκόκο ο οποίος (φέρεται από τη μανατζαρεϊκή πιάτσα αλλά και ανθρώπους των Ερυθρόλευκων ότι) ψηφίζει δαγκωτό Ολυμπιακό;

Η συγκεκριμένη πρόταση τον Ιανουάριο του 2010 θα απέφερε ως ανταλλάγματα στην ΑΕΚ 1,5 εκατ. ευρώ και ποσοστό 40% σε περίπτωση μεταπώλησης του ποδοσφαιριστή. Ενδεχομένως και τον Όσκαρ εάν κι εφόσον ο Ολυμπιακός πλήρωνε σε ετήσια βάση το συμβόλαιο του ισπανού μέσου. Εξυπακούεται ότι μια τέτοια πρόταση φαντάζει πλέον μικρή για την ΑΕΚ.

Τι γίνεται όμως αν ο ποδοσφαιριστής (ο οποίος είχε ψηθεί με την ατάκα “οι Λάτιν παραδοσιακά λατρεύονται στον Πειραιά, εδώ θα νιώθεις σαν Θεός”) επιμείνει ότι προτιμά τον Ολυμπιακό που εκτός των άλλων λέγεται ότι θα τον ανταμείψει με 1,1 εκατ. ευρώ το χρόνο (χωρίς να συνυπολογίζονται μπόνους στόχων που θα είναι μεγάλα), περίπου τα διπλάσια από όσα παίρνει στην ΑΕΚ;

2. Παράμετρος Παναθηναϊκός:



Εδώ λοιπόν μπαίνει στη μέση ο νέος πρωταθλητής, από τη διάθεση του οποίου να πλειοδοτήσει θα εξαρτηθεί εν πολλοίς και το που θα καταλήξει ο Σκόκο. Εφόσον βέβαια ο Αδαμίδης δεν προβεί σε νέα (αλά Κομανέτσι) κολοτούμπα και μας πει αύριο-μεθαύριο ότι τελικά το ξανασκέφτηκε και δεν τον παραχωρεί σε άλλη ελληνική ομάδα.

Οι Πράσινοι βρίσκονται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση και έχουν περισσότερο διαθέσιμο ρευστό για μεταγραφές. Τουλάχιστον έτσι εμφανίζονται από το σύνολο των “πράσινων” ρεπορτάζ. Ίσως όμως να μην έχουν την ίδια διάθεση να καλύψουν τις απαιτήσεις των ατζέντηδων του Σκόκο και να προσφέρουν στον ίδιο ένα κλειστό τριετές συμβόλαιο συνολικών αποδοχών που θα αγγίζουν τα 3,5 εκατ. ευρώ.

Ικανοποιώντας την ΑΕΚ και οικονομικά αλλά και σε έμψυχα ανταλλάγματα, ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει το πάνω χέρι. Ήδη η πρόταση που ετοιμάζει (2 εκατ. ευρώ συν τον Πετρόπουλο) είναι καλύτερη από εκείνη του Ολυμπιακού ο οποίος επιπροσθέτως δεν έχει να προσφέρει παίκτες που να ενδιαφέρουν την Ένωση (εκτός αν βάλει στο παιχνίδι τον Μήτρογλου και τον Γιάννη Παπαδόπουλο - κάτι που όμως δεν προβλέπεται). Ο Όσκαρ που φέρεται ότι ήταν στο “deal” του περασμένου Ιανουαρίου, δεν συγκινεί κανέναν στην ΑΕΚ.

Βαδίζοντας λοιπόν με το σκεπτικό ότι η αρχική προσφορά των Πρασίνων πλησιάσει τις κιτρινόμαυρες απαιτήσεις, ο Αδαμίδης θα ρίξει στο τραπέζι την αντιπρόταση: 2,5 εκατ. ευρώ, τον Πετρόπουλο κι έναν ακόμα ποδοσφαιριστή που στην ΑΕΚ θα μπορούσε να πάρει φανέλα βασικού και να βοηθήσει ουσιαστικά (π.χ. Κλέιτον ή Μαρίνος κλπ.). Το παζάρι θα ανάψει και με την καλή πρόθεση των δύο πλευρών, το “deal” θα ολοκληρωθεί.

Η απόφαση να προτιμηθεί η πρόταση του Παναθηναϊκού θεωρείται επίσης ότι θα προκαλέσει πιο ήπιες αντιδράσεις στους φίλους της ΑΕΚ από το να δοθεί ο παίκτης στην ομάδα που το 2008 στέρησε το πρωτάθλημα από την Ένωση με ένα χαρτί του CAS για μια ποδοσφαιρική παρατυπία που ασφαλώς δεν επηρέασε το αποτέλεσμα εκείνου του επίμαχου αγώνα στην Καλαμαριά.

Άνω κάτω η ΑΕΚ



Σε κάθε περίπτωση (και μάλιστα ενόψει πλέι οφ), ο Σταύρος Αδαμίδης κατάφερε με τις κυνικές τοποθετήσεις του να προκαλέσει αναταραχή στην ίδια την ομάδα του και να ανοίξει την όρεξη των σημαντικότερων αντιπάλων της οι οποίοι πλέον γνωρίζουν (όπως ο ίδιος τους ενημέρωσε) πως ότι καλό έχει η ΑΕΚ μπορούν να το αγοράσουν εφόσον το επιθυμούν κι έχουν το απαραίτητο “μπαγιόκο”.

Η θητεία του στον προεδρικό θώκο ξεκίνησε με μύδρους κατά των λεγομένων του από σημαίνοντες ανθρώπους (πρώην παράγοντες, ποδοσφαιριστές, φιλάθλους) της κιτρινόμαυρης οικογένειας και σκόρπισε την ανασφάλεια εντός των αποδυτηρίων.

Οι ωμές τεχνοκρατικές αντιλήψεις του (οι οποίες έχει αποδειχθεί κατά το παρελθόν ότι δεν ταιριάζουν με το ποδόσφαιρο της αγάπης και του πάθους στην Ελλάδα) και η αντιμετώπιση της ΑΕΚ ως μιας απλής εταιρίας “ξενέρωσαν” το μέσο οπαδό με το... καλημέρα που του απηύθυνε ο Αδαμίδης αναλαμβάνοντας την προεδρία.

Το θέμα του Σκόκο δεν είναι απλώς ένα θέμα ποδοσφαιριστή που βγήκε στο σφυρί μερικές εβδομάδες πριν από τους πιο κρίσιμους αγώνες της χρονιάς. Στα μάτια των περισσότερων φαντάζει ως μια τρικλοποδιά του ίδιου του προέδρου στους στόχους της ομάδας αλλά πολύ περισσότερο στην ιστορία της.

Αν η ΑΕΚ αποτύχει στα πλέι οφ, ο Αδαμίδης θα είναι συνυπεύθυνος και υπόλογος για το τρικυμιώδες μπάσιμό του στα κοινά της ομάδας που εμφανίζεται ότι υπεραγαπά και (λέει ότι) παρακολουθεί από πέντε ετών...

Αφήστε ΕΔΩ τη γνώμη σας







































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ